Playboyssakin poseerannut Johanna Kuvaja julkaisi somessa tyttärensä ottaman kuvan mökkilaiturilta – sitten soittivat lastensuojelu­viranomaiset

– Minulle soitettiin, että on tullut tällainen ilmoitus ja he pahoittelivat, että heidän on luettava se minulle ääneen, koska se kuuluu heidän työhönsä, tamperelaislaulaja sanoo.

–Teen musiikkia ennen kaikkea itseäni varten, Johanna Kuvaja sanoo

  • IS julkaisee juhannuksena suosituimpia juttujaan uudelleen. Tämä juttu on julkaistu alun perin 5.3.2021.

Tamperelaislaulaja Johanna Kuvaja ponnahti julkisuuteen syksyllä 2019, kun hänen esikoiskappaleensa Shower julkaistiin.

Laulajan seksikäs imago ja kappaleen rohkea video herättivät paljon huomiota. Kuvajan esikoisbiisi toi monille mieleen italialaislaulaja Sabrinan.

Tänä keväänä Kuvaja julkaisee kolmannen kappaleensa Wanna Make Love To You, joka jatkaa laulajan sensuellia linjaa.

–Uusi musiikkivideoni on seksuaalisuuteni huipentuma, Kuvaja kertoo.

Kuvajan tie artistiksi ei ole helpoimmasta päästä. Hän keskittyi vuosien ajan perhe-elämään ja koulutuksensa mukaiseen luokan- ja musiikkiopettajan työhön.

Sitten alkoivat vaikeudet, kun Kuvajan terveys petti homeelle altistumisen takia. Hän irtisanoutui töistään, kotitalo jouduttiin purkamaan ja samassa rytäkässä päättyi myös hänen avioliittonsa.

Johanna Kuvajan rinnalla Wanna Make Love To You -musiikkivideolla nähdään miesmalli Dani Rivero.

Vaikeudet ajoivat kuitenkin elämänmuutokseen ja rohkaisivat panostamaan musiikin tekemiseen.

–Teen musiikkia ennen kaikkea itseäni varten. Sairauslomalla biisien tekeminen auttoi minut takaisin jaloilleni. Kappaleet ovat minulle niin henkilökohtaisia, että ne ovat melkein kuin omia lapsia.

–Ikä on tuonut minulle itsevarmuutta ja rohkeutta olla häpeilemättä oma itseni. 10 vuotta sitten en olisi ollut valmis artistiksi. Olen tehnyt paljon itsetutkiskelua, jotta olen päässyt siihen pisteeseen, etten välitä muiden mielipiteistä.

Kuvaja seurasi sydäntään ja pisti kaiken likoon. Hän käytti kaikki säästönsä Shower-esikoisbiisinsä ja sen musiikkivideoon.

–Käytin Showeriin kaikkine kuluineen musavideot ja promot mukaan lukien noin 15000 euroa. Olen itsenäinen artisti, jolla ei ole levy-yhtiötä tukena, joten olihan se riski. Teen tätä kuitenkin täydestä sydämestäni ja tiesin, että kadun, jos en seuraa unelmaani, hän sanoo.

– Teen musiikkia ennen kaikkea itseäni varten, Johanna Kuvaja sanoo.

Riski kannatti, sillä kappale sai kansainvälistä huomiota ja päätyi useiden radioasemien soittolistoille yli 40 eri maassa. Lisäksi se nousi viiden eri maan listalle.

Erityisesti huomiota on tullut hollantilaisen Winkelwagen Show’n kautta, jossa hän juontaa omaa In Bed with Johanna -radio-ohjelmaansa. Se kuuluu viidessä eri maassa 104 radiokanavalla.

–Jotkut sijoittavat Louis Vuittonin laukkuihin tai kiinteistöihin. Minä sijoitan musiikkiini ja omaan onnellisuuteeni, Kuvaja vertaa.

Hän on rakentanut brändinsä seksikkyyden ja oman vartalonsa rakastamisen ympärille.

Portugalin Playboy-lehdessäkin poseerannut laulaja sanoo aistillisuuden olevan olennainen osa häntä. Laulaja on huomannut, että rohkea imago ärsyttää monia.

–Instagramissa on jatkuvasti pientä kiusantekoa. Naiset ilmiantavat kuvia ilman mitään erityistä syytä. On ollut häirikkösoittoja ja törkyviestejä, laulaja kuvailee.

Tämä kuva oli tuntemattomalle Instagram-käyttäjälle liikaa.

Hiljattain Kuvaja sai soiton, jossa kerrottiin jonkun olleen yhteydessä lastensuojeluviranomaisiin, kun laulaja oli julkaissut Instagramissaan valokuvaamista harrastavan tyttärensä ottaman kuvan.

Tyttären ottamassa kuvassa Kuvaja istuu mökkilaiturilla neulepusero yllään.

–Se oli aivan hullua. Minulle soitettiin, että on tullut tällainen ilmoitus ja he pahoittelivat, että heidän on luettava se minulle ääneen, koska se kuuluu heidän työhönsä, Kuvaja sanoo.

–Kerroin mitä kaikkea muuta häirintää olen kokenut sosiaalisessa mediassa ja minua pyydettiin soittamaan tukinumeroon, jos vastaava jatkuu.

Kuvaja ei vähästä hätkähdä, mutta kun kyse on hänen lapsistaan, kuoriutuu laulajasta todellinen leijonaemo.

–Totta kai ilkeily ärsyttää, mutta se on valitettavasti osa tätä työtä. Enemmän olen pahoillani lasten puolesta. Moni tuntuu unohtavan, että olen musiikkiurasta huolimatta tavallinen perheenäiti ja opettaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?