Tangokuningatar Johanna Pakoselta hätkähdyttävä paljastus nuoruusvuosiltaan – kuvat kertovat paljon - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningatar Johanna Pakoselta hätkähdyttävä paljastus nuoruusvuosiltaan – kuvat kertovat paljon

Laulaja julkaisi Instagramissa kuvaparin nuoruusvuosiltaan ja nykypäivältä.

Laulaja sai tarpeekseen ulkonäön arvostelusta.­

27.3. 14:55

Laulaja Johanna Pakonen jakoi sosiaalisessa mediassa kuvapäivityksen naisten kokemista ulkonäköpaineista.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy noin kolmekymmenvuotias, langanlaiha tangokuningatar, toisessa Johanna tänä päivänä.

Pakonen valittiin tangokuningattareksi vuonna 2002, kun hän oli 26-vuotias. Nykyään hän on 44-vuotias. Hän otti hiljattain osaa Selviytyjät Suomi -tosi-tv-ohjelmaan.

– Mieluummin normaalikokoinen vahva aikuinen nainen, kuin pikkupojanvartaloinen ulkonäköpaineista kärsivä kolmikymppinen, jolla on kolme numeroa liian suuri pää vartaloon nähden, Pakonen pamauttaa tekstissään.

Hän kertoo julkaisevansa päivityksen, koska ”nimettömät ja kasvottomat netissä huutelijat” arvostelevat toisten ulkonäköä. Hän kokee, että nollakokoa ihannoidaan ja että naisen ulkonäköön kohdistuu kohtuuttomia odotuksia.

– Koska odotukset, että nainen näyttää samalta 44-vuotiaana kolmen lapsen äitinä, kuin 26 v. syömishäiriöisenä, hän kirjoittaa.

– No, ei näytä. Eikä tarvi näyttää. Semmoista esimerkkiäkö me halutaan antaa, näyttää ja opettaa nuorille naisille?

Pakonen toivoo kirjoituksellaan kehorauhaa ja sitä, että jokainen huolehtisi vain omasta koostaan.

Laulaja on aiemmin kertonut ikävistä kokemuksistaan uransa alkuvaiheessa. Hän kertoi esimerkiksi Kotilääkäri-lehden haastattelussa vuonna 2019, että hänelle sanottiin Tangomarkkinoiden karsintavaiheessa, että hänen pitäisi laihduttaa 15 kiloa.

– Ymmärrän, että esiintyvän taiteilijan tulee näyttää hyvältä, mutta pääasia on kuitenkin muissa avuissa. Laulutaitoni ei riipu siitä, painanko 50 vai 90 kiloa, laulaja sanoi.

Syömishäiriöön saa apua

Syömishäiriö on vakava sairaus, johon saa apua esimerkiksi Mielenterveystalon kautta muun muassa täältä. Avun hakeminen kannattaa, sillä sairaudesta voi parantua.

Mielenterveystalon mukaan yleisimmillä syömishäiriöillä tarkoitetaan anoreksiaa eli laihuushäiriötä sekä bulimiaa eli ahmimishäiriötä.

Laihuushäiriö alkaa tyypillisesti laihdutusyrityksestä, joka riistäytyy syömättömyyskierteeksi. Ahmimishäiriöön taas kuuluu toistuva ja kohtauksittainen ylensyöminen. Ahmimisen jälkeen tulee usein katumus ja oksentaminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?