Laulaja Billie Eilish jälleen uuden kohun keskellä – fanit pettyivät - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Billie Eilish jälleen uuden kohun keskellä – fanit pettyivät

Billie Eilishista julkaistiin TikTokissa videokooste, jossa laulaja vaikuttaa fanien mukaan pilkkaavan aasialaisia.

Billie Eilishin fanit suuttuivat TikTok-videosta.

18.6. 14:07

Viime päivinä somekohun keskelle joutunut laulajatähti Billie Eilish on jälleen uusien syytösten kohteena. Eilishistä on julkaistu videopalvelu TikTokiin videokooste, jossa Eilish vaikuttaa pilkkaavan aasialaisia. Aiheesta kertoo muun muassa Daily Mail.

Daily Mailin mukaan Eilish imitoi yhdellä klipeistä aasialaista aksenttia. Fanien mielestä kuulostaa siltä, että Eilish käyttää myös kiinalaistaustaisista henkilöistä käytettyä herjaa. Yhdessä videoista mainitaan, että Eilishin tuottajaveli Finneas O’Connell on huomauttanut siskolleen ”mustalla aksentilla” puhumisesta.

Billie Eilish on kohahduttanut fanijoukkojaan viime aikoina useaan kertaan.

TikTok -videon julkaisi käyttäjä @lcxvy. Tiedossa ei ole, milloin videot on kuvattu. Jotkut 19-vuotiaan Billie Eilishin seuraajista ovat sitä mieltä, että laulajaa ei tulisi enää tukea videoiden vuoksi.

Toiset seuraajista puolustelevat Eilishia, ja uskovat videolla vilahtavan herjan johtuneen Eilishin Touretten syndroomasta. Touretteen kuuluvat fyysiset tic-oireet ja äännähdykset, joihin ei voi vaikuttaa. Eilish on aiemmin kertonut, että hänellä on vain fyysisiä nykimisoireita, ja niidenkin olevan melko huomaamattomia.

Billie Eilish veljensä Finneaksen kanssa vuoden 2021 Grammy-gaalassa.

Aiemmin tällä viikolla Eilishin seuraajat syyttivät laulajaa Instagramissa ”queerbaitingista”. Kohu käynnistyi, kun Eilish julkaisi tuoreen musiikkivideonsa kuvauksista Instagram-kuvia, jossa Eilish poseeraa videolla esiintyvien tyttöjen keskellä.

Lue lisää: Billie Eilish joutui kohun keskelle: raivo repesi somepäivityksestä

Queerbaiting-termillä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että henkilö antaa ymmärtää kuuluvansa seksuaalivähemmistöön saadakseen huomiota. Kuvatekstissä Eilish kirjoitti rakastavansa tyttöjä, ja laulajan fanit alkoivat epäillä julkaisun olevan queerbaitingia.

Seuraajien mielestä on erityisen loukkaavaa, jos Eilish yrittää saada huomiota juuri kesäkuussa, jolloin vietetään kansainvälistä Pride-kuukautta.

Eilish ei ole kommentoinut viime aikojen kohuja millään tavalla. Laulaja on kuitenkin julkaissut Instagramiin kuvan jossa kertoo olevansa väsynyt, ja tykännyt twiitistä, jossa Eilishin faneja kutsutaan noloiksi. Laulajatähden fanit eivät ole riemastuneet idolinsa välinpitämättömästä käytöksestä kohujen keskellä. Seuraajat vaativat Instagramissa Eilishia ottamaan syytöksiin kantaa.

Eilishin huhtaan seurustelevan 29-vuotiaan näyttelijä Matthew Vorcen kanssa. Myös huhuttu suhde on joidenkin Eilishin seuraajien mielestä pettymys, sillä Vorcen väitetään twiitanneen aiemmin homofobisia ja rasistisia kommentteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?