Michael Jackson varjeli lapsiaan viimeiseen saakka julkisuudelta – Paris-tytär kertoo nyt poikkeuksellisesta lapsuudestaan supertähden kasvattamana - Viihde - Ilta-Sanomat

Michael Jackson varjeli lapsiaan viimeiseen saakka julkisuudelta – Paris-tytär kertoo nyt poikkeuksellisesta lapsuudestaan supertähden kasvattamana

Paris Jacksonin isä Michael Jackson oli yksi maailman tunnetuimmista ja ihailluimmista tähdistä.

Poptähti Michael Jacksonin tytär Paris Jackson tunnetaan mallina ja muusikkona. Hän julkaisi esikoisalbuminsa viime syksynä.­

2.4. 10:09

Poptähti Michael Jacksonin tytär Paris Jackson muistelee lapsuuttaan huippumalli Naomi Campbellin YouTubessa julkaistussa No Filter -sarjassa.

Vuonna 2009 menehtynyt Jackson varjeli lapsiaan visusti julkisuudelta. Ennen poptähden kuolemaa Paris, hänen isoveljensä Prince ja hänen pikkuveljensä Blanket nähtiin kameroiden edessä yleensä hunnutettuina. Lasten kasvojen peittäminen herätti aikanaan kummastusta faneissa ja amerikkalaismediassa.

Paris Jackson sanoo No Filter -sarjassa lapsuutensa olleen melko tavallinen, vaikka isä olikin miljoonien palvoma supertähti. 22-vuotias Jackson kertoo ohjelmassa, että isä panosti lasten koulutukseen ja korosti kasvatuksessaan, etteivät he koskaan saisi asettaa itseään muiden yläpuolelle.

– Isä huolehti, että olemme sivistyneitä, koulutettuja, emmekä näe vain pelkkää loistetta ja glamouria, kuten luksushotelleja, Jackson kertoo ohjelmassa.

Michael Jackson tunnettiin musiikkiuransa ohella hyväntekeväisyystyöstään ja Paris-tyttären mukaan hän ja hänen sisaruksensa ymmärsivät hyvin nuorena, etteivät kaikki elä samanlaisessa yltäkylläisyydessä kuin he.

– Näimme kehitysmaita, näimme kaikki äärilaidat. On siunaus, että olemme jo lapsuudessa kokeneet ja nähneet niin paljon, hän kuvailee.

Prince Jackson, Blanket Jackson ja Paris Jaclso kuvattuna isänsä muistokonsertissa vuonna 2011. Paris on kertonut olevansa hyvin läheinen veljiensä kanssa. Veljistä Blanket, oikealta nimeltään Prince Michael Jackson II, on pysytellyt poissa julkisuudesta.­

Jackson ja hänen veljensä perivät isänsä mittavan omaisuuden ja lehtitietojen mukaan he saavat vuosittain yli 6,7 miljoonaan euroa. Paris Jackson korostaa Naomi Campbellin ohjelmassa, ettei hän halua elää isänsä rahoilla tai käyttää hyväksi kuuluisia sukujuuriaan edetäkseen urallaan.

– Uskon vakaasti, että jokaisen tulee ansaita menestyksensä. Lapsuudessakin me ansaitsimme asioita, Jackson kuvailee.

Paris Jackson paljastaa Michael-isän olleen kasvattajana jämpti, eikä hän hemmotellut lapsiaan. Isä asetti heille tehtäviä ja tavoitteita, jos he halusivat saada esimerkiksi uusia leluja.

– Jos halusimme viisi lelua, niin meidän piti lukea viisi kirjaa. Ansaitsimme ne, emmekä vain olettaneet, että saamme lelut. Niiden saaminen oli saavutus, jonka eteen teimme kovasti töitä, hän sanoo.

Paris Jacksonin ja hänen isoveljensä Princen äiti on Michael Jacksonin entinen vaimo Debbie Rowe. Rowe luovutti lasten huoltajuuden poptähdelle, eikä hän omien sanojensa mukaan ollut läsnä lasten lapsuudessa millään tavalla. Jacksonin kolmannen lapsen Blanketin äidin henkilöllisyys ei ole tiedossa.­

Michael Jacksonin lapset ovat kertoneet haastatteluissa, etteivät he nuorempana täysin ymmärtäneet, kuinka kuuluisa heidän isänsä on. Popin kuningas menehtyi kesäkuussa 2009 lääkkeiden yliannostuksen aiheuttamaan sydänkohtaukseen.­

Jackson on luonut uraa muusikkona isänsä jalanjäljissä. Hän sanoo ohjelmassa musiikin olleen suuressa roolissa perheen arjessa, joten uravalinta on tuntunut hänestä hyvin luonnolliselta.

– Isä rakasti klassista musiikkia, jazzia, hip hopia, R&B:tä ja tietenkin Motownia. Hän kuunteli listahittejä, rockia ja The Beatlesia. Kasvoimme musiikin keskellä ja se vaikuttaa omaan musiikkiini, Jackson kertoo.

Paris Jackson oli 11-vuotias isänsä kuollessa. Hän on kertonut haastatteluissa isän kuoleman mullistaneen hänen elämänsä ja kesti vuosia, ennen kuin hän pääsi yli surusta. Jackson on kertonut kärsineensä ahdistuksesta ja yrittäneen itsemurhaa useita kertoja.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?