Näin Amy Winehousen vihatulla ex-miehellä menee nyt - Viihde - Ilta-Sanomat

Amy Winehousen traagisesta kuolemasta pian 10 vuotta – ex-mies sai vihat päälleen: näin hänellä menee nykyään

Laulaja Amy Winehouse kuoli vuonna 2011.

17.6. 19:36

Musiikki-ikoni Amy Winehouse menehtyi traagisesti vuoden 2011 heinäkuussa 27-vuotiaana, eli lähes kymmenen vuotta sitten.

Alkoholimyrkytykseen kuollut Winehouse kamppaili pitkään päihderiippuvuuden kanssa, ja hänen päihdeongelmiensa taustalla vaikutti hänen ex-miehensä Blake Fielder-Civil. Fielder-Civil esitteli tähden muun muassa heroiinille.

Winehousen kuoleman jälkeen Fielder-Civil myönsi kaksikon käyttäneen kovia huumeita usein ja sanoi katuvansa, että tutustutti vaimonsa heroiiniin.

Winehouse ja Fielder-Civil olivat yhdessä kuuden vuoden ajan, joista kaksi pari oli naimisissa. Parin myrskyisä liitto päättyi kesällä 2009.

39-vuotiaan Fielder-Civilin tarina ei ole ruusuinen. Hän on muun muassa istunut vankilassa ja kamppaillut päihderiippuvuuden kanssa.

Fielder-Civil työskenteli aiemmin videotuotantoavustajana, mutta viime vuosina hän on kadonnut täysin julkisuudesta.

Kesällä 2019 Blake Fielder-Civil nousi otsikoihin, kun hän vaati Winehousen kuolinpesältä 1,1 miljoonaa euroa.

Winehouse ei jättänyt kuollessaan testamenttia, joten hänen yli 3 miljoonan euron omaisuutensa peri vanhemmat, äiti Janis ja isä Mitch.

Brittimedioiden mukaan Winehousen perhe raivostui Fielder-Civilin röyhkeästä yrityksestä saada osa Winehousen perinnöstä. Ex-mies vaati perheeltä kertakorvauksen lisäksi kuukausittaista maksua.

Mies esitti vaatimuksensa vain muutamia päiviä Winehousen kuoleman kahdeksannen vuosipäivän jälkeen.

Fielder-Civil perusteli tuolloin olevansa oikeutettu osaan laulajattaren perinnöstä, koska pari oli yhdessä niiden kuuden vuoden ajan, jolloin Winehouse julkaisi eniten myyneet albuminsa.

Ex-miehen mukaan hän ei ollut saanut avioerossa penniäkään, mutta myöhemmin paljastui, että todellisuudessa Fielder-Civil oli saanut yli 240 000 euroa erossa.

Marraskuussa 2019 Fielder-Civil kohautti jälleen, kun hän sytytti oman asuntonsa tuleen. Hän oli tuolloin pyytänyt naapureitaan luokseen polttamaan crackia.

Mies pidätettiin epäiltynä tuhopoltosta. Naapurit kuvailivat häntä ”ongelmavuokralaiseksi” ja kertoivat hänen käyttäneen aktiivisesti huumeita.

– Toivon, että he lukitsevat hänet telkien taakse ja ettei hän koskaan palaa, naapuri kommentoi The Sun -lehdelle.

Winehousen ja Fielder-Civilin avioliiton aikana parikunnasta levisi huolestuttavia kuvia julkisuuteen.

Elokuussa 2007 poliisit hälytettiin parin hotellihuoneeseen Lontoossa kärjistyneen riidan takia. Winehouse ei halunnut nostaa syytteitä ja katosi yöllä hotellista.

Muutaman tunnin kuluttua Winehousesta ja Fielder-Civilistä levisi järkyttäviä kuvia, joissa laulajan vaatteet olivat veren peitossa, ja hänellä oli mustelmia kaulassaan. Myös Fielder-Civilillä oli verisiä naarmuja kasvoissaan ja kaulassaan. Myöhemmin kävi ilmi, että pari oli käyttänyt heroiinia yhdessä ja ajautunut pahaan riitaan.

Pari vuonna 2007.

Vuonna 2008 Fielder-Civil joutui vankilaan pubin omistajan pahoinpitelystä ja rikoksen peittelystä.

Vapautumisensa jälkeen Fielder-Civil ja Winehouse erosivat.

Avioeron jälkeen Fielder-Civil palasi ex-tyttöystävänsä Sarah Aspinin kanssa yhteen. He on ovat saaneet kaksi lasta.

Fielder-Civil kertoi vuonna 2016 The Sun -lehdelle Winehousen soittaneen hänelle pari kuukautta ennen kuolemaansa. Mies oli lyönyt tähdelle luurin korvaan. Winehouselle ex-miehen uuden kumppanin raskaus oli kova pala.

– Sanoin hänelle, etten voi puhua, sillä Sarah odottaa lastani, ja löin luurin kiinni. Nyt jälkiviisaana, minun olisi pitänyt tajuta, että se loukkaisi Amya, Fielder-Civil kertoi The Sunin haastattelussa.

Fielder-Civilin mukaan Winehouse oli musertunut Aspinin raskaudesta, sillä laulaja oli haaveillut perheenlisäyksestä. Hän soitti Winehouselle parin päivän kuluttua pyytääkseen anteeksi.

– Hän sanoi minulle viiltäneensä itseään pahasti, ja että se oli vakavaa, hän muisteli.

– Amy ei enää välittänyt eläisikö vai kuolisiko. Hän oli täysin välinpitämätön. Amy oli vakava uhka itselleen.

Vuonna 2011 Blake Fielder-Civil joutui uudestaan vankilaan murron ja jäljennettyjen aseiden hallussapidosta takia. Hän virui telkien takana, kun Winehouse kuoli, eikä saanut vankilasta lupaa poistua hautajaisiin.

Fielder-Civil syytti vuonna 2016 The Sunin haastattelussa Winehousen läheisiä tähden traagisesta kuolemasta. Hän sanoi lähipiirin olleen niin helpottunut siitä, että hänen ja Winehousen suhde päättyi ja että he uskoivat laulajan pystyvän saamaan elämänsä raiteilleen ilman apua.

– Ihmiset riemuitsivat meidän erostamme ja juhlivat sitä, että Amy pääsi eroon heroiinista. He eivät nähneet, että Amyllä oli vielä pitkä tie kuljettavana. Jokainen hänen läheisensä, minä mukaan lukien, on syyllinen hänen kuolemaansa, Fielder-Civil sanoi.

Ex-mies väitti Winehousen yrittäneen riistää henkensä vain viikkoja ennen traagista kuolemaansa.

Suru-uutisen jälkeen Fielder-Civil kertoi The Sunille olevansa täysin lohduton.

– En tule koskaan tuntemaan rakkautta, jota tunsin häntä kohtaan. Kaikki, jotka tunsivat minut ja Amyn tiesivät rakkautemme syvyyden. En voi uskoa, että hän on poissa, Fielder-Civil kuvaili musertuneena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?