Viivi Altonen repii Miss Universum -kisoissa perinteisen asun päältään, ja alta paljastuu tuhansia maksava ”teknologinen luomus” – tältä se näyttää - Viihde - Ilta-Sanomat

Viivi Altonen repii Miss Universum -kisoissa perinteisen asun päältään, ja alta paljastuu tuhansia maksava ”teknologinen luomus” – tältä se näyttää

Miss Suomi Viivi Altonen esiintyy Miss Universum -kilpailussa näyttävässä asussa, johon kuuluu myös valoshow.

5.5. 15:01

Miss Suomi Viivi Altonen, 25, on lähdössä Miss Universum -matkalleen Miamiin tämän viikon lopussa. Matka on ollut Altosen suuri unelma jo pitkään.

Maailman kaunein valitaan paikallisessa Seminole Hard Rock Hotel & Casinossa 16. toukokuuta, ja paikalle on tulossa noin 80 missiä eri puolilta maailmaa.

Yksi Miss Universum -kilpailun kohokohtia on national costumen eli kansallisasujen esittely. Suomen asussa nähdään tänä vuonna täysin poikkeuksellista teknologiaa, sillä Altosen asussa on käytetty led-valotekniikkaa.

– Asun ideana on se, että olemme alun perin maanviljelijäkulttuurista, mutta olemme nousseet teknologian huipulle. Koreografia alkaa niin, että minulla on ylläni perinteinen suomalainen asu päällä, jonka revin pois ja alta paljastuu tämä teknologinen luomus, Altonen kuvailee.

Viivi Altonen on harjoitellut puoli vuotta koreografiaa esitykseen, joka Miss Universum -kisoissa nähdään.

Altonen on tehnyt asua yhdessä perheensä kanssa. Suunnittelusta on itse asiassa vastannut hänen arkkitehtina työskentelevä isäpuolensa.

– Olemme suunnitelleet tätä viime kuukausien ajan yhdessä perheeni kanssa. Isäpuoleni rakastaa kaikenlaista suunnittelua, joten hän on ollut isona apuna.

Asussa on suosittu pirkanmaalaisten yrittäjien osaamista.

Lopulta eri alojen ammattilaiset taikoivat Altosen ja hänen perheensä vision toimivaksi kokonaisuudeksi. Asun on ommellut ja puvustanut Katrin Oro, ja led-tekniikasta ja animoinnista on vastannut puolestaan Mikko Hirvonsalo. Led-komponentit ovat Lumisolutionsilta ja kankaat Tekstiilipalvelu Oy:lta. Altosen koreografiaan kuuluvat valotikut taas ovat Lumina productions Oyn Katra ja Niko Solopuron käsialaa.

Tuhansia maksavassa asussa on suosittu Altosen kotiseudun Pirkanmaan yrittäjien taidonnäytteitä. Esityksen koreografiaa on hiottu nyt puolisen vuotta.

– Olen todella innoissani mutta jännittää! Isäpuoleni on todella kunnianhimoinen tämän mekon ja esityksen suhteen, ja tässä on todella monta liikkuvaa osaa. Toivon, että kaikki menee hyvin.

Viivi Altosen kansallisasun on suunnitellut hänen isäpuolensa.

Artikkelia korjattu 6.5.2021 kello 13:03. Altosen koreografiaan kuuluvat valotikut on suunnitellut Lumina productions Oy, ei Luminda productions Oy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?