Entinen Salkkarit-tähti Markku Pulli, 33, palasi julkisuuteen vuosien tauon jälkeen – näin paljon hän on muuttunut

Tv-katsojien suureksi suosikiksi noussut Markku Pulli muistetaan Salatut elämät -sarjan Joonatanina.

3.5.2021 19:08

Big Brotherin julkkiskausi alkoi sunnuntai-iltana ja entinen Salatut elämät -tähti Markku Pulli, 33, nousi heti tv-katsojien suureksi voittajasuosikiksi.

Sosiaalinen media täyttyi viesteistä, joissa ihasteltiin Pullin paluuta parrasvaloihin kuuden vuoden tauon jälkeen. Kommenteissa myös kummasteltiin, mitä ihmettä näyttelijä on tehnyt Salatut elämät -sarjasta lähtönsä jälkeen.

– Miks toi Joonatan-Markku on niin söpö, mukava ja kohtelias? Kai se joskus edes on vähän kiukkuinen? Twitterissä kommentoidaan.

– Joonatan ”Markku” on kyl paras, tosi symppis, tv-katsojat kehuvat.

– Tää Salkkarit-tähti on niin ihana. Kohtelias ja huomaavainen, Big Brotherin Facebook-sivuilla ihastellaan.

Markku Pulli asteli Big Brother -taloon sunnuntaina.

Pulli esitti Joonatan Sievistä huippusuositussa Salatut elämät -sarjassa vuosina 2007–2015. Näyttelijän osallistuminen Big Brotheriin tuli tv-katsojille yllätyksenä, sillä hänet on nähty julkisuudessa viime vuosina hyvin harvakseltaan.

Pulli oli vain 19-vuotias napatessaan roolin Salkkareissa. Salkkarit-pestiään aloittaessaan Markku Pulli lopetteli samalla kirvesmiehen opintoja ammattioppilaitoksessa. Hän oli aiemmin näytellyt Lukio-nuortensarjassa, mikä poiki kutsun Salkkareiden koekuvauksiin.

– Olin jo vähän unohtanut, että olin käynyt koekuvauksissa. Suunnittelin, että koulun jälkeen käyn intin ja sitten menen duuniin. Yhtäkkiä pitikin hakea armeijasta lykkäystä, Pulli kertoi IS:n haastattelussa vuonna 2009.

Markku Pulli kuvattuna vuonna 2008. Hän esitti Joonatan Sievistä Salatut elämät -sarjassa vuosina 2007–2015. Hän uusi roolinsa myös Salkkareiden Tuuliajolla-sarjassa ja Nightmare-elokuvassa.

Joonatanin rooli ja Salkkareiden vauhdikkaat juonikuviot vaativat näyttelijältä heittäytymistä ja Pulli onkin sanonut joutuneensa esimerkiksi kasvattamaan painoaan roolia varten.

Kun Pullin esittämä Joonatan sai työpaikan kuntosalilta ja rupesi käyttämään steroideja, treenasi Pulli itsensä lihaskimpuksi, jotta Joonatanin muodonmuutos näyttäisi mahdollisimman aidolta.

– Hormonien käyttö muuttaa ihmistä todella. Ajattelin, että on aidompaa, jos katsojakin näkee sen, Pulli perusteli muodonmuutostaan Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2009.

Joonatanin rooli teki parikymppisestä Pullista hetkessä yhden Suomen tunnetuimmista tv-kasvoista.

Näyttelijä kertoi painonsa nousseen 30 kiloa vuoden aikana. Pulli kuvaili viettäneensä kaiken vapaa-ajan salilla ja syöneen huomattavasti enemmän kuin ennen.

– Elämään ei oikeastaan kuulunut muuta kuin duuni ja treenaaminen. Kävin neljä kertaa viikossa puntilla ja söin koko ajan. Kasvoin M-koosta XL:ään.

– Olen aina ollut suhteellisen pieni, joten oli hauskaa, kun kropassa oikeasti näki muutoksen. Se oli tosi mielenkiintoista, pääsin niin sanotusti metodinäyttelemään, Pulli kertoi IS:lle.

