Seiska: Palamaan syttyneen Juhani Palmun jalka ja sormet amputoitiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Seiska: Palamaan syttyneen Juhani Palmun jalka ja sormet amputoitiin

Tulipalo-onnettomuuteen joutuneen Juhani Palmun, 76, vasen jalka sekä vasemman käden sormet on jouduttu amputoimaan, kertoo Seiska.

Juhani Palmu, 76, joutui jo elämänsä toiseen tulipalo-onnettomuuteen.­

8.4. 8:42

Taidemaalari Juhani Palmu joutui maaliskuussa sairaalahoitoon tulipalo-onnettomuuden seurauksena. Onnettomuus tapahtui Juhanin, 76, ja Leila Palmun, 55, uudessa kodissa Alahärmässä. Paloviranomaiset vahvistivat tuolloin IS:lle tapahtuneen ja kertoivat, että palon syttymissyytä tutkitaan parhaillaan.

Nyt Seiska uutisoi, että Juhani Palmun vasen jalka on jouduttu amputoimaan polven yläpuolelta. Leila Palmu kertoo lehdelle, että leikkaus tehtiin kaksi viikkoa sitten.

Seiskan mukaan myös Juhani Palmun vasemman käden sormet jouduttiin amputoimaan. Siitä kuinka kauan taiteilija joutuu vielä viettämään sairaalahoidossa, ei lehdellä ole tietoa.

– Päivä kerrallaan mennään. Juhani ei ole kuitenkaan enää teho-osastolla vaan valvotulla vuodeosastolla, Leila Palmu kertoi Seiskalle.

Leila Palmu ei vielä tiedä, miten pitkään hänen puolisonsa tulee olemaan sairaalassa.­

Juhani Palmu taisteli edellisen kerran hengestään tulipalo-onnettomuuden vuoksi vain neljä vuotta sitten.

Taitelijan alavartalo paloi kolmannen asteen palovammoille kesäkuussa 2017. Tulipalo tarttui kynttilästä sanomalehteen ja Palmun vaatteisiin. Pyörätuolissa istunut Juhani ei päässyt pakenemaan liekkejä. Juhani vietti pitkään Jorvin sairaalassa ja hänen yhdeksän varvastaan jouduttiin amputoimaan onnettomuuden seurauksena.

– Juhanilla oli yllään tekokuituiset verryttelyhousut, jotka paloivat kiinni hänen ihoonsa. Hän oli kuin tulipatsas. Pelkäsin, etten onnistuisi pelastamaan häntä, Leila kuvaili IS:lle.

Juhani Palmu, 76, joutui jo elämänsä toiseen tulipalo-onnettomuuteen.­

Terveysongelmat veivät Juhani Palmun pyörätuoliin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Palo-onnettomuuksien lisäksi Juhani Palmulta löydettiin virtsateiden kasvain keväällä 2019.

– Kyllähän tässä on liikaa vastoinkäymisiä yhdelle ihmiselle kannettavaksi, Leila Palmu huokasi IS:lle tuolloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?