Jari Tervo jakoi surkuhupaisan kuvan pihakeinun kokoamisesta – somessa ratkesi riemu: ”Otan osaa, vaikka kuolen nauruun!”

Kirjailija Jari Tervo päästeli ärräpäitä uutta pihakeinua kootessaan.

Jari Tervon tuskanhiki toi hupia monen someseuraajan päivään.

13.5.2021 9:00

Jos olet koskaan tuskaillut kokoamisohjeiden kanssa, voit varmasti samaistua kirjailija Jari Tervoon. Tervo, 62, julkaisi alkuviikosta Twitterissä surkuhupaisan kuvan, jossa hän päivitteli hankkimansa pihakeinun kokoamisohjeita.

– Voi vi**ujen kevät, kirjailija täräyttää jakamansa kuvan yhteydessä.

Aihe tuntui olevan arka paikka monelle, sillä keskusteluun ilmoittautui nopeasti yksi jos toinenkin kokoamisohjeisiin turhautunut kuluttaja. Kommenttikenttää selatessa käy ilmi, että erityistä päänvaivaa ovat tuottaneet pihakeinujen lisäksi hiili- ja kaasugrillit, kasvihuoneet sekä erilaiset kalusteet.

– Mulla oli myös erään kevään projektina kaasugrillin kokoaminen, joka oli laatikossa ihan atomeina. Illat venyivät lopulta kahteen viikkoon, olohuoneessa... Kyllä makkara maistui kun savotta oli lopulta valmis, joku kirjoittaa kommenteissa.

– Tuo on vielä helppo verrattuna yhteen isoon ulkogrilliin jonka kokosin. Näppärästi ei ollut kahta osaa, jotka olisi olleet valmiiksi kiinni toisissaan. Siis jumankauta, kyllä 300 osaa oli. Ja yli ei jäänyt lopulta kuin 2-3 pientä osaa, kertoo toinen.

– Ootko yrittänyt pipertää kokoon minikasvihuonetta? Meinaan, että vain luontainen korrektiuteni estää kommentoimasta noilla samoilla sanoilla.

– Tiedän tunteen. Suostuttelin muutama vuosi pojan morsiamensa kanssa kokoamistalkoisiin. Päivä nuoreltaparilta pyörähti. Liitto ei kestänyt, mutta 10 vuoden jälkeenkin keinu toimii kuin kultakello. Kannattaa talveksi suojata pressulla.

Eräs twiittaaja muisteli 40 vuoden takaista tapahtumaa, jolloin isä kokosi kotona uusia nojatuoleja.

– Mielestään ensimmäistä kootessa siinä oli liian pitkä tukirauta. No naapurista rautasaha lainaan ja lyhentäen. Kokoaminen jatkui ja toinen tukirauta olikin sitten liian lyhyt. Toinen tuoli sitten jo onnistui.

– Kokosin 10 vuotta sitten muutaman Jyskin kalusteen. Etenin älyni ja voimieni ylärajoilla. Muutoissa kalusteet kääritään paksulti kiristekalvoon, jotta ne pysyisivät koossa liikuttelun ajan. Never again.

– Kokosin veljen kanssa kerrossängyn. Siinä vaiheessa kun tarvittiin käsisahaa, todettiin että ehkä pitäisi sittenkin mennä ohjeiden mukaisesti.

– Me ostettiin kerran terassilämppäri. Kysyin, että onko vaikea koota. Myyjä sanoi, että kokoatte sen nopeammin kuin juotte pullon punaviiniä. En tiedä tarkoittiko oikeasti semmoista kolmen litran pänikkää. Irrotettavia ja uudelleen kiinnitettäviä ruuveja oli vähintään 300.

Jotkut jakoivat Tervolle kokemuksiaan myös erikoisista neuvoista, joita kokoamisohjeet ovat sisältäneet.

– Mun pyörän tarakan kokoamisohjeet kielsivät jänisten kuljetuksen. Olen noudattanut, joku kirjoittaa.

– Lasten rattaiden konekäännetyissä kokoamisohjeissa oli aikanaan ”Happane sitten vähän”. Happanin vauvan ja kahden taaperon kanssa parkkipaikalla rattaiden osien kanssa.

Yhtä kaikki, moni tuntui repineensä riemua Tervon kokoamistuskasta. Kirjailijan twiittiä on jaettu jopa 4 600 kertaa.

– Ai että. Päivän parhaat naurut. Siksikin, että oma reaktioni olisi ollut tismalleen sama.

– Hauskinta ikinä! Otan osaa vaikka kuolen nauruun!

Onko sinulla ollut vaikeuksia koota huonekaluja tai ovatko lopputulokset olleet ihan muuta kuin piti? Kommentoi tai lähetä tarinasi osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?