Seiska: Aki ja Heli Palsanmäki ovat eläneet jo kuukausia nollatuloilla – ”Eläkehaaveet ovat kaatuneet” - Viihde - Ilta-Sanomat

Seiska: Aki ja Heli Palsanmäki ovat eläneet jo kuukausia nollatuloilla – ”Eläkehaaveet ovat kaatuneet”

Tv:stä tutut huutokaupanpitäjät joutuivat koronan takia ahdinkoon.

Palsanmäkien haaveet varhaisesta eläkkeestä loitontuivat koronan takia.­

25.2. 15:41

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja Heli Palsanmäki kertovat Seiska-lehdessä, että he ovat joutuneet elämään joulukuusta lähtien nollatuloilla koronan takia.

– Jos rajoitukset vielä jatkuvat, ei valoisalta näytä pienyrittäjän tulevaisuus, ei meidän eikä muiden. Joulukuusta asti olemme eläneet nollatuloilla. Olemme iloisia ja positiivisia emmekä hevin vaivu synkkyyteen. Se on ollut meidän pelastuksemme – ja tietysti keskinäinen voimamme, Palsanmäet sanovat.

Aiemmin Aki Palsanmäki haaveili 55-vuotiaana eläkkeelle jäämisestä.

– Nyt eläkehaaveet ovat kaatuneet, sen voin sanoa, hän sanoo nyt.

IS tavoitti Palsanmäet, mutta he eivät halunneet avata asiaa enempää.

Kuva Palsanmäkien vetämästä hyväntekeväisyyshuutokaupasta toukokuussa 2019. Nyt huutokaupat ovat siirtyneet nettiin.­

Viime keväänä uutisoitiin, että Palsanmäkien pyörittämä Hirvaskankaan kauppakamari sai Business Finlandin myöntämän 100 000 euron kehitysrahoituksen.

Palsanmäki kertoi tuolloin IS:lle, että he aikoivat käyttää rahan kehittääkseen nettihuutokaupankäyntiään. Koronakriisin myötä tulleet rajoitukset iskivät Palsanmäkien huutokauppaan toden teolla.

– 23 meklauskeikkaa, ohjelmamme kuvaaminen loppui, livehuutokaupat loppuivat ja kahvilan pyörittäminen, jota livehuutokaupan aikaan pyöritetään, loppui.

Palsanmäki sanoi, että heidän yrityksensä on joutunut käyttämään omaa puskuriaan selvitäkseen vaikeista ajoista.

Vain neljä päivää tuen saamisen jälkeen selvisi, että Palsanmäet palauttivat tuen Business Finlandille ennen kuin euroakaan oli käytetty. He kertoivat saaneensa tarpeekseen uhkailuista ja tappouhkauksista, joita he saivat asian takia.

– Meille on tullut nyt neljä päivää yhtä kyytiä tappouhkauksia. Muun muassa sähköpostiin tuli kirjoituksia, joissa kerrottiin, että aiotaan kerätä iso miesporukka yhteen ja tullaan polttamaan talomme. Meille on tullut satoja uhkaavia puheluita, sähköposteja ja Facebook-kirjoitteluja. Tänä aamuna ensimmäiset tappouhkaukset tulivat kello kuusi aamulla, Palsanmäki sanoi IS:lle.

Aki Palsanmäki kuvattuna 50-vuotispäivänsä yhteydessä marraskuussa 2019. Silloin koronasta ei ollut vielä tietoa.­

Palsanmäki on kertonut jo useamman vuoden ajan haastatteluissa haaveilevansa varhaisesta eläkkeestä. Aiemmin oli ajatuksena, että kun Palsanmäki täyttää 55 vuotta, hän ja Heli siirtyisivät molemmat osa-aikaeläkkeelle ja asuisivat osan vuodesta Espanjassa.

– Haaveilin siitä, että voisin hillitä työtahtia ja olla talvet lämpöisessä. Nythän ne haaveet kaatuivat täysin koronan myötä. Nyt ei sitten jäädäkään 55-vuotiaana eläkkeelle, vaan nyt tehdään töitä vielä monta, monta vuotta, Palsanmäki harmitteli IS:lle vuosi sitten keväällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?