Slipknot Joey Jordison on kuollut - Viihde - Ilta-Sanomat

Slipknotin alkuperäis­rumpali Joey Jordison, 46, on kuollut

Maanantaina kuollut Joey Jordison suunnitteli yhtyeen legendaarisen logon.

Slipknot keikalla Tampereella vuonna 2002, kun Jordison vielä soitti yhtyeessä. Miehen rumpusetti näkyy kuvassa taustalla.

28.7. 0:24

Yhdysvaltalaisen metallibändi Slipknotin alkuperäisrumpali Joey Jordison on kuollut. Asiasta kertovat muun muassa Rolling Stone -lehti ja Blabbermouth.net.

Jordison oli kuollessaan 46-vuotias. Miehen omaisten medialle toimittamassa lausunnossa kerrotaan, että hän kuoli nukkuessaan.

Sen lisäksi, että Jordison oli yksi yhtyeen alkuperäisjäsenistä, on hän myös Slipknotin legendaarisen s-logon takana. Hän on ollut mukana tekemässä useita yhtyeen suosituimmista kappaleista. Jordisonin kädenjälki näkyy muun muassa yhtyeen maailmanmaineeseen lopullisesti singonneella Iowa-levyllä.

Jordison sai potkut Slipknot-yhtyeestä äkisti vuonna 2013. Mies itse kommentoi Blabbermouthin mukaan saaneensa potkut tylysti sähköpostilla. Syytä yhtyeestä erottamiselle ei ole kerrottu, Jordison itse arveli että syynä oli hänen sairastumisensa, joka oli yhtyeessä tulkittu huumeiden käytöksi.

Vuonna 2014 Slipknotin solisti Corey Taylor kommentoi potkuja Rolling Stonelle vain sanomalla, että Jordison oli ”eri paikassa elämässään” kuin muu yhtye ja kipeä päätös potkuista oli tehtävä. Taylor ei kuitenkaan kommentoinut kysyttäessä, oliko huumeilla osuutta potkuihin.

Jordisonilla todettiin muutama vuosi sitten akuutti selkäydintulehdus, jonka vuoksi hän menetti jalkojensa käyttökyvyn hetkellisesti.

Perhe ei ole kommentoinut tarkemmin miehen kuolinsyytä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?