Spike Lee vierailee Suomessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Menestysohjaaja Spike Lee saapui yllättäen Suomeen – suosittu helsinkiläisravintola avattiin poikkeuksellisesti vain häntä varten

Spike Lee illallisti helsinkiläisravintola Nokassa.

Elokuvaohjaaja Spike Lee söi eilen lounasta Helsingin Katajannokalla.

20.7. 11:56

Palkittu elokuvaohjaaja Spike Lee, 64, vierailee tällä hetkellä Suomessa. Eilen hän lounasti yhdessä seurueensa kanssa helsinkiläisravintola Nokassa.

Ravintolan työntekijät lisäsivät Instagramiin useampia yhteiskuvia huippuohjaajan kanssa. Otoksissa Lee poseeraa yhdessä Nokan henkilökunnan rinnalla sekä ravintolan edustalla että sen sisällä.

IS tavoitti Nokan keittiöpäällikkönä työskentelevän Ari Ruohon, joka vahvisti Leen vierailleen ravintolassa eilen lounasaikaan. Tavallisesti Katajannokalla sijaitseva ravintola on kiinni maanantaisin, mutta se avattiin eilen varta vasten Hollywood-ohjaajan seuruetta varten.

– Palasin töihin kesken kesäloman ihan vain Leetä varten. Onneksi myös työntekijämme olivat halukkaita joustamaan omista menoistaan ja tulemaan töihin vapaapäivänään, Ruoho kertoo.

Ruoho korostaa, että palveluhenkinen ravintola pyrkii tarjoamaan parastaan jokaiselle asiakkaalle. Leen seurueelle se tarkoitti ravintolan avaamista sellaiseen aikaan, ettei siellä ole muita asiakkaita.

– Lee ja hänen seurueensa saivat syödä omassa rauhassaan. He istuivat aivan keittiön vieressä ja söivät lounasta pitkään. He vaikuttivat nauttivan olostaan.

Ruoho paljastaa, että Leen lisäksi seurueeseen kuului tunnettu suomalaisnäyttelijä. Joukkio viihtyi ravintolassa useamman tunnin ja keskusteli tiiviisti koko ruokailun ajan.

Ari Ruoho on palkittu suomalainen kokki.

– Ehdin vaihtamaan Leen kanssa pari sanaa, ja hän vaikutti todella maanläheiseltä kaverilta. Se vaikutelma hänestä on tullut kyllä myös elokuvapuolella, Ruoho toteaa.

Leen ja hänen seurueensa nauttivat Nokassa ravintolan nimikkomenun, johon kuuluu yhteensä neljä annosta. Tavallisesti menun pääruuaksi tarjotaan karitsaa, mutta Leen seurueelle annoksen pääraaka-aine oli vaihdettu villikalaksi.

– Teimme menuun pieniä sovellutuksia. Lee ja hänen seurueensa olivat hyvin tietoisia raaka-aineiden vastuullisuudesta ja niiden eettisyydestä. Uskon heidän päätyneen ravintolaamme juuri siitä syystä.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun helsinkiläisravintola Nokassa kestitään maailmanluokan tähtiä. Brittilaulaja Ed Sheeran vieraili kyseisessä ravintolassa kesällä 2019 Suomen keikkojensa yhteydessä.

Tuolloin IS tavoitti kolmen ravintolan työntekijää, jotka palvelivat tähtimuusikkoa. He kuvailivat Sheerania maanläheiseksi ja leppoisaksi kaveriksi.

– Ed oli todella ihana. Sellainen maanläheinen, rento ja kohtelias tyyppi. Hän oli vilpittömän mukava, ravintolassa työskennellyt Sanni kertoi IS:lle.

Lue lisää: Jerry, 25, hieraisi silmiään, kun Ed Sheeran pölähti työpaikalle kesken päivän – sitten maailmantähti teki miehen kanssa salaisen sopimuksen

Spike Lee toimi tänä vuonna Cannesin elokuvafestivaalien tuomariston puheenjohtajana.

Huippuohjaaja Spike Lee saapui Suomeen todennäköisesti suoraan Cannesin elokuvafestivaaleilta, joissa hän toimi tuomariston puheenjohtajana. Vain pari päivää sitten Lee aiheutti hämmennystä Cannesin pääpalkinnon jakotilaisuudessa, kun hän paljasti palkinnon saajan hetkeä liian aikaisin.

Lee on tehnyt yli 30 vuoden uran elokuvaohjaajana. Hänet on palkittu urallaan useita kertoja, muun muassa Oscar- , Emmy- ja Bafta-palkinnolla. Vuonna 2018 Lee ohjasi Oscar-palkitun elokuvan BlacKkKlansman, jossa suomalainen Jasper Pääkkönen näytteli merkittävää roolia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?