Maajussi-Mustafan kommentti järjestetyistä avioliitoista saa morsianehdokkaan huokailemaan – ryhmätreffit Turkissa ovat täynnä kulttuurishokkeja - Viihde - Ilta-Sanomat

Maajussi-Mustafan kommentti järjestetyistä avioliitoista saa morsianehdokkaan huokailemaan – ryhmätreffit Turkissa ovat täynnä kulttuurishokkeja

Varo juonipaljastuksia! Mustafa esittelee morsianehdokkailleen kotikaupunkiaan Alanyaa ja vie nämä tutustumaan perheeseensä.

Mustafan kanssa ei tälläkään kertaa vältytä kulttuurishokeilta.­

29.3. 7:30

Maajussille morsian maailmalla -ohjelman uusimmassa jaksossa morsianehdokkaat saapuvat maajussien luo heidän kotimaihinsa. Sanna, Piia ja Maarit suuntaavat Mustafan, 42, kotikonnuille Turkin Alanyaan.

Mustafa vie naiset tutustumaan Alanyan nähtävyyksiin. Linnan muurilta maisemia ihaillessaan joukkio huomaa vastanaineen pariskunnan ottamassa hääkuvia. Se poikii Mustafan mieleen kysymyksen, jonka hän osoittaa Sannalle.

– Oliko sulla ikinä, Mustafa kysyy osoittaen hääparia.

– Ei mulla ollut tuommoista hääpukua, Sanna, 49, vastaa.

– Oliko? Mustafa kysyy uudestaan.

– Ei ollut tuollaista valkoista, Sanna vastaa.

– Tuommoista ei, mutta onko jotain, Mustafa tivaa.

– Joo, olen mennyt naimisiin kertaalleen. Olen eronnut, Sanna vastaa.

– Häh? Sinä sanoit, että olet neitsyt, Mustafa huudahtaa hämmästyneenä ja koko nelikko räjähtää nauramaan.

Maarit puolestaan tiedustelee Mustafalta, onko Turkissa vielä paljon järjestettyjä avioliittoja. Mustafa ei aluksi ymmärrä kysymystä, mutta kun Maarit täsmentää sen tarkoittavan, että vanhemmat valitsevat lapsilleen puolison, Mustafa innostuu.

– Juu! Minäkin haluan! Mustafa huudahtaa.

– Ai, onko äiti löytänyt sinulle hyvän, Sanna kysyy.

– Ne aina löytää väärin, Mustafa vastaa.

Sanna päivittelee tilannetta myöhemmin kameroille.

– Jälleen suomalainen huokaa, mutta tässä maassa mennään sen kulttuurin tavoin, Sanna sanoo.

Maisemat vaihtuivat Suomen Leviltä Turkin Alanyaan, kun Mustafa kutsui luokseen kolme morsianehdokasta.­

Mustafa on järjestänyt naisille myös todellisen yllätyksen, sillä hän vie morsianehdokkaansa heti ensimmäisenä päivänä tapaamaan isäänsä tämän kotiin.

Maarit ottaa tilanteen heti haltuunsa suutelemalla Mustafan isän kättä, kuten tapoihin kuuluu. Pia ja Sanna sen sijaan vain kättelevät appiehdokastaan reippaan suomalaisittain.

– Kadehdin Maaritia, joka maassa pidempään olleena osasi pussata isän kättä just oikeaoppisesti, Sanna kertoo myöhemmin.

Mustafa kertoo, että hänen yli 60-vuotias äitinsä on tapaamishetkellä koulussa opiskelemassa. Tämä tekee vaikutuksen erityisesti Sannaan, joka hehkuttaa asiaa kameroille.

– Mustafan isä on kaupunkilaisisä, ja hänen äitinsä on kotoisin kylästä. Äiti nyt yli 60-vuotiaana opettelee kirjoittamaan ja lukemaan. Musta se on tosi ihailtavaa, Sanna sanoo.

Mustafa ihmettelee Maaritin kysymystä järjestetyistä avioliitoista.­

Mustafa kertoo asuvansa vanhempiensa luona talossa, jossa hän vietti lapsuutensa sisarustensa kanssa. Muut sisarukset ovat jo muuttaneet pois. Naiset kuvailevat Mustafan kotia viihtyisäksi ja kodikkaaksi.

Koska Mustafan kotona tehdään remonttia, hän on päättänyt majoittaa naiset vuokraamaansa asuntoon, jonka hän on vuokrannut ystävältään. Kaksikerroksinen kerrostaloasunto merinäköalalla tekee naisiin vaikutuksen.

Asunnosta löytyy myös liki suomalainen sauna ja parvekkeella on palju. Saunassa on saunatonttu ja oikea kiuas, mutta aivan täydellisesti ei Mustafan sauna naisia vakuuta.

– Kato nyt, tää on tällänen feikki, toteaa Sanna saunakiulua heilutellen.

– C’moon, Mustafa toteaa turhautuneena.

Maajussille morsian maailmalla torstaisin kello 20 MTV3-kanavalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?