Cheekin veljelle Jere Tiihoselle oma tv-ohjelma: juontaa syksyllä sarjan ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä henkirikoksen uhrina - Viihde - Ilta-Sanomat

Cheekin veljelle Jere Tiihoselle oma tv-ohjelma: juontaa syksyllä sarjan ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä henkirikoksen uhrina

Trauma – henkirikoksen jäljet on Jere Tiihosen juontama uutuussarja.

29.7. 10:46

Miten selviytyä henkirikoksen aiheuttamasta traumasta? Kuinka vihasta pystyy päästämään irti? Ja ennen kaikkea, miten jatkaa elämää menetyksen jälkeen? Trauma – henkirikoksen jäljet -sarja tarjoaa näkökulman rikosten maailmaan. Ääneen pääsevät henkirikoksen uhrien äidit, isät, siskot ja veljet, pojat ja tyttäret.

Kahdeksanosaisessa sarjassa kokemuksistaan kertovat muun muassa Julia Järvelin, joka menetti veljensä Jannen paloittelumurhan uhrina, Kaisa Juntunen, jonka pikkusisko kuoli Imatran kolmoissurmassa, sekä Veli-Pekka Joki-Erkkilä, jonka Laura-tytär joutui ex-poikaystävänsä puukottamaksi.

Lopulta kyse ei ole pelkästä väkivallanteosta. Tarinat kasvavat kertomuksiksi vihasta, surusta, anteeksiannosta ja rakkaudesta. Pahimmastakin traumasta voi selviytyä ja jatkaa hyvää elämää – vaikka henkirikoksen jäljet eivät katoaisikaan.

Kertomuksiin vihan puoliintumisajasta katsojat johdattaa Jere Tiihonen.

– Perehtyessäni tapauksiin huomasin asettuvani usein uhrien läheisten asemaan. Miltä minusta tuntuisi tällaisessa tilanteessa? Selviäisinkö itse tapahtuneesta? Toisinaan oli vaikea ymmärtää, kuinka suureen anteeksiantamiseen ihmiset pystyvätkään. Ehkä se on ainoa keino pysyä järjissään ja pystyä jatkamaan elämää, Jere Tiihonen sanoo tiedotteessa.

Trauma – henkirikoksen jäljet Yle Areenassa kaikki jaksot 30.8. ja Yle TV1:ssä 5.9. alkaen sunnuntaisin kello 21.05

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?