Sometähti Mailis Penttilä joutui koiransa kanssa uhkaavaan tilanteeseen – julkaisi suorasanaisen tilityksen koiranomistajille - Viihde - Ilta-Sanomat

Sometähti Mailis Penttilä joutui koiransa kanssa uhkaavaan tilanteeseen – julkaisi suorasanaisen tilityksen koiranomistajille

Mailis Penttilä ulkoilutti koiraansa, kun vapaana oleva koira lähestyi aggressiivisesti.

Mailis Penttilä tuli tunnetuksi Koko Suomi leipoo -sarjasta vuonna 2013. Hän on myös tuttu Miss Helsinki -kilpailusta.

29.7. 20:50

Somevaikuttajana tunnettu Mailis Penttilä kertoi Instagramissa joutuneensa ikävään tilanteeseen pienen koiransa kanssa. Penttilä kertoi olleensa lenkillä Lily-koiransa kanssa, kun vapaana oleva koira lähestyi aggressiivisesti.

– Oltiin lenkillä meidän kadulla eli ihan ydinkeskustassa. Näin sivusilmällä, kuinka koira alkaa lähestymään meitä kohti aggressiivisesti, sometähti pohjusti Instagramin Stories-osiossa.

– Nappasin Lilyn nopeasti syliin. Säikähdin niin kovasti, että aloin kiljumaan ja tärisemään. Lähdin Lily sylissä juosten takaisin kotiin. Omistaja otti koiran kiinni ennen kuin se ehti käydä meidän päälle.

Penttilä koki tilanteen hyvin uhkaavaksi.

– Todella pelottavia ja vaarallisia tilanteita, joissa voi käydä todella huonosti, hän huomautti.

Tv:stä tuttu Penttilä kertoi, että hän on joutunut useasti vastaavanlaiseen tilanteeseen ja törmännyt omistajan vierellä vapaana liikkuvaan koiraan Helsingin keskustassa. Hän julkaisi painavan muistutuksen koiranomistajille.

– Toisen koiran omistaja on yleensä naureskellut tilanteelle ja todennut: ”Oho, miten se noin hyökkäsi teitä kohti”. En itse koe tuollaista tilannetta yhtään huvittavaksi ja ihmetyttää ihmisten välinpitämättömyys, hän painotti.

– Vaikka se sinun koirasi olisi kuinka kiltti, ei sitä kuulu pitää vapaana keskustassa.

Lain mukaan koira on pidettävä aina kytkettynä taajamassa. Koiran vapaana pitäminen on sallittua ainoastaan koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa ja suljetuilla piha-alueilla, Kennelliitto ohjeistaa.

Järjestyslaissa määrätään myös, että koiraa ei saa päästää kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle.

Mailis Penttilä puolisonsa kanssa kesällä 2019.

Mailis Penttilän Lily-koira on rodultaan ranskanbulldoggi. Penttilä on avautunut Instagramissa koiransa terveysongelmista ja brakykefaalisten rotujen ongelmista.

Lue lisää: Mailis Penttilältä raskas avautuminen ylijalostetun koiransa kohtalosta – eläinlääkärikulut kipusivat yli kymppitonniin: ”Kuulostaa hullulta”

Koiran lisäksi Penttilän perheeseen kuuluu avopuoliso sekä pieni vauva. Penttilä sai esikoisensa toukokuussa.

Lue lisää: Sometähti Mailis Penttilä paljastaa Instagramissa iloisen perheuutisen: vauva syntyi!

Mailis Penttilä tuli alkujaan tunnetuksi Koko Suomi leipoo -sarjasta vuonna 2013. Hän myös kisasi vuoden 2016 Miss Helsinki -tittelistä. Tuolloin kisan voitti Jessica Ruokola.

Sittemmin Penttilästä on tullut suosittu somepersoona. Instagramissa häntä seuraa yli 36 000 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?