Jessica Alba kertoo käyvänsä 14-vuotiaan tyttärensä kanssa terapiassa konfliktien ehkäisemiseksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Jessica Alba kertoo käyvänsä 14-vuotiaan tyttärensä kanssa terapiassa – haluaa välttää oman lapsuutensa ongelmat

Hollywoodin parrasvaloista vetäytynyt Jessica Alba on löytänyt terapiasta keinon säilyttää keskusteluyhteys avoimena tyttärensä kanssa.

Näyttelijä Jessica Alba on käynyt Honor-tyttärensä kanssa terapiassa.

30.7. 13:35

Näyttelijä ja yrittäjä Jessica Alba, 40, kertoo, että hän aloitti äiti-tytär-terapiassa 13-vuotiaan Honor-tyttärensä kanssa noin kaksi vuotta sitten, jotta heidän välinen keskustelunsa pysyisi avoimena ja rehellisenä.

Peoplen mukaan Alba kertoo lastensa kasvattamisesta Katherine Schwarzenegger Prattin Instagram-keskustelusarjan uusimmalla videolla.

Alba kertoo videolla, että hänen lapsensa voivat keskustella avoimesti hänen kanssaan kaikesta, sillä Alba itse ei voinut tehdä niin omien vanhempiensa kanssa.

– Suhteeni omiin vanhempiini kärsi todella paljon, koska he eivät tienneet, miten kanssani olisi pitänyt kommunikoida ja miten minua olisi pitänyt kasvattaa. En halua, että niin käy omien lasteni kanssa.

Alballa on kolme lasta miehensä Cash Warrenin kanssa. Honor on perheen esikoinen, jonka lisäksi perheeseen kuuluu yhdeksänvuotias Haven-tyttö ja reilu kolmevuotias Hayes-poika.

Jessica Alba on nykyisin vetäytynyt Hollywoodin parrasvaloista.

Alba haluaa kasvattaa lapsensa eri tavalla kuin miten hänet ja hänen vanhempansa on kasvatettu.

– Minut ja vanhempani kasvatettiin niin, että lapset saivat puhua silloin, kun heille puhuttiin ja perhejuhlissa heille laitettiin aina erikseen lasten pöytä. Ilmapiiri oli sellainen, että täytyi pysyä poissa tieltä ja tehdä, mitä käskettiin, Alba kertoo Schwarzenegger Prattille.

– Tämä uusi tapa kasvattaa lapsia on sellainen, että lasten täytyy tulla nähdyiksi ja kuulluiksi yksilöinä heti, kun heillä on minkäänlaista tietoisuutta, omia ajatuksia tai omia mielipiteitä. Se alkaa aikaisin, Alba selittää.

Alba haluaa käyttää kuvailemaansa lähestymistapaa varmistaakseen, että hänen lapsensa ymmärtäisivät, missä heidän rajansa menevät ja että he osaisivat kunnioittaa vanhempia ja muita ihmisiä.

– Yritän kuitenkin nähdä lapseni erikseen omina yksilöinään, sellaisina kuin he ovat.

Alban mukaan hänen tyttärensä Honor on terapian ansiosta ollut tarmokas löytämään oman äänensä ja sanomaan rohkeasti mielipiteensä asioista.

Kuukausi sitten Alba julkaisi Instagram-profiilissaan kuvan Honor-tyttärestään tämän 13-vuotissyntymäpäivänä.

– Sydämesi on kultaa, olet täynnä myötätuntoa, olet älykäs, hassutteleva, hauska ja niin kiltti. Olen ylpeä sinusta, Alba kirjoittaa kuvansa kuvatekstissä.

Ilta-Sanomat uutisoi maaliskuussa, kuinka uransa huipulla oleva näyttelijä katosi parrasvaloista.

39-vuotias Alba kertoi Romper-lehden haastattelussa, ettei hän kaipaa parrasvaloihin, vaan keskittyy paljon mieluummin äitiyteen ja oman yrityksensä pyörittämiseen. Näyttelijä sanoi tuolloin Romper-lehdelle elämänkatsomuksensa muuttuneen kun hänen tyttärensä Honor syntyi vuonna 2008. Alba sanoo sairastelleensa paljon lapsena ja ryhtyneen toden teolla pohtimaan hyvinvoinnin merkitystä äidiksi tulemisen jälkeen.

– Halusin viettää mahdollisimman paljon aikaa tähän maailmaan tuomani pienen ihmisen kanssa. Terveys on tärkeintä. Halusin lapsen olevan terve. On vaikea olla onnellinen, jos ei ole terve, Alba pohti maaliskuussa Romperin haastattelussa.

Jessica Alba oli yksi Hollywoodin suosituimpia näyttelijöitä. Kuva vuodelta 2013.

– Se motivoi minua. Se, että saanko enää töitä ei enää motivoinut minua. Olin suoraa sanottuna urani huipulla, hän totesi.

Alba ponnahti julkisuuteen alunperin teinitähtenä. Suurelle yleisölle hän tuli tutuksi 2000-luvun alussa esitetystä Dark Angel -sarjasta, joka teki nuoresta näyttelijästä myös seksisymbolin.

Dark Angelia seurasivat roolit suurissa Hollywood-tuotannoissa. Sitten Alba sai tarpeekseen ja vetäytyi parrasvaloista. Alba sanoi aiemmin Hollywoodin tuntuneen hänestä lapsen syntymän jälkeen pinnalliselta paikalta.

– En voinut enää palata entiseen ja olla aito, Alba kuvaili tuolloin.

– En voinut enää välittää urastani samalla tavalla kuin ennen. Halusin käyttää julkisuutta tehdäkseni jotain merkityksellistä ja muuttaa asioita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?