Sauli Niinistö kutsui Spike Leen ja Jasper Pääkkösen Mäntyniemeen – presidentti julkaisi iloisen kuvan seurueesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Sauli Niinistö kutsui Spike Leen ja Jasper Pääkkösen Mäntyniemeen – presidentti julkaisi iloisen kuvan seurueesta

Niinistö kertoo kuulleensa värikkäitä tarinoita menestysohjaajalta ja Jasper Pääkköseltä.

Spike Lee on ehtinyt vierailullaan tavata myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

20.7. 13:10

Elokuvaohjaaja Spike Lee vierailee parhaillaan Suomessa. Vierailunsa aikana Lee on vieraillut muun muassa suositussa helsinkiläisravintolassa Nokassa, joka avattiin maanantaina poikkeuksellisesti vain menestysohjaajaa ja hänen seuruettaan varten.

Lue lisää: Menestysohjaaja Spike Lee saapui yllättäen Suomeen – suosittu helsinkiläisravintola avattiin poikkeuksellisesti vain häntä varten

Lee on ehtinyt tavata myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Asia käy ilmi Niinistön viralliselta Twitter-tililtä. Presidentti julkaisi Twitterissä päivityksen, jossa kehuu käyneensä värikkäitä keskusteluja ohjaajan sekä näyttelijä Jasper Pääkkösen kanssa.

– Värikästä tarinaa elokuvista ohjaaja Spike Leen ja näyttelijä Jasper Pääkkösen kanssa eilen Mäntyniemessä, Niinistö kirjoittaa Twitterissä.

Spike Lee ja Jasper Pääkkönen tuntevat toisensa hyvin. Pääkkönen sai ensimmäisen merkittävän elokuvaroolinsa Hollywoodissa, kun Lee pestasi hänet BlacKkKlansman-elokuvaansa vuonna 2018. Pääkkönen näytteli elokuvassa Ku Klux Klanin coloradolaisen paikallisosaston aktiivia.

Spike Lee saapui Suomeen todennäköisesti suoraan Cannesin elokuvafestivaaleilta, joissa hän toimi tuomariston puheenjohtajana. Vain pari päivää sitten Lee aiheutti hämmennystä Cannesin pääpalkinnon jakotilaisuudessa, kun hän paljasti palkinnon saajan hetkeä liian aikaisin.

Lee on tehnyt yli 30 vuoden uran elokuvaohjaajana. Hänet on palkittu urallaan useita kertoja, muun muassa Oscar- , Emmy- ja Bafta-palkinnolla. Vuonna 2018 Lee ohjasi Oscar-palkitun elokuvan BlacKkKlansman, jossa suomalainen Jasper Pääkkönen näytteli merkittävää roolia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?