Räppäri Mikael Gabriel tuomittiin huumausainerikoksesta ja rattijuopumuksesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Räppäri Mikael Gabriel tuomittiin huumausainerikoksesta ja rattijuopumuksesta

Mikael Gabrielin rikossyytteitä käsiteltiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

3.3. 14:35

Räppäri Mikael Gabrielia syytettiin huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Mikael Gabrielin tänään keskiviikkona molemmista rikoksista. Rikokset toivat artistin maksettavaksi 50 päiväsakkoa, mikä merkitsee hänen tuloillaan 2800 euroa.

Lisäksi hänet on velvoitettu korvaamaan valtiolle päihdetutkimuskustannukset 144 euroa ja rikosuhrimaksu 40 euroa.

Rikokset tapahtuivat viime kesäkuussa Helsingissä.

Haastehakemuksen mukaan Gabriel kuljetti henkilöautoa käytettyään huumausainetta niin, että hänen veressään oli ajon jälkeen ollut huumausaineen vaikuttavaa ainetta tai sen aineenvaihduntatuotetta, joka ei ole ollut peräisin lääkeaineesta, jota vastaajalla olisi ollut oikeus käyttää. Verikokeista ilmeni, että hänellä oli veressään tetrahydrokannabinolia eli kannabiksen vaikuttavaa ainetta. Syyttäjän mukaan Gabriel oli laittomasti käyttänyt huumausaineita eli kannabista.

Gabriel on myöntänyt käyttäneensä kannabista kaksi päivää ennen ajoa sekä myöntänyt ajoneuvon kuljettamisen tapahtumahetkellä.

Artisti oli haastettu tulemaan paikalle käsittelyyn. Mikael Gabriel ei saapunut istuntoon, mutta käräjäoikeuden mukaan asia voitiin ratkaista myös ilman vastaajan läsnäoloa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Viime syksynä räppäri kommentoi tapausta Instagram-tilillään. Päivityksen mukaan hän oli tullut pysäytetyksi poliisin ”rutiinitarkastuksessa”, jonka seurauksena hänet vietiin verikokeeseen. Verikokeessa löytyi kirjoituksen mukaan ”pieni määrä kannabiksen käytön jäämiä”.

– Kokeen jälkeen pääsin heti lähtemään kotiin ja sain myös pitää ajokorttini, koska kohdallani ei epäilty liikenteen vaarantamista tai päihtyneenä ajamista, Mikael Gabriel kirjoitti Instagramissa.

– Allekirjoitan täysin nollatoleranssin ratissa enkä lähde ajamaan, mikäli ajokykyni on heikentynyt jostain syystä. Mikäli minut tässä asiassa tuomitaan, kannan vastuuni, kuten olen aina tehnyt, hän jatkoi.

Mikael Gabriel tunnetaan menestyneenä räppärinä. Hänet on nähty Vain elämää -ohjelman 5. tuotantokaudella vuonna 2016.

Mikael Gabriel, oikealta nimeltään Mikael Sohlman, on saanut aiemminkin tuomion huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Räppäri tuomittiin vuonna 2018 30 päiväsakkoon, joista tuli maksettavaa 1 860 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan valtiolle 80 euron rikosuhrimaksu ja korvaamaan päihdetutkimuskustannukset 105 euroa.

Mikael Gabrielin hallusta löytyi tuolloin 21 grammaa marihuanaa, kun liikennepoliisi pysäytti hänet marraskuun 2017 lopulla. Hän oli ajanut autoa kannabiksen vaikutuksen alaisena. Muusikko vietti tuolloin yön putkassa ja meni suoraan sieltä pääesiintyjäksi Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren isännöimään lasten itsenäisyysjuhlaan.

Helsingin käräjäoikeuden tuomio jäi lainvoimaiseksi, sillä tuomiosta ei valitettu määräaikaan mennessä.

Mikael Gabrielista tuli hiljattain isä, kun hän sai Triana-puolisonsa kanssa esikoisensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?