Erika Vikmanin lateksipuvun vetoketju ratkesi vain minuutteja ennen lähetystä – Masked Singerin uskomattomien asujen valmistamiseen kuluu kuukausia - Viihde - Ilta-Sanomat

Erika Vikmanin lateksipuvun vetoketju ratkesi vain minuutteja ennen lähetystä – Masked Singerin uskomattomien asujen valmistamiseen kuluu kuukausia

Pukusuunnittelija Merja Thil on Masked Singer Suomen salainen ase. Hänen taitonsa on noteerattu myös maailmalla.

Erika Vikmanin lateksiasu meni rikki vain minuutteja ennen suoraa lähetystä.

27.7. 7:45

Elokuussa ruutuihin palaava Masked Singer Suomi esittelee tällä kertaa suomalaisille peräti kuusitoista uutta ja salaperäistä hahmoa. Jokaisen näyttävän puvun alla piileskelee julkisuudesta tuttu suomalainen, jonka henkilöllisyyttä niin juontaja, panelistit kuin katsojatkin saavat syksyn mittaan arvuutella.

Lue lisää: Masked Singer Suomi tulee taas! 16 toinen toistaan kovempaa hahmoa kilpailee kultaisesta maskista, mutta keitä he ovat?

Jokaisen puvun takana seisoo suunnittelija Merja Thil, joka on ollut formaatissa mukana ensimmäisestä kaudesta alkaen. Muun muassa teatterin puvustajana uraa luonut Thil pitää Masked Singer Suomea ainutlaatuisena haasteena. Vastaavia asuja ei pääse suunnittelemaan missään muualla.

– Näissä puvuissa on niin monia asioita, jotka täytyy ottaa huomioon. Asun pitää yksinkertaisesti olla niin peittävä, ettei ihmistä sen alla voi tunnistaa. Samaan aikaan siinä pitää pystyä laulamaan, liikkumaan ja hengittämään. Pukujen alla tulee myös helposti todella kuuma, Thil kertoo IS:lle.

– Lisäksi jokaisen osallistujan erityispiirteet tulee piilottaa. Esimerkiksi Jarkko Tammisen ruumiinrakennetta muutettiin naisellisemmaksi. Osaa osallistujista pidennetään, osaa lyhennetään ja niin edelleen. Onhan tämä ihan hullua, Thil jatkaa nauraen.

Merja Thil on toiminut muun muassa teattereiden puvustajana.

Tulevalla tuotantokaudella Thilin käsialaa olevia pukuja nähdään kuusitoista kappaletta. Thil ei osaa sanoa tarkalleen, kauanko minkäkin puvun tekemiseen on kulunut aikaa, sillä jokainen puku on erilainen ja niitä työstetään myös samanaikaisesti.

– Arviolta voisin kuitenkin sanoa, että olen itselleni laskenut kolme viikkoa työaikaa yhtä asua kohden. Osa puvuista on hyvin työläitä, kuten Heinäseipään ja Viikingin asut edelliskausilla, Thil selittää.

Thil pitää hahmojen henkilöllisyydet visusti salassa myös muulta työryhmältä.

Masked Singerin juju on siinä, etteivät edes työryhmän jäsenet aina tiedä, ketkä julkisuuden henkilöt maskien takana piileskelevät. Thil toki tietää heistä jokaisen, sillä asujen valmistusvaiheessa niitä sovitetaan osallistujien ylle useampaan otteeseen. Thil itse joutuu kuitenkin varjelemaan hänelle uskottuja salaisuuksia, mikä aiheutti etenkin alkuun suunnittelijalle hieman päänvaivaa.

– Heti alussa opeteltiin, ettei ikinä puhuta henkilöistä omalla nimellä, ainoastaan hahmojen nimillä. Nyt se tulee jo selkärangasta, mutta alkuun se oli vaikeaa. Lisäksi sovitukset pitää järjestää niin, ettei mikään paljastu. Työtilassani pitää olla verhot ja ovet kiinni, eikä kukaan saa tulla sisään. Sieltä lähdetään myös lippikset ja aurinkolasit päässä, Thil paljastaa.

Thilin suunnittelemat upeat puvut on noteerattu myös maailmalla, ja Ilkka Alangon yllä nähty heinäseipään asu valittiin kansainvälisessä äänestyksessä yhdeksi formaatin kaikkien aikojen parhaista.

Erika Vikman pukeutui ampiaiseksi ohjelman ensimmäisellä kaudella.

Televisiota tehdessä ei kuitenkaan aina vältytä kommelluksilta. Thil muistaa erityisesti hetken ensimmäiseltä kaudelta, kun laulaja Erika Vikmanin tiukka lateksiasu sanoi itsensä irti vain minuutteja ennen lähetyksen alkua.

– Ampiaisen eli Erikan puvun vetoketju räjähti viisi minuuttia ennen toiseksi viimeistä nauhoitusta. Äkkiä vain huusin, että nyt joku pitämään tätä pukua kiinni ja karhunlangalla äkkiä ompelin sen kasaan. Se puku oli vielä äärettömän tiukka ja täynnä vaseliinia. Seuraavana aamuna menin sitten korjaamaan sen viimeistä lähetystä varten, Thil muistelee nauraen.

Lue lisää: Masked Singer Suomi -hahmo joutui näyttämään kasvonsa – Ampiaisen pvc-puvun alta paljastui Erika Vikman

Masked Singer Suomi -ohjelman kolmannen kauden juontajana toimii tuttuun tapaan Ile Uusivuori. Paluun tekevät niin ikään aiemmilta kausilta tutut panelistit Maria Veitola, Jenni Kokander, Christoffer Stradberg ja Janne Kataja.

Panelistit ja katsojat saavat ohjelman aikana entistä haastavampia vihjeitä esiintyjien henkilöllisyydestä ja yrittävät arvata, kuka on maskin takana. Studioyleisö äänestää suosikkiesiintyjäänsä, ja kunkin jakson päätteeksi vähiten ääniä saanut esiintyjä joutuu paljastamaan henkilöllisyytensä.

Masked Singer Suomi alkaa lauantaina 28.8. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?