Sointu Borg kertoo sairastuneensa rajuun koronaan – omituiset oireet valvottaneet öisin: ”Siinä oli jo puolipaniikkitilassa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sointu Borg kertoo sairastuneensa rajuun koronaan – omituiset oireet valvottaneet öisin: ”Siinä oli jo puolipaniikkitilassa”

Diili-voittajan oireet olivat aluksi niin rajuja, että puolison piti tarkistaa, ettei Borg ole lopettanut yöllä hengittämistä.

Sointu Borg jäi välittömästi kotiin, kun hänen avopuolisonsa sai kuulla altistumisesta. Molemmat saivat koronatartunnan.

25.7. 12:52

Diili-voittaja Sointu Borg kertoo sairastuneensa rajuun koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Borg julkaisi sunnuntaina Instagram-tilillään kuvan, jossa hän makaa vällyjen välissä sairaana.

Borg kertoo IS:lle, että hänen oireensa olivat aluksi todella ankarat, ja erityisesti yöt olivat vaikeita.

– Öisin on ollut vaikeampi saada happea, mutta se on nyt vähän helpottunut. Se oli ehkä se, mitä pelkäsin eniten. Kuume on ollut siellä melkein 39 asteessa, että aika ärhäkkää, Borg sanoo IS:lle.

Borgin avopuolisolla, räppäri Tomi Solosella on myös koronatartunta, mutta pahimmat oireet ovat jo menneet ohi ja mies jaksaa olla paremmin jalkeilla. Borgilla oireet jatkuvat yhä.

– Yhä on väsymystä ja kuumeilua, mutta nyt henki kulkee jo paremmin niin se on kiva. Kyllä ekana yönä vähän jännitti, Tomi kävi aina tunnin välein tarkistamassa, että hengittääkö se nainen vielä, Borg kertoo.

– On tää aikamoista. Kun tää tulee, täähän tulee aika ryminällä, Borg toteaa.

Pahin on Borgin mukaan kuitenkin ohi, ja henki kulkee jo paremmin. Rajut ensioireet kuitenkin säikäyttivät.

– Harvoin mäkään pelästyn, mutta siinä oli jo vähän puolipaniikkitilassa, että lähdetäänkö päivystykseen, Borg kertoo.

Borg kertoo, että hän on ollut kotona jo viikon, siitä lähtien kun Solonen sai sunnuntaina tiedon altistumisestaan. Solosen oireet alkoivat jo seuraavana päivänä. Pariskunta kävi koronatestissä ja Borgin testi oli tuolloin negatiivinen. Muutaman päivän kuluttua hänkin alkoi oireilla, ja uusi testi oli positiivinen.

– Onneksi jäin kotiin silloin. Kyllä sitä miettii, että jos olisi ollut yhtään huolimattomampi ja lähtenyt jonnekin, niin siinähän olisi voinut altistaa muita.

Tapahtuma-alan yrittäjänä Borg ei halua ottaa riskejä muiden altistamisessa.

Borg ei osaa sanoa, ovatko hänellä ja Solosella todetut tartunnat ärhäkkää deltavarianttia.

Borg kertoo kuulleensa tapauksista, joissa koronan sairastaneet eivät ole esimerkiksi päässeet urheilemaan pitkiin aikoihin, mutta ei ole ehtinyt miettiä mahdollisen pitkittyneen koronan riskiä omalle kohdalle. Borgin mukaan alun rajut hengitysvaikeudet olivat sairastumisessa pelottavinta.

– On saatu eka rokotus ja ollaan nuoria ja perusterveitä, niin ei siinä sitten mitään. Se on vain huonoa tuuria. Mutta totta kai se jännittää, onhan toi eri tavalla ahdistava tauti, Borg summaa.

Borg ja Solonen ovat saaneet ensimmäiset koronarokoteannoksensa. Rokotteen ottamista Borg suosittelee muillekin.

– Kyllä mä vahvasti suosittelen, että kävisivät nyt herranjumala ihmiset ottamassa niitä rokotuksia, hän lataa.

Kiireisen yrittäjän työt jäivät nyt sairastumisen vuoksi tauolle.

– Luonto näyttää meille paikkamme välillä. Sitten jäädän kotiin itkemään, eihän siinä muu auta, Borg toteaa.

Borg kärsii Instagram-kuvatekstinsä mukaan hengenahdistuksen ja korkean kuumeen lisäksi pahoinvoinnista ja vilunväristyksistä. Lisäksi Borg kertoo kokeneensa korvien ja suun kutinaa. Borg kiittelee kuvatekstissään sitä, ettei hänen tarvitse sairastaa yksin.

– Onneks Kingis-puikot menee alas. On tää perseestä, mut onneks Tomi on täällä mun kaa sairastamassa. Luojan kiitos en ehtinyt altistaa ketään muita. Muistakaa olla tarkkoina, jos saatte flunssan oireita tai samassa taloudessa oleva saa. Homma meinaan pamahtaa äkkiäkin käsiin! Pitäkää huoli itsestänne, Borg kirjoittaa Instagramissa.

Borg uskoo, että ilman rokotetta oireet olisivat voineet olla vieläkin hurjempia. Nyt hän kertoo keskittyvänsä toipumiseen ja pitää viikon taukoa sosiaalisesta mediasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?