Markku Pulli kuvattuna vuonna 2014 Salatut elämät -sarjan kulisseissa.

Pulli on kertonut saaneensa Salkkareiden juonikuvion ansiosta kavereiltaan lempinimen Roinatan, jota hän on käyttänyt myöhemmin myös taiteilijanimenään.

Pulli on luonut uraa myös musiikin parissa ja esimerkiksi vuonna 2013 Pulli räppäsi rap-artisti Matin Roju-kappaleella Roinatan-taiteilijanimellä.

– Kun aloin treenata Salkkareissa roolia varten ja lihoin 30 kiloa, kaverini alkoivat heittää vitsiä aiheesta ja kutsuivat minua nimellä Roinatan. Roinaaminen on yleinen lempinimi hormonien käytölle, ja sarjassahan Joonatan käytti kiellettyjä aineita, Pulli kertoi MTV:lle.

Näyttelijä jätti Salatut elämät vuonna 2015 ja on sarjasta lähtönsä jälkeen keskittynyt muun muassa opiskeluun ja oman yrityksensä pyörittämiseen. Pulli perusti vuonna 2015 Instagram-mainontaan keskittyvän yrityksen.

Vuonna 2012 ensi-iltansa saanut Nightmare-elokuva toi Salkkareista tutut hahmot keskelle painajaismaista risteilyä. Pullin esittämä Joonatan ja muut Pihlajakadun asukkaat pakenivat laivalla mystistä naamiomiestä.

Pulli on ollut julkisuudessa vaitonainen yksityiselämästään. Salkkareista lähdön jälkeen hän ja hänen puolisonsa Venla Savikuja nähtiin Ava-kanavan Fitnesspäiväkirjat-sarjassa, jossa Savikuja kuvasi kameralla parin sporttista arkea. He joutuivat vuonna 2017 erohuhujen keskelle, kun Savikuja muutti Kööpenhaminaan opiskelemaan. Pulli ja Savikuja eivät ole kommentoineet väitteitä julkisuudessa.

Savikuja kertoi vuonna 2020 antamassaan haastattelussa työskentelevänsä Pullin yrityksen luovana johtajana.

Pulli on kertonut Instagramissaan urheilun ja terveellisten elämäntapojen olevan hänelle erittäin tärkeää.

Salatut elämät -sarjasta tutut Venla Savikuja, Markku Pulli ja Oona Kare kuvattuna vuonna 2014 Salkkareiden studiolla.

Vegaaniruokavaliota noudattava Pulli jakoi helmikuussa Instagram-tilillään kuvaparin, jonka yhteydessä hän kertoi elämäntapamuutoksestaan. Näyttelijä kirjoitti päättäneensä 30-vuotissyntymäpäiviensä aikoihin, että hän on nelikymppisenä elämänsä kunnossa. Pulli kertoi Instagramissaan, että kesti kuitenkin kaksi vuotta, ennen kuin hän tarttui tuumasta toimeen ja muutti elämäntapojaan.

– Minulla oli melkein kuuden vuoden tauko kuntosalitreenistä, joten kaikki piti aloittaa aivan pohjalta, Pulli kertoi.

Pulli sanoo aloittaneensa treenaamisen ammattilaisen valmennuksessa viime vuonna. Hänelle laadittiin ruoka- ja treeniohjelma, jotka ovat auttaneet häntä elämäntapamuutoksessa.

– Haluan olla kunnossa ja terve veronmaksaja ja seurata unelmaani tullakseni jonain päivänä lentäjäksi, Pulli kirjoitti.

Lentäjän ammatti on Pullin pitkäaikainen haave ja vuonna 2019 hän kertoi Instagramissa yhden suurimmista unelmistaan toteutuneen, kun hän suoritti yksityislentäjän lupakirjan.

2019 Pulli kertoi Instagramissaan pitkäaikaisen unelmansa toteutuneen, kun hän suoritti yksityislentäjän lentolupakirjan.

– Tämän unelman toteutumiseen meni aikaa lähes 10 vuotta. Se kaikki oli sen arvoista, Pulli kirjoitti tuolloin Instagramissaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?