Elon Muskilta paljastus suorassa tv-lähetyksessä: kertoi ensimmäistä kertaa Aspergerin oireyhtymästään

Teslan toimitusjohtaja ja suuromistaja Elon Muskin tv-esiintyminen on saanut runsaasti huomiota.

Elon Musk kertoi Aspergerin oireyhtymästään.

9.5.2021 17:16

Tesla-miljardööri Elon Musk juonsi lauantaina Saturday Night Live -tv-ohjelmaa vierailevana isäntänä. Alun monologissaan hän pudotti yllätyksen ja kertoi ensimmäistä kertaa julkisesti Aspergerin oireyhtymästään.

– Teen tänä iltana historiaa, sillä olen ensimmäinen Saturday Night Liven isäntä, jolla on Aspengerin oireyhtymä – tai ainakin ensimmäinen, joka sen myöntää, Musk, 49, paljasti alkujuonnossaan.

Musk kertoi myös, että hänen puheessaan intonaatio ei juuri vaihtele, mistä seuraa hänen mukaansa ”hyvää komediaa”.

– Saatan myös postailla tai sanoa outoja juttuja, mutta niin aivoni toimivat. Kaikille, jotka ovat joskus loukkaantuneet sanomisistani haluan vain huomauttaa, että keksin sähköautot uudestaan ja lähetän ihmisiä Marsiin, SpaceX:n perustaja ja toimitusjohtaja vitsaili ja sai yleisön nauramaan.

Autismiliiton mukaan Aspergerin oireyhtymä on autismikirjoon kuuluva neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, joka aiheuttaa vaihtelevia toimintarajoitteita. Asperger-ihmiset muun muassa näkevät, kuulevat ja tuntevat ympäröivän maailman eri tavoin kuin muut. Ihmisellä saattaa olla vaikeuksia esimerkiksi sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Elon Musk kutsui lavalle Maye-äitinsä.

Myöhemmin paljastui, ettei Muskin väittämä ensimmäisenä Aspergerin oireyhtymän omaavana SNL-juontajana pidä paikkaansa. Koomikko ja näyttelijä Dan Aykroydilla on myös Aspengerin oireyhtymä, ja hän juonsi Saturday Night Liveä vuonna 2003.

Elon Muskin esiintymisen seurauksena kryptovaluutta dogecoinin kurssi kääntyi jyrkkään laskuun, muun muassa Guardian kertoo. Syyksi arvioidaan sitä, että Musk totesi lähetyksessä kyseisen kryptovaluutan olevan ”huiputusta”.

Musk seurustelee muusikko Grimesin, oikealta nimeltään Claire Boucherin, kanssa. Musk ja kanadalaistaustainen muusikko Grimes ovat olleet yhdessä muutaman vuoden.

Pariskunta sai pojan toukokuussa 2020, ja perhe päätyi otsikoihin erittäin ainutlaatuisen nimivalinnan vuoksi. Pojan nimi on X Æ A-XII. Alkuperäinen versio oli X Æ A-12, mutta Kalifornian osavaltion laki esti numeron käyttämisen nimessä. Grimes itse on sanonut nimen näyttävän paremmalta roomalaisella numerolla kirjoitettuna.

– Poikani nimi lausutaan ”kuin kissa juoksisi koskettimilla”, hän heitti tv-lähetyksessä.

Musk sai lisäksi kuusi poikalasta ensimmäisestä liitostaan Justine Wilsonin kanssa. Parin esikoinen koki kätkytkuoleman vain 10 viikon ikäisenä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?