Tubettaja Olli Litmasen tempaus raivostutti somessa – julkaisi nyt itkuisen videon

Suomalaistubettaja pääsi ilmaiseksi festareille esittämällä olevansa pyörätuolissa. Tempausta seurasi kritiikkivyöry.

12.7.2021 18:37

Tubettaja Olli Litmanen julkaisi viime lauantaina videon, jossa hän pääsi festareille ilmaiseksi pyörätuolilla. Jo poistetulla videolla Litmanen oli hankkinut pyörätuolin ja tekeytyi liikuntarajoitteiseksi, tavoitteenaan päästä tapahtumaan ilmaiseksi.

Pian tubettaja alkoi saada runsaasti kritiikkiä. Sosiaalisessa mediassa Litmasen tempausta kuvailtiin törkeäksi ja vammaisia loukkaavaksi. Myös hänen käytöksensä naisia kohtaan sai arvostelua.

– Ei ihan mene "kännissä ja läpällä" piikkiin se uusin video. Rikosten tehtailu ja vähemmistöjen polkeminen ei ole cool tai hauskaa. Toivottavasti opit tästä jotain, sinulla ja äijäjoukkiollasi on vielä pitkä matka henkisen kasvun suhteen, eräs kommentoi Instagramissa.

– Pahoittele, ymmärrä virheesi ja ota vastuu. Tutustu vammaisuuteen.

– Todella ala-arvoinen toi pyörätuoli-video. Jätkillä on kyllä iso henkisen kasvun paikka edessä. Mutta joka päivä voi skarpata ja alkaa toimia oikein.

– Invalidina esiintymisessä ja naisten ahdistelussa ei oo mitään hyvää tai hauskaa. Ei mitään.

Maanantaina Olli Litmanen julkaisi Youtube-kanavallaan videon, jossa hän pahoitteli käytöstään kyyneleitä pidätellen. Videon hän otsikoi tekstillä ”anteeksi”.

– Tää koko aikaisemman videon postaaminen ja mitä siitä aiheutui on avannut mun silmiä enemmän kun mikään mitä oon tän lyhyen elämäni aikana kerennyt kokemaan. Aion ottaa tästä opiksi ja tutustua enemmän koko aiheeseen, Litmanen kirjoitti videon yhteyteen.

– Video oli ihan silkkaa typeryyttä ja ajattelemattomuutta. Oon mennyt sokeaksi näyttökerroille. Sitä ei varmaan moni voi ymmärtää, mutta kun jossain vaiheessa numerot vaan kasvaa ja kasvaa, sitä haluaa vaan enemmän ja enemmän. Sen takia sokaistuin tälle, enkä ymmärtänyt mitä on edessä kun tämmöistä videota lähtee postaamaan. Ketä se satuttaa.

Videolla Litmanen esiintyi vakavamielisenä ja pidätteli kyyneleitä. Hän tunnusti tehneensä väärin ja katui käytöstään.

– En osannut hypätä naisten kenkiin kun matskua kävin läpi enkä osannut hypätä ihmisten kenkiin, jotka joutuvat pyörätuolissa istumaan. Tästä syvimmät pahoitteluni. Tarkoitukseni ei ole olla loukata ketään, mutta näin olen nyt mennyt tekemään, ja tästä otan kaiken opin ja tiedon, mitä vaan voin vastaan saada. Toivon, että muutkin voivat ottaa tästä meidän typerästä tempusta opiksi, Litmanen päätti tekstinsä.

Vuonna 1998 syntynyt Olli Litmanen julkaisee Youtube-kanavallaan humoristisia videoita. Hänen tilillään oli yli 30 000 tilaajaa. Litmanen on suosittu myös Instagramissa, jossa hänellä on yli 23 tuhatta seuraajaa.

Litmanen tekee myös videoita Iha just imus -tubekanavalle Konsta Saajannon kanssa. Se palkittiin vuoden viihdekanavana Creator Awards Finland -Youtube-gaalassa viime vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?