Sointu Borg avautuu Instagramissa suhteestaan rahaan: ”Jos tienaa vain seminormaalisti? Voinko silti olla menestynyt?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sointu Borg avautuu Instagramissa suhteestaan rahaan: ”Jos tienaa vain seminormaalisti? Voinko silti olla menestynyt?”

– VIP:issä voi dokata kirpparimekossakin, Sointu Borg naurahtaa.

Borg alkoi pyörittämään omaa yritystään jo 19-vuotiaana.

13.6. 12:00

Juuri nyt Sointu Borg, 28, elää elämänsä kenties hektisintä aikaa. Työtä riittäisi kellon ympäri jokaiselle viikonpäivälle.

Diili-voiton ja Jaajo Linnonmaan yritysten kehitysjohtajaksi ryhtymisen jälkimainingeista on otettava kaikki irti, kunnes hulina hiipuu.

Paljon on muuttunut viime kesästä, jolloin Borg valmistui kauppatieteiden maisteriksi. Urasuunnitelmat valuivat hiekkaan koronapandemian myötä: oman emännöintiyrityksen keikat peruuntuivat koko vuodelta, ja siihen loppui myös rahantulo.

Nyt Borg on julkaissut Instagramissa pitkän päivityksen suhteestaan rahaan.

– Mikä on mun suhde rahaan? Tätä pohdittiin juurikin tässä kyseisessä yhteydessä. Aihe oli lopulta aika moniulotteinen ja haastava. Moni esitetyistä kysymyksistä jäi elämään oman pääkopan sisään, Borg kirjoittaa.

Borg miettii diili-voittonsa seurauksia.

– Jos ihmiset lähettää viestejä, että ”susta tulee jotain isoa”, niin tarkoittaako se, että mun pitäisi seuraavana vuosikymmenenä tehdä rahaa isosti ja äkkiä? Entä mitkä ne rahallisen menestyksen mittarit lopulta on? Entä mitä jos tienaa vaan seminormaalisti loppuelämänsä? Voinko silti olla menestynyt? Borg kysyy.

– Oon välillä miettinyt, että onko se oma suhde siihen rahaan jopa joskus liian varovainen tai nöyrä? Onko liiallinen varovaisuus joskus menestyksen este?

Borgin lapsuudessa piti tehdä töitä rahan eteen.

– Mun piti pienenä tehdä reippaasti kotitöitä, että sain viikkorahaa. Vanhemmat sai meidät aika nuoria ja pienenä mun lempiharrastuksia oli koluta kirppiksiä. On yhä. Saatiin harrastaa ja välillä matkustella (etuoikeutettua), mutta tietynlainen varovaisuus ja luterilainen työmoraali hakattiin syvälle.

Borg kertoo, ettei ymmärrä mitään merkkivaatteista, eikä näe eroa halpismeikkien ja kalliin kosmetiikan välillä.

– Ehkä oon pohjimmaltani vähän juntti, mutta haittaako se? Tarviiko mun nyt ”menestyjänä” omistaa merkkilaukkua, parempaa autoa tai ees vielä omistusasuntoa? Ei.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?