Joukko suomalaissinkkuja lensi Kanarialle – Paratiisihotelli-tosi-tv-sarjan kuvaukset alkoivat - Viihde - Ilta-Sanomat

Joukko suomalaissinkkuja lensi Kanarialle – Paratiisihotelli-tosi-tv-sarjan kuvaukset alkoivat

Paratiisihotelli-tosi-tv-sarjan kuvaukset alkoivat Gran Canarian saarella. Ohjelman uutena juontajan nähdään Alma Hätönen.

Alma Hätönen juontaa Paratiisihotellin uuden kauden.­

4.3. 8:28

Nelonen kertoo tiedotteessaan alkaneensa kuvata Paratiisihotelli-tosi-tv-sarjan uutta kotimaista kautta Kanarialla. Ohjelman juontajana nähdään Alma Hätönen. Paratiisihotellista on aiemmin esitetty kaksi suomalaisversiota. Tuolloin ohjelmaa juonsi Sara Sieppi.

Tiedotteen mukaan ohjelma nähdään Nelosen suoratoistopalvelu Ruudussa toukokuusta alkaen. Ohjelmaa kuvataan Gran Canarian saarella sijaitsevassa hulppeassa villassa, jossa joukko sinkkuja kisaa 15 000 euron voittopotista. Työryhmän, ohjelman ja paikallisten turvaamiseksi ohjelman tuotanto ottaa koronaturvallisuuden hyvin vakavasti, kerrotaan tiedotteessa.

Koko työryhmä ja kilpailijat testattiin Suomessa alle 72 tuntia ennen Espanjaan saapumista. Heitä ohjeistettiin välttelemaan tartunta-alttiita paikkoja 10 päivää ennen testausta ja jäämään omaehtoiseen karanteeniin testinoton ja koneeseen nousun välillä. Kaikki testit olivat negatiivisia.

Työryhmä ja kilpailijat matkustivat alkuviikosta Gran Canarialle omalla tilauslennolla, jossa myös kilpailijat onnistuttiin pitämään toisistaan etäällä ja maskein verhottuina ennen kuvausten alkua.

Alma Hätönen tuli tunnetuksi YleX:n juontajana. Ylen jälkeen hän on juontanut muun muassa Big Brotheria ja Selviytyjät Suomi Extraa.­

Espanjassa on maskipakko niin sisä- kuin ulkotiloissa, ja työryhmän jäsenet käyttävät aina kasvomaskia, myös autoissa. Lisäksi kiinnitetään huomiota turvaväleihin esimerkiksi ruokaillessa. Jos turvaväliä joutuu ulkona työnteon takia rikkomaan esimerkiksi mikittäessä, tulee aina käyttää asianmukaisia suojavälineitä. Ensi sijassa osallistujat ohjeistetaan pukemaan mikrofonit itse.

Kuvauksissa pyritään rakentamaan niin kutsuttu ”tuotantokupla”, jossa tuotantoryhmän jäsenet välttelevät kaikkia ulkopuolisia kontakteja koko kuvausten ajan. Vapaa-ajalla ei matkusteta lähikyliin tai kaupunkeihin eikä ruokailla tuotannon ulkopuolisissa ravintoloissa. Koko tuotanto majoittuu samassa hotellissa, jonka henkilökunta on myös testattu tuotannon toimesta.

Myös yli neljän hengen kokoontumisia samoissa hotellihuoneissa vapaa-ajalla on vältettävä. Työvuorojen päätteeksi työpisteet desinfioidaan seuraavaa käyttäjää varten.

Mikäli joku saa kuvausten aikana minkäänlaisia flunssan oireita, tulee hänen eristäytyä huoneeseensa ja olla puhelimitse yhteydessä tuotantoon uuden testin ottamiseksi.

Samanlaista varovaisuutta noudatetaan myös Suomeen palattaessa. Kilpailijat ja tuotantoryhmä testataan jälleen alle 72 tuntia ennen Suomeen paluuta. Lisäksi kaikki ovat sitoutuneita noudattamaan kotiinpaluun jälkeen THL:n suositusta kotikaranteenista, jota lyhennetään uusilla testeillä aikaisintaan 72 tuntia paluun jälkeen.

Myös radiolähetykset Kanarialta

Paratiisihotellin juontaja Alma Hätönen on tunnettu muun muassa Selviytyjien ja Big Brotherin lisäksi HitMixin aamuista, joissa hän sai juuri vuoden alussa uuden juontajaparin Tuomas Rajalasta. Koska vasta äskettäin aloittanutta aamutiimiä ei haluttu hajottaa heti alkuun kuukaudeksi, suuntaa myös Tuomas Rajala Paratiisihotellille, ja HitMixin aamut äänitetään maaliskuun kestävien kuvausten ajan Kanarialta.

Myös Alma Hätösen radiokollega Tuomas Rajala matkusti Gran Canarialle, jotta kaksikko voi tehdä yhdessä aamulähetystään.­

– HitMixin aamu Alman ja Tuomaksen kanssa alkoi alkuvuodesta 2021 ja olisi ollut sääli rikkoa hyvin alkanut ohjelma nyt koko maaliskuuksi. Tuomaksen osallistumisesta operaatioon keskusteltiin, ja olimme vakuuttuneita niin TV-tuotannon rakentamasta turvallisesta työympäristöstä kuin etälähetysten sujuvuudesta. Tavoitteemme on maaliskuussa tuoda kuuntelijoille radion kautta etelän lämpöä, aurinkoa ja mikä tärkeintä: toivoa. Samalla tehdään radiohistoriaa, kun Hitmixin kuulijat pääsevät aamushow’n mukana Paratiisihotellin kulissien taakse seuraamaan, mitä tv-tuotannossa oikeasti tapahtuu, HitMixin kanavapäällikkö Petra Piipari sanoo.

Nelonen, HitMix ja Ilta-Sanomat kuuluvat kaikki samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?