Bill Gatesin avioeron yhteydessä nousi esiin omituinen yksityiskohta: Tämän naisen kanssa Melinda Gates antoi miehensä käydä vuosittain rantalomalla - Viihde - Ilta-Sanomat

Bill Gatesin avioeron yhteydessä nousi esiin omituinen yksityiskohta: Tämän naisen kanssa Melinda Gates antoi miehensä käydä vuosittain rantalomalla

Menestynyt pääomasijoittaja Ann Winblad ja Microsoft-miljardööri Bill Gates seurustelivat 80-luvulla.

Bill Gates on edelleen hyvissä väleissä nuoruusvuosiensa ex-tyttöystävän Ann Winbladin (vas.) kanssa.

8.5. 20:26

Bill ja Melinda Gatesin avioeron yhteydessä julkisuuteen on noussut vuosien jälkeen hämmentävä yksityiskohta Gatesien 27 vuotta kestäneen avioliiton ajalta.

Nykyään 65-vuotias Microsoft-miljardööri meni naimisiin Melinda Gatesin kanssa vuonna 1994. Ennen Melindaa hän tapaili 80-luvun lopussa itseään viisi vuotta vanhempaa ohjelmistoyrittäjää ja pääomasijoittajaa Ann Winbladia.

Winblad ja Gates tapasivat konferenssissa vuonna 1984. Kaksikko erosi vuonna 1987, mutta heidän välilleen jäi syvä yhteys.

Kuvassa nuori menestyjä Bill Gates vuonna 1995.

Toimittaja ja elämäkertakirjailija Walter Isaacson kirjoitti Time-lehdessä vuonna 1997 Gatesin elämästä ja urasta.

– Gatesilla on vaimonsa kanssa järjestely, että hän ja Winblad voivat edelleen jatkaa erästä yhteistä lomaperinnettään, Isaacson kirjoitti.

– Gates viettää joka kevät pitkän viikonlopun Winbladin kanssa tämän rantamökissä North Carolinassa Outer Banksin alueella, kuten he ovat tehneet jo vuosikymmenen ajan. Siellä he ajelevat dyyneillä rantakirpuilla, riippuliitävät ja kävelevät rannalla.

Winblad ja Gates kertoivat molemmat Timessa, että he keskustelevat mielellään bioteknologiasta samalla kun pelaavat yhdessä vanhoja tietokonepelejä. Joskus he myös hehkuttavat yhdessä sitä, miten sattuikin käymään niin, että kaksi nuorta aloitti aikoinaan seikkailun tuoreen ja tuntemattoman alan äärellä ja päätyi lopulta sen keskiöön.

Ann Winblad vuonna 2005.

Winblad on luonut menestyksekkäästi uraansa teknologia-alalla jo 40 vuotta. Hän perusti ensimmäisen oman yrityksensä, laskutus- ja kirjanpito-ohjelmistoihin erikoistuneen Open Systems Inc.:n jo vuonna 1976.

Yrityksen perustamiseen hän sijoitti 500 dollaria. Kuusi vuotta myöhemmin hän myi sen 15 miljoonalla dollarilla.

Bill Gates kysyi ystävältään hyväksyntää ennen Melinda Gatesin (kuvassa) kosimista.

23-vuotias Melinda French astui kuvioihin samana vuonna kun Winblad ja Gates erosivat. Melinda oli juuri saanut ensimmäisen työpaikkansa aloittaessaan Microsoftin tuotepäällikkönä, kun kohtasi yhdeksän vuotta vanhemman Billin työillallisella New Yorkissa.

Bill on kertonut ensi tapaamisesta ja ihastumisesta useasti siten, että he välittivät toisistaan Melindan kanssa jo heti alussa niin paljon, että heillä ei oikeastaan ollut muuta mahdollisuutta kuin alkaa seurustella ja mennä naimisiin.

Silti hän tiettävästi keskusteli liitosta etukäteen ystäviensä kanssa.

Gates myönsi Time-lehden vanhassa jutussa, että kun hän suunnitteli kosivansa Melindaa, hän kysyi ensin luvan Winbladilta.

– Kun pohdin itsekseni Melindan kanssa naimisiin menemistä, soitin Annille ja kysyin hänen hyväksyntäänsä, Gates sanoi.

Lähteitä: Los Angeles Times, Time, PEOPLE

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?