Somevaikuttaja tussautti glitterit luontoon ja pian repesi raivo – kertoo Instagramissa, miten ihana hetki muuttui painajaiseksi

Somevaikuttaja Lotta Bernitzille alkoi tulvia kammottavia viestejä pian sen jälkeen, kun hän paljasti esikoisensa sukupuolen Instagramissa.

20.4.2021 13:23

Somevaikuttaja Lotta Bernitz paljasti maaliskuun lopussa odottavansa esikoistaan yhdessä puolisonsa kanssa. Pari piti tuolloin pienokaisensa sukupuolen vielä salassa, mutta paljasti sen viikonloppuna näyttävän kuvan kera.

Bernitz julkaisi Instagram-tilillään niin kutsutun ”gender revealin” eli vauvan sukupuolen paljastavan tempauksen. Amerikasta lähtöisin olevan tavan mukaan tulevan lapsen sukupuoli julkistetaan näyttävästi esimerkiksi tietyn väristä savua ilmaan päästämällä.

Bernitzin ampui kuvassaan puolisonsa kanssa ilmaan sinistä glitteriä kaislikossa kulkevalla polulla. Kuvan yhteydessä he kertoivat odottavansa poikaa.

Bernitzin tempaus herätti nopeasti paljon huomiota ja hänen kuvaansa jaettiin muun muassa Twitterissä. Vaikka kuvan ajatus oli kaunis, pitivät monet sitä ajattelemattomana, sillä glitterit ammuttiin siinä luontoon.

Bernitz kertoo nyt Instagramissa, että iloiseksi tarkoitettu julkistus muuttui nopeasti painajaiseksi, kun hänelle alkoi tulvia palautetta kuvasta.

– Aloin saamaan uhkailu- ja haukkumisviestejä ja vielä lisäksi vanhemmuuteen liittyvää haukkumisia, Bernitz kirjoittaa tuoreessa julkaisussaan.

Bernitzin mukaan hän on hyvin herkkä ihminen ja saattaa siksi ottaa asiat raskaaksi. Hän kertoo välttyneensä aiemmin somen ikävämmältä puolelta, uhkailulta ja haukkumiselta, mutta viikonloppuna julkaistun kuvan jälkeen tilanne muuttui.

– Suoraan sanoen tuntuu todella ikävältä ja kyyneleet kyllä virtasivat poskilla, kun luin, kuinka kamala äiti musta tulee.

– Nämä viestit liittyivät siihen, että julkistimme lapsemme olevan tiettyä sukupuolta ja tietyn värisellä konfenttitykillä tämän paljastimme.

Bernitzin mukaan viesteissä todettiin, ettei tulevalla lapsella tulisi olemaan hyvä hänen perheessään ja että vauva pakotettaisiin kasvamaan poikana. Hän kertoo, että sanat loukkasivat häntä syvästi.

– Mulla ei yksinkertaisesti riitä nyt enää edes sanat tähän, kun olen todella surullinen.

– Sain myös viestejä, missä asiallisuus taas unohtui. Enkä viitsi tähän edes kirjoittaa, kuinka kamalaksi ihmiseksi mua kutsuttiin, kun olin luonnossa tämän konfenttitykin ampunut.

Bernitz kertoi jo sunnuntaina Instagraminsa Stories-osiossa, että konfetit hänelle myynyt myyjä oli vakututanut, että tuote on luonnolle vaaraton. Hänen mukaansa paperisilppu maatuisi aikanaan ja savu haihtuisi vaarattomasti ilmaan. Somevaikuttaja korostaa, että luonto on myös hänelle äärimmäisen tärkeä.

Bernitzin mukaan hänen kuvansa arvostelu meni kiusaamisen puolelle ja hän muistuttaa, ettei toisen kuvaa saa jakaa omalla tilillään haukkujen kera.

– Muistetaan, kiusaaminen EI OLE ok!

Kirjoituksensa lopuksi Bernitz kertoo poistaneensa kohua aiheuttaneen konfettikuvan Instagram-tililtään, sillä sen aiheuttama viestitulva oli niin valtava. Siitä huolimatta hänelle erityisesti hetkestä kaunis muisto.

Bernitzin tuore kirjoitus on kerännyt runsaasti tukea hänen reilulta 5 000 seuraajaltaan. Kuvaan kerääntyneissä kommenteissa törkyviestit ja nettikiusaaminen tuomitaan rajusti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?