Vesa Keskisen neljän kuukauden yksinäisyys on ohi: Jane ja lapset pääsivät viimein kotiin – ”Hymy on huulilla koko ajan”

Vesa Keskinen oli erillään perheestään neljän kuukauden ajan.

Vesa Keskinen sai perheensä kotiin pitkän odotuksen jälkeen. – Ihanin juhannus elämäni aikana, Keskinen hehkuttaa.

26.6.2021 16:22

Vesa Keskisen Jane-vaimo ja lapset Maria ja Toivo pääsivät vihdoin Brasiliasta kotiin monien mutkien jälkeen.

Brasilian koronatilanteen takia kuukauden mittaiseksi ajateltu matka venähti vähän pitemmäksi.

– Yli neljän kuukauden yksinäisyys on ohi. Edessä ihana perhearki, Vesa Keskinen iloitsee.

Jane ja lapset matkustivat Brasiliaan helmikuussa. Jane halusi olla tukemassa syöpää sairastavaa äitiään. Suomeen oli tarkoitus palata maaliskuun puolivälin paikkeilla, mutta paluu toteutui vasta nyt. Saksan tiukentuneiden koronarajoitusten takia lennot Brasiliasta Eurooppaan peruuntuivat kerta toisensa jälkeen.

Mutta löytyi kiertotie. Perhe ei palannutkaan Suomeen Frankfurtin kautta, vaan takaportti löytyi Portugalista.

– Kyllästyin jatkuvaan lähtöpäivien siirtelyyn. Ostin uudet liput Lissabonin kautta. Matka helpottui, kun oli vain yksi välilasku tunnin odotusajalla. Kaikin tavoin paluulento Lissabonin kautta oli oikea valinta. Tärkeintä oli, että perhe pääsi juhannukseksi kotiin, Vesa Keskinen kertoo.

– Jälleennäkeminen Helsinki-Vantaan lentokentällä oli iloinen, lämmin ja tunteikas. Ensimmäisenä syliini juoksi Toivo komean kiihdytyksen jälkeen. Jane ja Maria olivat matkalaukkujen kanssa 50 metrin päässä. Seuraavana syliini riensi Maria poskipusuineen ja sitten oli Janen vuoro lämpimine halauksineen.

– Jane kertoi, että koneen laskeutuessa Maria ja Toivo olivat todella innoissaan, ja kyselivät, onko isä varmasti hakemassa kotiin. Heidän silmänsä olivat loistaneet, kun he olivat kuulleet, että isä on aivan varmasti odottamassa lentokentällä.

Vesa kertoo, että se oli iloinen matka, kun hän ajeli Tuurista lentokentälle perhettä noutamaan. Samoissa tunnelmissa tapahtui paluu.

– Koko perheellä oli iloinen reissu kentältä moottoritielle. Sitten nukkumatti heitti unihiekkansa. Minä jatkoin iloisena ajelua kohti kotia. Radio sai olla kiinni antaen tilaa ajatuksilleni tulevista yhteisistä päivistä.

– Matka kotiin oli elämäni mukavin reissu Helsinki-Vantaan lentokentältä Tuuriin. Hymy oli huulilla koko ajan.

Juhannuspäivänä puolen päivän aikoihin Jane ja lapset vetelivät vielä unia.

– He elävät vielä Brasilian ajassa. Aikaero on kuusi tuntia.

Kotiin paluun jälkeen Jane ryhtyi ensi töikseen siivouspuuhiin, vaikka talo oli jo valmiiksi tip-top-kunnossa.

– Olin pyytänyt Kyläkaupan Tv:stä tutun siivooja-Tuulan tekemään perusteellisen siivouksen. Luonnollisesti Jane halusi käydä kodissamme tietyt paikat läpi vielä omalla siivoustyylillään erityisen tarkasti. Keskiyöllä koti oli siinä kunnossa, että hän oli tyytyväinen, eikä tänään tarvitse siivoamiseen suuremmin keskittyä.

Janen ja lasten Brasilian matka sai lopulta surullisen käänteen. Janen äiti kuoli 7. kesäkuuta. Pian sen jälkeen äiti saatettiin haudan lepoon.

– Jane halusi pienet ja kauniit hautajaiset, Vesa Keskinen kertoo.

– Äiti oli Janelle kaikki kaikessa. Janen ja hänen äitinsä suhde oli lujin äiti-tytär –suhde, johon olen elämässäni törmännyt. Ja nyt sitä ei enää ole. Jotain ainutlaatuista hävisi maailmasta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?