Belinda Heinonen katosi julkisuudesta Martina ja hengenpelastajat -sarjan jälkeen – kahden lapsen äiti paljastaa, mitä ohjelmasta seurasi - Viihde - Ilta-Sanomat

Belinda Heinonen katosi julkisuudesta Martina ja hengenpelastajat -sarjan jälkeen – kahden lapsen äiti paljastaa, mitä ohjelmasta seurasi

Twerkkauksen Suomen mestari Belinda Heinonen kilpaili Martina ja hengenpelastajat -ohjelmassa, mutta katosi sen jälkeen julkisuudesta.

Belinda Heinonen voitti twerkkauksen SM-kilpailun vuonna 2014, mutta ei enää harrasta twerkkausta.

30.7. 18:51

Belinda Heinoselta, 30, vaati paljon rohkeutta lähteä mukaan Martina ja hengenpelastajat -ohjelmaan.

Vuosina 2014 ja 2015 esitetyssä ohjelmassa kymmenen suomalaista julkkisnaista tavoittelivat hengenpelastajan titteliä Martina Aitolehden opastuksessa Thaimaan auringon alla. Tuolloin 24-vuotias Heinonen osallistui ohjelman toiselle tuotantokaudelle ja sijoittui kuudenneksi.

– Ohjelmaan osallistuminen oli yksi hienoimmista asioista, mitä olen koskaan tehnyt. Thaimaahan lähtiessä uimataitoni eivät kuitenkaan olleet parhaasta päästä. Olen ylpeä, että uskalsin lähteä mukaan kisaamaan. Uimataitoni ja paineensietokykyni kehittyivät kilpailussa ja opin tärkeitä pelastustaitoja.

Heinonen sai ohjelman myötä osakseen odottamatonta julkisuutta.

– En osannut varautua siihen, kuinka paljon julkisuutta ohjelman myötä tulisi. Se oli kuitenkin jännittävää ja mielenkiintoista kokea. Oli myös virkistävää katsoa itseään tv:stä ikään kuin ulkopuolisen silmin.

Heinonen ei ole juurikaan pitänyt yhteyttä muihin kilpailijoihin ohjelman päätyttyä.

– Oma elämäntilanteeni oli hyvin erilainen kuin muilla kilpailijoilla. Olin jo silloin naimisissa ja kahden lapsen äiti. Kilpakumppanini olivat suurimmaksi osaksi sinkkuja, minkä vuoksi heidän elämäntyylinsä oli menevämpi. Sellainen vapaa-ajan vietto ei ollut mulle ajankohtaista.

Belinda Heinonen kilpaili Martina ja hengenpelastajat -ohjelmassa vuonna 2015.

Belinda Heinonen tekee nykyään töitä sairaanhoitajana ja asuu perheensä kanssa Tampereella.

OHJELMAN päättymisen jälkeen Heinonen on viettänyt perhe-elämää Tampereella. Hän ollut miehensä kanssa naimisissa jo kymmenen vuotta.

Twerkkauksen vuoden 2014 Suomen mestarina tunnetun Heinosen tanssiajat ovat takana päin.

– En harrasta enää twerkkausta. Ikää on tullut lisää ja mielenkiinto siirtynyt muihin asioihin. Twerkkauksen SM-kisat oli yksi viimeisistä tanssikeikoista, joihin lähdin mukaan.

Heinonen koki, että kilpailun jälkeen hänen odotettiin vetävän twerkkaus-tunteja ja olevan aktiivisempi tanssin saralla.

– Mulla oli kuitenkin siinä vaiheessa jo pieniä lapsia, enkä ehtinyt harrastaa twerkkausta enää samalla tavalla.

HEINONEN keskittyi ohjelman jälkeen koulunkäyntiin. Hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta anestesiahoitajaksi. Tällä hetkellä Heinosen työ on rokottaa kansalaisia koronaa vastaan.

– Sairaanhoitajan työssä parasta on kontakti ihmisten kanssa. Haluan olla potilaiden kanssa silloin kun he kaipaavat tukea. Siihen meidän työmme perustuu. Että ollaan ihmisen lähellä.

Hoitotyön ohella Heinonen on sijoittanut neljä vuotta.

– Olen aina ollut fiksu rahankäyttäjä ja hyvä säästämään. Pohdimme mieheni kanssa, miten saisimme ylimääräiset rahamme järkevään käyttöön. Niinpä aloimme sijoittaa kiinteistöihin.

Heinonen sijoittaa miehensä kanssa muun muassa maatilaan, joka sijaitsee Afrikassa. Myös Heinosen tulevaisuuden haaveet liittyvät sijoittamiseen.

– Haluaisin pyrkiä bisnesmaailmaan. Erityisesti kiinteistöala kiinnostaa, siitä haluaisin oppia lisää.

Heinonen myös paljastaa, että mikäli tulisi tilaisuus osallistua Martina ja hengenpelastaja -sarjan kaltaiseen tuotantoon uudestaan, hän olisi ehdottomasti kiinnostunut.

– Jos lähtisin uudestaan mukaan julkisuuteen jonkun ohjelman kautta, sen täytyisi olla jotain fyysistä. Olisi hauskaa taas päästä haastamaan itseään jonkin aktiivisen liikunnan kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?