Norjan poliisi kertoo Aki Mannisen kalastusmatkan tylystä lopusta – näin mies pääsi vahingossa maahan - Viihde - Ilta-Sanomat

Norjan poliisi kertoo Aki Mannisen kalastusmatkan tylystä lopusta – näin mies pääsi vahingossa maahan

Norjan poliisi lähetti Norjaan kalastuslomalle tulleen Aki Mannisen seurueineen takaisin Suomeen.

Aki Manninen kertoi ajaneensa ystävänsä kanssa autolla Kilpisjärven kautta Norjaan. Kuvassa Pykeija Pohjois-Norjassa.­

4.5. 14:36

Hyvinvointiyrittäjä Aki Mannisen kalastusloma Norjaan ystävänsä ja 12-vuotiaan kummipoikansa kanssa ei sujunut niin kuin hän oli suunnitellut.

Manninen kertoi sunnuntaina Instagram-tilillään ajaneensa ystävänsä kanssa matkailuautolla Kilpisjärven kautta Norjaan. Manninen oli liikkeellä asuntoautolla ja hänen tarkoituksenaan oli mennä kalareissulle Jäämeren rannalle. Asia herätti tuoreeltaan ihmetystä, sillä koronan vuoksi turismi ei ole tällä hetkellä sallittua.

Manninen kertoi Instagramissa ylittäneensä ystävänsä kanssa rajan nopeasti, jotta heitä ei pysäytettäisi. Matka päättyi lyhyeen, sillä Norjan poliisi jäljitti seurueen ja palautti heidät Suomeen.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

IS:n tavoittaman Norjan poliisin mukaan suomalaiset olivat asiassa aktiivisia.

– Saimme paljon vinkkejä useilta hänen seuraajiltaan sosiaalisessa mediassa, poliisitarkastaja Ole Johan Skogmo Pohjois-Tromssan poliisipiiristä kertoo Ilta-Sanomille.

Seurattiinko häntä esimerkiksi Instagramista?

– Kyllä, se oli yksi monista lähteistä, joilla paikallistimme hänet, hän kertoo.

Matkan alku sujui hyvin

Ole Johan Skogmo kertoo aiemmin Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle, että Mannisen seurue pääsi maahan, vaikka heidät olisi pitänyt pysäyttää jo rajalla voimassa olevien koronapandemian rajoitusten perusteella.

Seurueen oli tarkoitus kalastella Skibotnin seudulla.

Maan poliisi oli hänen mukaansa erehtynyt Mannisen matkailuauton rekisterinumerosta ja sekoittanut sen Norjassa rekisteröityyn matkailuautoon, joita oli alueella paljon liikkeellä..

Manninen kuitenkin jäljitettiin ja lähetettiin pois maasta myöhemmin maanantaina.

Skogmon mukaan Manninen ja hänen seurueensa ovat pysyneet matkailuautossa ja kalastaneet rannalla.

– He eivät ole aiheuttaneet suurta tartuntariskiä muille lyhyessä ajassa, jonka he ovat olleet Norjassa, hän kertoo NRK:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?