Eddie Murphy kertoo elämästään 10 lapsen isänä – kohusuhteesta syntyi tytär, jonka isyyttä koomikko ei halunnut tunnustaa

Eddie Murphyn mukaan isyys on hänen elämänsä tärkein asia.

Eddie Murphylla on kymmenen lasta viiden naisen kanssa.

18.3.2021 22:23

Näyttelijä Eddie Murphy tunnetaan supliikkimiehenä, mutta supertähti puhuu harvoin yksityiselämästään julkisuudessa. Nyt koomikko kuitenkin avautuu Marc Maronin WTF -podcastissa yksityiselämästään ja isyydestä. Murphyn kotona riittää vilskettä, sillä hän on 10 lapsen isä.

Pian 60 vuotta täyttävä tähti sanoo podcastissa isyyden olevan hänelle elämässä kaikista tärkeintä ja hän pyrkii olemaan läsnä lastensa elämässä mahdollisimman paljon.

Murphy sanoo ottaneen opiksi nuoruuden virheistään, jolloin hän tahkosi elokuvia ja oli harvoin kotona.

– Rakastan isyyttä. Kolmen elokuvan tekeminen vuodessa on mennyttä elämää. Olen ymmärtänyt, että kun laittaa lapset etusijalle, niin ei tee huonoja päätöksiä, Murphy sanoo podcastissa.

Murphylla on kaksi lasta nykyisen puolisonsa Paige Butcherin kanssa: 3-vuotias Max ja tytär Izzy, 4.

Eddie Murphyn nykyinen puoliso on australialaisnäyttelijä Paige Butcher.

Murphyn vanhin poika Eric on 31-vuotias. Pojan äiti on Paulette McNeely. Poika Christian, 30, syntyi suhteesta Tamara Hoodin kanssa. Ex-vaimonsa Nicole Mitchell Murphyn kanssa tähdellä on viisi lasta: Bria, 31, Myles, 28, Shayne, 26, Zola, 21, ja Bella, 19.

Murphylla oli myös lyhyt ja kiihkeä suhde Spice Girls -tähti Mel B:n kanssa ja suhteesta syntyi tytär Angel, 13.

Tähden 19-vuotias tytär Bella Murphy on seurannut isänsä jalanjäljissä Hollywoodiin ja tähdittää Murphyn rinnalla vastikään julkaistua Prinssille morsian 2 -elokuvaa.

Murphy hehkuttaa lapsiaan vuolaasti podcastissa ja sanoo olevansa heistä kaikista erittäin ylpeä.

– Yksikään lapsistani ei ole mätä omena. Kukaan lapsistani ei ole sellainen, josta voi sanoa, että ”ai sinä olet se”. Lapseni ovat mahtavia, normaaleja ihmisiä. He eivät ole mitään Hollywood-mänttejä, Murphy sanoo.

”En tiedä kenen lapsi on”

Murphyn vauhdikas rakkauselämä on herättänyt paljon kiinnostusta Hollywoodissa. Supertähdeksi 80-luvulla noussut Murphy nimittäin sai kahdessa vuodessa neljä lasta kolmen eri naisen kanssa.

Myös Murphyn ja Spice Girls -kaunotar Mel B:n suhde oli aikoinaan iso skandaali, sillä Murphy kiisti alussa olevansa parin Angel-tyttären isä.

Mel B kuvattuna lastensa Phoenixin (vas.), Madisonin ja Angelin kanssa vuonna 2013.

Murphy alkoi tapailla Spice Girls -kaunotarta vuonna 2006 avioeronsa jälkeen. Suhde eteni vauhdilla ja parin kuukauden tapailun jälkeen Mel B huomasi olevansa raskaana.

Mel B kuvaili vuonna 2018 kirjassaan Brutally Honest, että piti Murphya elämänsä rakkautena. Pari suunnitteli häitä ja Mel B oli teetättänyt unelmiensa timanttisormuksen.

Miehen asumiskuviot alkoivat kuitenkin haitata suhdetta. Murphyn talossa asuivat nimittäin niin äiti Lillian kuin miehen isoveli sekä joukko henkilökuntaa ja ystäviä.

Porukkaa tunki mukaan lomamatkoillekin. Mel B sai tarpeekseen asumiskuviosta ja ehdotti, että pari ostaisi oman kodin. Murphy tyrmistyi ehdotuksesta ja pari riiteli rajusti.

Brutally Honest -elämäkerrassa Mel B kuvailee vetäytyneensä omiin oloihinsa pariksi päiväksi riidan jälkeen. Sillä aikaa Murphy teki peruuttamatonta jälkeä suhteelle.

– Emme ole enää yhdessä, Murphy julisti tv-haastattelussa.

– En tiedä kenen lapsi on, ennen kuin teemme dna-testin, Murphy laukoi julkisuudessa.

Mel B:n onni päättyi kyyneliin ja Angel-tytär syntyi Murphyn 46-vuotissyntymäpäivänä.

Dna-testi vahvisti Murphyn lapsen isäksi, mutta kesti vuosia, ennen kuin tähti otti tyttären osaksi elämäänsä.

Vuonna 2018 Murphyn Bria-tytär julkaisi Instagramissaan harvinaisen perhepotretin, jossa Angel poseerasi ensimmäistä kertaa samassa kuvassa Eddie Murphyn kanssa:

Mel B korosti vuonna 2018 julkaistussa elämäkerrassaan, että Murphy on katunut suhteen dramaattista päättymistä jälkeenpäin.

– Hän toivoo, ettei olisi koskaan laukonut isyyskommenttia. Lapsi oli suunniteltu ja olimme aivan rakastuneita. Jokin meni vain pieleen.

Brittlehtien mukaan Eddie Murphylla on nykyään hyvät välit Angel-tyttäreensä, mutta hän ja Mel B ovat vääntäneet oikeudessa siitä, kuinka paljon hän maksaa elatusapua.

Mirror-lehden tietojen mukaan Murphy maksaa tyttärelleen kuukaudessa yli 24 000 euroa elatusmaksuja. Tämän lisäksi hän maksaa myös tytön koulumaksut ja sairausvakuutusmaksut.

Marraskuussa 2020 Mel B haki Mirrorin tietojen mukaan korotusta elatustukeen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?