Anssi Kelan Pirkko-äiti paljastaa ET-lehdessä tragedian Nummela-hitin takaa – perheen koko elämä muuttui kertaheitolla - Viihde - Ilta-Sanomat

Anssi Kelan Pirkko-äiti paljastaa ET-lehdessä tragedian Nummela-hitin takaa – perheen koko elämä muuttui kertaheitolla

Anssi Kelan äiti Pirkko Kela kertoo ET-lehden haastattelussa, miten hän menetti puolisonsa.

Anssi Kela oli 12-vuotias, kun hänen isänsä kuoli. Tragedia päätyi mukaan hänen läpimurtolevylleen.

5.5. 21:19

Anssi Kelan äiti Pirkko Kela, 70, kertoo ET-lehden haastattelussa tarinan poikansa Nummela-jättihitin takaa. Pirkko Kela kertoo lehdessä, miten Anssi puki sanoiksi sen, mitä hänen aviomiehelleen ja Anssin isälle tapahtui 36 vuotta sitten.

Pirkko Kelan puoliso Juha Kela oli muusikko, joka tunnettiin etenkin Pro Fide -gospelyhtyeestä. Hän soitti yhtyeessä koskettimia.

Pirkko Kela muistelee, miten Juha lähti 3. toukokuuta 1985 ajamaan perheen uudesta kodista Vihdistä kohti Riihimäellä sijaitsevaa studiota.

Kanttorina työskennellyt Pirkko Kela päätti itse poiketa työpaikallaan Vihdin seurakunnassa. Siellä tuttu pappi käveli hänen luokseen.

– Koko hänen olemuksensa viesti, että nyt saan tietää jotain, joka muuttaa koko elämäni. Kun hän vihdoin alkoi puhua, hän aloitti juuri niin: ”Pirkko, se mitä nyt sanon, tulee muuttaman kaiken”, Kela kertoo ET-lehdessä.

Kelan puoliso oli kuollut kolarissa, kun vastaan tuleva auto oli ohittanut rekkaa. Hän oli 34-vuotias ja häneltä jäi neljä lasta, juuri valmistunut talo sekä rakas puoliso.

Pirkko Kela kotitalonsa pihalla Vihdissä. Kela menetti puolisonsa vuonna 1985 sattuneessa kolarissa.

15 vuotta myöhemmin Anssi Kela pyysi äitinsä kuuntelemaan uudelle levylleen valmistelemaansa musiikkia. Kaikkein henkilökohtaisimman, Nummela-nimisen kappaleen, soittamista hän arkaili hieman, sillä se käsitteli myös isän kuolemaa.

– Kappale kolahti minuun järkyttävän kovaa. Vaikka Juhan kuolemasta oli ehtinyt kulua 15 vuotta, laulu toi mieleen kaiken, mitä meille tapahtui. Muistin oman menetykseni ja lasteni menetyksen, Pirkko Kela kertoo ET-lehdessä.

Näin Anssi Kela laulaa Nummela-kappaleessaan isänsä kohtalosta:

Minä olin kahdentoista kun me maalle muutettiin

Ja vain vuotta vanhempana katsoin kun faijaa haudattiin

Mutsille jäi neljä lasta, uusi talo velkoineen

Mutta jotenkin se selvis – elämä alkoi uudelleen

Anssi Kelan Nummela-albumi julkaistiin vuonna 2001 ja siitä tuli nopeasti valtava hitti. Se myi nopeasti platinaa ja nousi lopulta 2000-luvun myydyimmäksi suomalaiseksi albumiksi.

Levyltä nousi sen nimikkokappaleen lisäksi muitakin hittejä: Mikan faijan BMW ja Puistossa olivat kappaleita, jotka kaikki tunsivat. Myöhemmin levystä julkaistiin uusintaversio, jolle lisättiin myös Milla-hitti.

Anssi Kela kertoi isänsä kuolemasta blogissaan vuonna 2010. Muusikon mukaan hänen isänsä kohtalosta kirjoittaminen tuntui yhä 25 vuoden jälkeenkin hyvin vaikealta.

Kela kertoi muistavansa edelleen elävästi sen iltapäivän, kun hän saapui kotiin koulusta ja kuuli äidiltään kolarista ja isänsä kuolemasta.

– Hyvinkään kohdalla oli täysi takatalvi. Maahan oli satanut paksu kerros räntää ja tiellä nuoskainen lumi muodosti vallin kaistojen väliin. Isääni vastaan tuli auto, joka oli lähtenyt ohittamaan rekkaa. Sohjovallin vuoksi tuo auto ei ohituksen jälkeen enää päässytkään takaisin omalle kaistalleen. Se lähti heittelehtimään ja osui rajusti vastaan tulleeseen isäni pieneen Opel Kadettiin, Kela kirjoitti blogissaan.

– Ohittajalta murtui onnettomuudessa jalka, isä kuoli välittömästi. 34-vuotiaana, nuorempana kuin minä nyt.

Anssi Kela kertoi blogissaan, että hänen muistot isästään ovat hyvin hataroita. Hän ei muistanut enää heidän viimeistä keskusteluaan tai sitä, tapasivatko he kolariaamuna.

– Kun muistoja kuitenkin alkaa oikeasti kahlata mielessään läpi, niin huomaan, että eipä niitä loppujen lopuksi nyt niin hirveästi ole. Yksittäisiä kuvia ja tuokioita. Aika on nakertanut niiden välit, on jäänyt vain pieniä murusia, sinne tänne, Kela sanoi blogikirjoituksessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?