Walt Disneyn pojanpoika hävisi oikeudessa 200 miljoonan perintönsä: Disneyn lastenlapset saavat perintönsä vain, jos osoittavat osaavansa käyttää massiivisia varoja vastuullisesti - Viihde - Ilta-Sanomat

Walt Disneyn pojanpoika hävisi oikeudessa 200 miljoonan perintönsä: Disneyn lastenlapset saavat perintönsä vain, jos osoittavat osaavansa käyttää massiivisia varoja vastuullisesti

Disneylandin mainoslause kuuluu: maailman onnellisin paikka. Walt Disneyn pojanpoika ei voi sanoa samaa losangelesilaisesta oikeussalista.

Walt Disney jätti jälkeensä valtavan omaisuuden.

29.7. 15:46

Walt Disneyn pojanpoika Bradford Lund hävisi riidan 200 miljoonan dollarin perinnöstään, Hollywood Reporter kertoo.

Lund, 50, on riidellyt oikeudestaan perintöön jo pitkään. Riita on vuosien varrella paisunut ja käynyt yhä monimutkaisemmaksi.

Walt Disneyn testamentissa määritellään, että hänen jälkeläisilleen maksetaan varoja 35, 40 ja 45-vuotiaina, mikäli he ovat osoittaneet ”kypsyyttä ja taloudellisia kykyjä hallita varoja varovaisella ja vastuullisella tavalla”.

Oikeudessa Lundin on katsottu olevan kykenemätön varojen hoitoon, sillä hänellä on Downin oireyhtymä.

Helmikuussa 2020 Lund nosti kanteen Kalifornian liittovaltion tuomioistuimessa tuomari David J. Cowania kohtaan.

Lundin mukaan Cowan loukkasi hänen oikeuksiaan hylätessään perheen ja edunvalvojien saavuttaman sovinnon rahojen valvonnasta. Sen sijaan Cowan ohitti Lundin nimeämän edustajan, ja nimitti varoille toisen hoitajan ilman asianosaisten kuulemisia.

Cowan totesi tuolloin: ”Haluanko antaa 200 miljoonaa jollekin, jolla on Downin oireyhtymä? Vastaus on ei.”

Heinäkuussa 2020 piirituomari Stephen V.Wilson hylkäsi Lundin kanteen.

Muutoksenhakuprosessin aikana tuomari Cowan päätti kuitenkin vapauttaa Lundille määrätyn holhoajan tehtävistään, ja hän hyväksyi Lundin pyynnön siirtää asia uuden tuomarin käsiteltäväksi.

Muutoksenhakutuomioistuin vahvisti viime torstaina Lundille määrätyn holhoajan erottamisen. Samalla tuomioistuin kritisoi testamenttituomioistuinta ja tunnusti, että Lund on "ymmärrettävästi turhautunut".

– Yli vuosikymmenen ajan Bradford Lund - Walt Disneyn pojanpoika - on joutunut istumaan kenties maan epäonnellisimmalla paikalla: testamenttituomioistuimessa, piirituomari Kenneth K. Lee kirjoittaa lausunnossaan.

– Mahdolliset tulevat vahingot omaisuudelle kuulostavat vain spekuloinnilta - varsinkin kun tuomari Cowan on siirtänyt tämän asian jo toiselle tuomarille.

Kenneth K. Lee jatkaa:

– Pidämme tuomari Cowanin kommenttia huolestuttavana. Se, että jollakin on Downin oireyhtymä, ei välttämättä sulje pois kykyä hoitaa omia raha-asioitaan.

Lund aikoo jatkaa oikeustaistelua perinnöstään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?