Billie Eilish puolustautuu kohuväitteitä vastaan – julkaisi tunteikkaan kirjoituksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Billie Eilish puolustautuu kohuväitteitä vastaan – julkaisi tunteikkaan kirjoituksen

Billie Eilish julkaisi Instagramissa vastauksensa kohuun, jonka mukaan hän pilkkasi aasialaisia.

Billie Eilish on jälleen uuden kohun keskellä.

23.6. 20:08

Laulaja-lauluntekijä Billie Eilishistä, 19, julkaistiin hiljattain videopalvelu TikTokiin videokooste, jossa hän vaikuttaa pilkkaavan aasialaisia.

Fanien mielestä kuulostaa siltä, että Eilish käyttää videolla kiinalaistaustaisista henkilöistä käytettyä loukkaavaa herjaa Tyler the Creatorin vuoden 2011 kappaleesta Fish.

Nyt Eilish julkaisi Instagram-tarinassaan kannanoton, jossa hän vastasi videoista nousseeseen kohuun. Hän aloittaa tekstin kertomalla, että hän haluaa antaa aiheesta oman lausuntonsa, koska hänet on leimattu joksikin, mitä hän ei ole.

– Minusta pyörii videokooste, jossa käytän 13- tai 14-vuotiaana sanaa, jonka en tuolloin tiennyt olevan halventava termi aasialaisista ihmisistä. Olen kauhuissani ja häpeissäni, että olen koskaan käyttänyt sitä sanaa, Eilish kertoo.

Eilish lisää, että kyseinen kappale on ainoa, jossa hän on kuullut sanaa käytettävän, sillä se ei ole kuulunut yhdenkään hänen perheenjäsenensä sanavarastoon.

– Huolimatta tietämättömyydestäni ja nuoresta iästäni, en voi mitenkään puolustella sitä, että sanan käyttäminen oli loukkaavaa. Siitä olen pahoillani, Eilish kirjoittaa.

Billie Eilish pyytää vilpittömästi anteeksi kohun aiheuttamaa mielipahaa.

TikTokissa jaetussa videokoosteessa Eilish imitoi myös aasialaista aksenttia. Monet ovat tulkinneet sen aasialaisten pilkkaamiseksi.

Eilish kertoo, että hänellä on ollut pienestä asti tapana puhua hölmöillä äänillä perheensä, lemmikkiensä ja ystäviensä kanssa, eikä hän missään tapauksessa yritä imitoida puheellaan mitään kieltä, aksenttia tai kulttuuria.

– Jokainen, joka tuntee minut, on nähnyt minut höpöttelevän äänillä koko elämäni, hän sanoo.

Eilish kirjoittaa tekstissä, että hänen tarkoituksenaan ei ollut loukata ketään.

– Se, että video saattaa satuttaa sitä katselevia ihmisiä, särkee sydämeni, Eilish kirjoittaa.

Billie Eilish vuoden 2021 Grammy-gaalassa.

Laulaja kannustaa tekstissään jokaista käymään jatkossakin samankaltaisia epämiellyttäviä keskusteluja, koska niiden kautta on mahdollista oppia.

– Olen työskennellyt ahkerasti sen eteen, että voisin käyttää näkyvyyttäni taistellakseni yhteisöllisyyden, ystävällisyyden, suvaitsevaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolesta, Eilish kirjoittaa.

Lue lisää: Laulaja Billie Eilish jälleen uuden kohun keskellä – fanit pettyivät

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?