Luulajassa syntyneestä Maud Wikströmistä tuli ikoninen Bond-tähti, mutta 25 vuoteen häntä ei ole nähty valkokankaalla kuin kerran – mitä uralle tapahtui? - Viihde - Ilta-Sanomat

Luulajassa syntyneestä Maud Wikströmistä tuli ikoninen Bond-tähti, mutta 25 vuoteen häntä ei ole nähty valkokankaalla kuin kerran – mitä uralle tapahtui?

Maud Wikström eli Maud Adams tunnetaan parhaiten rooleistaan Bond-elokuvissa.

Samannimisessä Bond-seikkailussa rikas Octopussy (Adams) on Octopus-kultin johtaja. Hän asuu kelluvassa palatsissa Intiassa. Palatsia vartioivat kultin naispuoliset jäsenet.

28.7. 8:15

Maud Adams seikkaili vuonna 1974 Bond-leffassa 007 ja kultainen ase, sekä yhdeksän vuotta myöhemmin Octopussy-elokuvassa. Hänet nähtiin myös lyhyesti vuonna 1985 valmistuneessa elokuvassa 007 ja kuoleman katse.

Kultaisessa aseessa Adams näytteli elokuvan konnan, Francisco Scaramangan rakastajatarta. Octopussyssä rooli oli jo isompi. Adams tekeytyi rikkaaksi bisnesnaiseksi ja kuuluisaksi salakuljettajaksi. Kuoleman katseessa Adams jäi Tanya Robertsin varjoon, ja hänet voi bongata yhden kohtauksen taustalla.

Maud Adams ja Roger Moore Octopussy-elokuvassa.

Luulajassa Ruotsissa 12. helmikuuta 1945 syntynyt Wikström aloitti mallinuran jo teini-ikäisenä ja hän työskenteli Pariisissa ja New Yorkissa.

Wikströmistä tuli Adams vuonna 1965 hänen avioiduttuaan valokuvaaja Roy Adamsin kanssa.

Adams aloitti elokuvien teon jo vuonna 1970. Hän sai pieniä rooleja useissa leffoissa, kunnes pääsi mukaan James Caanin tähdittämään Rollerball-elokuvaan vuonna 1975.

Bondien jälkeen Adamsin esiintymiset valkokankaalla vähenivät ja työt siirtyivät televisioon.

Adams oli mukana tv-sarjoissa, kuten Mission: Impossible (1989), Kojak (1977) ja Starsky and Hutch (1978).

Oliko kyse managerista vai Adamsista itsestään, mutta korkean profiilin rooleja ei tullut enää eteen. Adamsin oli pakko tyytyä kakkosluokan osiin. Vuonna 1987 hänet nähtiin jopa Playboyn erikoisnumerossa, joka oli omistettu Bond-näyttelijöille.

Roolit Yhdysvalloissa pienenivät pienenemistään. Vielä vuonna 1996 Adams piipahti Leslie Polokoffin ohjamassa Ringer-elokuvassa. Se jäi pitkäksi aikaa hänen viimeiseksi työkseen valkokankaalla. Adams näytteli seuraavan kerran elokuvassa vasta vuonna 2008, kun Ella Swanson ohjasi Seekers-elokuvan. Sen jälkeen elokuvarintamalla on ollut taas hiljaista.

Vuonna 1974.

Oli siis aika ottaa lusikka kauniisti käteen ja muuttaa takaisin Ruotsiin, josta löytyi töitä.

Adams emännöi Kafé Luleå -tv-ohjelmaa vuonna 1994.

1990-luvun lopussa hän näytteli tv-sarjassa Radioskugga ja saippuasarjassa Vita lögner.

Adams vuonna 2011.

Nykyisin Adamsilla on koti sekä Kaliforniassa sekä Ruotsissa.

Adamsin ensimmäinen avioliitto Roy Adamsin kanssa päättyi avioeroon jo vuonna 1975. Hän on nykyisin naimisissa eläkkeellä olevan juristin, Charles Rubinin kanssa.

Octopussy – mustekala tänään Nelosella klo 21.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?