Titan ranskanbulldoggin yllättävä katoaminen sai sadat vapaaehtoiset liikkeelle – Aune-koiran traaginen kohtalo koskettaa somessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Titan ranskanbulldoggin yllättävä katoaminen sai sadat vapaaehtoiset liikkeelle – Aune-koiran traaginen kohtalo koskettaa somessa

Joesta kuolleena löytyneen Aune-koiran muistoksi vietettiin muistotilaisuutta pitkäperjantaina. Omistaja Titta Pöytälaakso kertoo häkeltyneensä täysin ihmisten auttamishalusta hädän keskellä.

2.4. 17:38

Nurmolaisen Titta Pöytälaakson pääsiäisviikko sai traagisen käänteen, kun hänen 3-vuotias ranskanbulldoggi Aune katosi keskiviikkona. Eläinlääkärin pihalta kadonneen Aunen katoaminen aiheutti sosiaalisessa mediassa suurta huomiota. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen.

IS:n tavoittama Titta Pöytälaakso kertoo, että koiran etsintöihin osallistui keskiviikon ja torstain aikana valtava joukko ihmisiä. Pöytälaaksolla on tuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa, ja lisäksi Facebook-ryhmiin laitetut katoamisilmoitukset herättivät välittömästi ihmisten huomion. Aunen kuva lähtikin pian leviämään kulovalkean tavoin ympäri sosiaalista mediaa.

Pöytälaakso arvioi, että jo heti keskiviikkona päivällä lähes 40 entuudestaan tuntematonta vapaaehtoista etsivät Aunea katoamispaikan läheisyydestä.

– Toisessa porukassa oli torstaina vielä enemmän ihmisiä. Parkkipaikkakin oli niin täynnä, ettei enempää olisi mahtunut. Olin todella kiitollinen, miten paljon porukkaa oli mukana.

Lisäksi Pöytälaakso hämmästyi nähdessään, miten moni oli hypännyt auton rattiin ja käytti aikaansa koiran etsimiseen.

– Tästä meni useampi sata autoa illan aikana. He ajelivat alueella ja etsivät koiraa. Yksi mukava pariskunta etsi jopa dronella joen vartta pitkin Aunea ja torstaina illalla olisi vielä palolaitoksen sukeltajat tulleet, Pöytälaakso kertoo.

Torstaina Pöytälaakso, vapaaehtoiset ja sosiaalisen median kautta etsintöjä seuranneet saivat kuitenkin ikäviä uutisia: Aune oli löytynyt hukkuneena joesta. Etsijäkoira oli Pöytälaakson mukaan jo aiemmin merkannut jäljet päättyväksi joen viereen.

– Emme tiedä, miten hän on päätynyt jokeen. Voi olla, että hän on nähnyt linnun, jonka perässä hän on mennyt, tai voi olla, että hän on livennyt reunalta. Se jäi mysteeriksi, Pöytälaakso sanoo.

Ihmisrakkaaksi ja kiltiksi koiraksi kuvaillun Aune-koiran muistoksi vietetään nyt pitkäperjantaina muistotilaisuutta. Pöytälaakso kiitti ihmisiä tuesta ja kehotti Instagramissa sytyttämään kynttilän koiran muistolle pitkäperjantaina kello 18.

– Niin moni käsitteli tätä asiaa, että yhteinen muistotilaisuus oli minusta tärkeä juttu.

Pöytälaakso on julkaissut lemmikeistään aina paljon kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa, ja Aunellekin oli ehtinyt muutamassa vuodessa kasvaa oma pieni fanijoukkonsa. Pöytälaakso kertoo osan viesteistä tulleen Ruotsista asti.

– Aunella oli paljon eri ikäisiä faneja ympäri Suomea ja jopa Ruotsissa. Olen saanut viestejä, että Aunen kohtaloa on itketty äidin kainalossa niin Porissa kuin Lapissakin.

Samasta syystä Pöytälaakso haluaa kertoa myös koiran kuolinsyyn, jonka hän sai eläinlääkäriltä pian tietoon. Pöytälaakso kertoo monen nuoren kyselleen Aunen kohtalosta tarkempia tietoja.

– Ihmisiä jäi vaivaamaan Aunen kohtalo. Aune ei hukkunut, vaan hän kuoli kylmyydestä aiheutuneeseen sydänpysähdykseen. Minusta sekin oli tärkeää kertoa.

Titta jakoi koiran etsintäprosessista lukuisia kuvia sosiaaliseen mediaan ja kiitti ihmisiä avusta.­

Aunen kohtalo on koskettanut monia, ja Titta on saanut Instagramissa valtavan joukon suruviestejä ja satoja sydämiä.

– Kunpa Aune olisi tiennyt, kuinka moni ihminen halusi hänet löytää, Pöytälaakso sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?