Dannyn yllätyspaljastus Ylellä: Armi kosi, mutta aikeet kaatuivat tiukkaan ehtoon - Viihde - Ilta-Sanomat

Dannyn yllätyspaljastus Ylellä: Armi kosi, mutta aikeet kaatuivat tiukkaan ehtoon

Danny paljasti radiossa olleensa valmis avioitumaan Armi Aavikon kanssa, jos tämä olisi suostunut yhteen ehtoon.

Sari Gustafsson / Lehtikuva

2.7. 6:15

Dannya haastateltiin torstai-iltana Yle Radio Suomessa, jossa vietettiin Suurta Armi-iltaa.

– Kun tämä hetki tuli, jolloin Armi kysyi mennäänkö naimisiin, sanoin joo, mennään naimisiin edellyttäen, että sinä et enää juo viinaa ja jätät tuon seurueen, Danny kertoo radio-ohjelmassa.

Hänen mukaansa Armi vastasi, ettei todennäköisesti pystyisi siihen.

– Sanoin, että sitten me emme myöskään mene naimisiin. Valitse jompikumpi: tämä seurue, jonka kanssa nyt vietät elämääsi tai sitten meidän kahden tie, joka olisi voinut muodostua hyvin kauniiksi ja hienoksi, Danny kertoo vastanneensa.

Ohjelman juontaja Olga Ketonen tiedusteli Dannyltä, onko tämä koskaan ennen puhunut asiasta.

– En, Danny vastasi jämäkästi.

Paljastuksesta ilmeisen yllättyneeltä kuulostanut Olga Ketonen ei esitä aiheesta lisäkysymyksiä, joten jää epäselväksi, milloin kyseinen keskustelu Armin ja Dannyn välillä käytiin.

Danny ei kertomansa mukaan ole aiemmin puhunut julkisuudessa Armin avioliittoehdotuksesta.

Juuri ennen kuin mainitsi Armin kosinnan Danny kuulosti liikuttuneelta perustellessaan, miksei ollut ottanut eroa vaimostaan Liisa Lipsasesta.

– Armi oli minulle hyvin rakas ihminen, se on ilman muuta selvä. Olin itse avioerolapsi ja päättänyt aikanaan, etten eroa ikinä. Se on niin kova paikka lapsille, Danny sanoi.

Dannyn torstai-illan kertomasta ei selviä, olisiko hän tosissaan ollut valmis ottamaan avioeron, jos Armi olisi luvannut pysytellä erossa alkoholista.

Laulajakaksikon rakkaussuhdetta pyrittiin aikanaan salailemaan mahdollisimman paljon. Armin kuoleman jälkeen Danny on puhunut rakkaudesta joskus avoimemmin, joskus verhotummin.

Lue lisää: Armi Aavikon sisko Marja-Liisa kertoo sisarensa kohtalon hetkistä – yksi vuosi muutti kaiken

Kansan suursuosikkeihin kuulunut Armi Aavikko menehtyi yksin kotonaan 43-vuotiaana vuonna 2002. Hänet löysi asuntoon 2. päivä tammikuuta mennyt talonmies.

Dannyn haastattelu sekä Radio Suomen Suuri Armi-ilta on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa.

Yle Radio Suomessa vietettiin torstaina Suurta Armi-iltaa, koska Yle Areenan audiodraama Armi Aavikko - siinä välissä olin elossa sai ensi-iltansa. Yle Areenassa sarja on kuunneltavissa kokonaisuudessaan. Yle Radio Suomi esittää sarjaa 5. heinäkuuta alkaen arkipäivisin jakso päivässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?