Mona laihdutti puolet painostaan Suurin pudottaja -ohjelmassa – uskalsi kertoa karmean totuuden terveydentilastaan vasta nyt - Viihde - Ilta-Sanomat

Mona laihdutti puolet painostaan Suurin pudottaja -ohjelmassa – uskalsi kertoa karmean totuuden terveydentilastaan vasta nyt

Mona Eriksson voitti Ruotsin Suurin pudottaja -ohjelman huikealla tuloksella, mutta tosiasiassa hän kamppaili koko ajan suurten vaikeuksien keskellä.

4.4. 19:21

Ruotsin Suurin pudottaja -ohjelman viime vuonna voittanut Mona Eriksson, 24, avautuu Expressenin haastattelussa rajusta syöksykierteestään, johon hän ajautui ohjelman jälkeen.

Eriksson nappasi laihdutusohjelman voiton pudotettuaan peräti puolet painostaan ohjelmassa. Eriksson kruunattiin voittajaksi lähes 65 kiloa kevyempänä. Katsojat näkivät tuulettavan ja voitostaan ylpeän naisen, mutta totuus oli kaikkea muuta.

Eriksson kertoo nyt, että hän putosi ”mustaan aukkoon” painonpudotuksensa myötä. Eriksson oli ajatellut, että hänestä tulisi automaattisesti onnellinen laihduttuaan huimasti.

– En voinut hyvin ohjelman aikana, ja heti kuvausten jälkeen päädyin tilanteeseen, jossa voin todella huonosti. Minusta tuntui, että minun piti esittää kaiken olevan hyvin, koska olin laihtunut.

– En kuitenkaan ollut onnellinen. Hädin tuskin tunsin mitään, koska olin niin kiireinen näännyttäessäni itseäni ja treenatessani.

Asiaan vaikutti myös se, että Erikssonin elämäntyyli kääntyi kuvausten myötä täysin päälaelleen. Kuvausten jälkeen häntä piinasi jatkuvasti ajatus siitä, että hän lipeäisi vanhoihin, suklaan ja herkkujen täyttämiin ruokatottumuksiinsa. Niinpä hän pakotti itsensä toimimaan täysin päinvastaisesti.

– Treenasin todella kovaa ja söin äärimmäisen vähän. Tuntui, kuin olisin päätynyt mustaan aukkoon. Minua pelotti tuntea nälkää, se ahdisti minua valtavasti.

Eriksson ymmärsi, että hänen oli haettava apua. Siitä alkoi matka kohti terveellistä ja tasapainoista elämäntyyliä, jossa hän tänä päivänä on.

Kuvausten jälkeisen ajan muisteleminen nostattaa edelleen tunteet pintaan.

– Olin hetken aikaa varma, että olin sairastumassa syömishäiriöön tai ahmintahäiriöön. En murtunut totaalisesti, koska kuuntelin itseäni ja yritin ymmärtää toimintaani. Pääsin eroon kaikesta vasta, kun ymmärsin, mitä oikeasti tarvitsen.

Nyt Eriksson kertoo treenaavansa hyvän olon takia, eikä pakonomaisen laihduttamisen vuoksi. Hän haluaa jakaa oppimiaan asioita eteenpäin, ja työskenteleekin nyt elämäntapavalmentajana ja opiskelee kuntovalmentajaksi.

– Haluan olla se valmentaja, jota olisin tarvinnut itse. Sinun ei tarvitse kieltää itseltäsi asioita tai hävetä mitään, vaan nauttia matkasta ja kehityksestä. Treenaamisen pitäisi saada sinut tuntemaan olosi onnelliseksi,

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?