Seiska: Juhani Palmu, 76, syttyi jälleen palamaan – makaa kriittisessä tilassa sairaalassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Seiska: Juhani Palmu, 76, syttyi jälleen palamaan – makaa kriittisessä tilassa sairaalassa

Taiteilija Juhani Palmu syttyi tuleen kotonaan Alahärmässä ja taistelee Seiskan mukaan hengestään Jorvin sairaalassa. Edellisen kerran Palmu joutui vakavaan tulipalo-onnettomuuteen vain neljä vuotta sitten.

11.3. 11:01

Taidemaalari Juhani Palmu, 76, on joutunut sairaalaan tulipalo-onnettomuuden vuoksi, kertoo Seiska. Onnettomuus tapahtui viime lauantaina puolen päivän jälkeen Juhanin ja Leila Palmun, 55, uudessa kodissa Alahärmässä.

Järkyttynyt Leila Palmu kertoi Seiskalle olleensa kaupassa, kun hänelle soitettiin, että Juhani on palanut taas.

– Hänen sähkökäyttöinen ilmapatjansa oli syttynyt tuleen. Menin sokkiin. En voinut uskoa, että tämä tapahtuu uudestaan, Leila kertoo Seiskalle.

Leila Palmu kertoo Seiskalle, että Juhania pidetään tällä hetkellä keinotekoisessa koomassa Jorvin sairaalassa, sillä hän sai vakavat, kolmannen asteen palovammat vartalonsa vasemmalle puolelle. Juhania yritettiin leikata viime maanantaina, mutta hänen sydämensä pysähtyi kesken leikkauksen.

– Lääkärin mukaan tilanne on kriittinen, eikä selviytymisestä ole varmuutta, Leila sanoo lehdelle.

Paloviranomaiset vahvistivat IS:lle tapahtuneen ja kertovat, että palon syttymissyytä tutkitaan parhaillaan. IS tavoitti Leila Palmun, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa.

Palmun pariskunta kotonaan Alahärmässä vuonna 2014.­

Juhani Palmu taisteli edellisen kerran hengestään tulipalo-onnettomuuden vuoksi vain neljä vuotta sitten.

Taitelijan alavartalo paloi kolmannen asteen palovammoille kesäkuussa 2017. Tulipalo tarttui kynttilästä sanomalehteen ja Palmun vaatteisiin. Pyörätuolissa istunut Juhani ei päässyt pakenemaan liekkejä. Juhani vietti pitkään Jorvin sairaalassa ja hänen yhdeksän varvastaan jouduttiin amputoimaan onnettomuuden seurauksena.

– Juhanilla oli yllään tekokuituiset verryttelyhousut, jotka paloivat kiinni hänen ihoonsa. Hän oli kuin tulipatsas. Pelkäsin, etten onnistuisi pelastamaan häntä, Leila kuvaili IS:lle.

Juhani ja Leila Palmu taidegallerialla Alahärmässä kesällä 2018.­

Terveysongelmat veivät Juhani Palmun pyörätuoliin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Palo-onnettomuuksien lisäksi Juhani Palmulta löydettiin virtsateiden kasvain keväällä 2019.

– Kyllähän tässä on liikaa vastoinkäymisiä yhdelle ihmiselle kannettavaksi, Leila Palmu huokasi IS:lle tuolloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?