Haluaisitko palan Dianan ja Charlesin 40 vuotta vanhaa hääkakkua? 800 gramman siivu on tulossa myyntiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Haluaisitko palan Dianan ja Charlesin 40 vuotta vanhaa hääkakkua? 800 gramman siivu on tulossa myyntiin

Huutokaupan edustaja arvioi, että kymmeniä vuosia vanha kakkupala voi mennä kaupaksi lähes 600 eurolla. Vuonna 2014 samoista häistä kaupattu kakkusiivu myytiin yli 1000 eurolla.

40 vuotta vanha kakkupala huutokaupataan 11. elokuuta.

31.7. 11:22

Pala prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin hääkakkua on tulossa myyntiin, kirjoittaa muun muassa BBC. 40 vuotta vanha kakkupala huutokaupataan 11. elokuuta.

Kuningataräidin taloudessa töissä ollut Moyra Smith sai kakkupalan itselleen häiden jälkeen ja suojasi sen muovikelmulla. Smithin perhe myi kakun keräilijälle vuonna 2008. Nyt, 40 vuotta kuninkaallisten häiden jälkeen, kakku on jälleen myynnissä.

– Se vaikuttaisi olevan tismalleen samassa hyvässä kunnossa, mutta emme suosittele sen syömistä, sanoo Chris Albury kakkua kauppaavasta gloucestershireläisestä huutokaupasta.

Chris Albury arvioi, että kakkupalan hinta voi olla lähes 600 euroa.

Smithin kerrotaan säilyttäneen kakkua kukallisessa kakkurasiassa. Rasian päällä on käsintehty lappu, jossa lukee ”Käsittele varoen – prinssi Charlesin ja prinsessa Dianen hääkakku”. Lisäksi etiketissä on Smithin allekirjoitus ja päivämäärä 29. heinäkuuta 1981.

Daily Mailin mukaan kakkupala painaa noin 800 grammaa. Viipaletta koristaa kulta-hopea-sini-punainen kuninkaallinen vaakuna. Kakun lisäksi ostaja saa hääjuhlan ohjelmalehtisen ja vihkiseremonian ohjelman.

Vuonna 2014 huutokaupattu Dianan ja Charlesin hääkakun pala alkuperäisessä kääreessään.

Vuonna 1981 juhlituista häistä on säästetty muitakin kakkupaloja, jotka on sittemmin myyty kovalla hinnalla eteenpäin. Daily Mailin mukaan yksi häistä jäänyt kakkusiivu myytiin losangelesilaisessa huutokaupassa yli 1000 eurolla vuonna 2014.

Häissä oli tarjolla yhteensä 27 kakkua. Virallisen hääkakun valmisti David Avery, kuninkaallisen laivaston kokkikoulun pääleipuri. New York Postin mukaan kakun tekeminen kesti 14 viikkoa. Averyn hedelmäkakkua koristivat Charlesin oma vaakuna, Spencerin perheen tunnus sekä ruusuja, orkideoja ja kieloja.

David Avery ja viisikerroksisen Dianan ja Charlesin virallinen hääkakku.

Hääseremonian yli 3000 vieraasta vain 120 pääsi Buckinghamin palatsin hulppeiden tarjoilujen ääreen.

Satuhäiden vieraille tarjoiltiin kampelaa hummerikastikkeessa sekä Dianan mukaan nimettyä karitsatäytteistä kanaa. Lisäksi tarjolla oli cornwallilaisjuurista clotted cream -herkkua ja mansikoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?