Syksyn Sävel palaa televisioon syksyllä - Viihde - Ilta-Sanomat

Syksyn Sävel palaa televisioon syksyllä

Kevyen musiikin sävellyskilpailu Syksyn Sävel palaa televisioon tulevana syksynä. AlfaTV:ssä lokakuussa nähtävät lähetykset sisältävät kaksi semifinaalia ja finaalin.

Vuonna 1970 Syksyn Sävelen voitti Irwin Goodman kappaleellaan St. Pauli ja Reeperbahn. Kuvassa myös Osmo Ruuskanen ja Vexi Salmi.

11.5. 9:18

Syksyn sävel oli vuosina 1968–2001 ja 2011–2013 esitetty laulukilpailuohjelma.

Tunnettuja Syksyn sävelessä esitettyjä musiikkikappaleita ovat muun muassa Minttu sekä Ville, Surun pyyhit silmistäni, Poing poing poing ja Daa-da daa-da.

Mikko Alatalo voitti kilpailun kaikkiaan neljä kertaa, Irwin Goodman, Erkki Liikanen, Lea Laven, Rainer Friman ja Pelimannet kahdesti.

Nyt kilpailu palaa televisioon.

– Saimme vahvan viestin eri musiikkialan toimijoilta, että Syksyn Sävelellä olisi edelleen oma erityinen paikkansa musiikki- ja laulukilpailujen joukossa. Kyseessä on vahva, tunnettu brändi, jonka uudelleen herättäminen henkiin toivottavasti piristää musiikkialaa ankeiden aikojen jälkeen, sanoo AlfaTV:n taiteellinen johtaja Timo Suomi.

Kilpailuun halutaan mukaan mahdollisimman laaja kirjo eri musiikkigenrejen edustajia. Niin vanhat starat kuin uudet tulokkaatkin ovat tervetulleita osallistumaan.

Mukana kilpailun toteuttamisessa ovat Radio Pooki ja MagnumLive.

Nyt alkava kilpailu on kaikille avoin sävellyskilpailu, johon voi osallistua vain ennen julkaisemattomalla kappaleella, jota ei ole aiemmin esitetty julkisesti.

Valmiit esityskelpoiset kappaleet tulee lähettää 22.8.2021 mennessä tuomariston kuultavaksi osoitteella syksynsavel@alfatv.fi.

Tarkemmat ohjeet ja kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta www.syksynsavel.fi.

Voittajan valinta tapahtuu lokakuussa 2021 järjestettävissä Syksyn Sävel -ohjelmissa, jotka välitetään AlfaTV-kanavalla. Äänestystulos ratkaistaan tuomariston äänillä ja yleisöäänestyksellä.

Kilpailuaikataulu:

Kilpailu alkaa 11.5.2021

kilpailukappaleet tuomaristolle 22.8.2021 mennessä

1. semifinaali 2.10.2021 klo 21.00

2. semifinaali 9.10.2021 klo 21.00

finaali 16.10.2021 klo 21.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?