Anna: Vappu Pimiä raivostui Teemu-puolisonsa amerikkalaisille ystäville – yhteinen päivä sai tylyn päätöksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna: Vappu Pimiä raivostui Teemu-puolisonsa amerikkalaisille ystäville – yhteinen päivä sai tylyn päätöksen

Vappu Pimiä asui aiemmin Yhdysvalloissa ja huomasi, miten erilainen tapa puhua siellä on.

Amerikkalainen small talk aiheutti Vappu Pimiälle ikävän tilanteen.­

24.2. 19:30

Juontaja Vappu Pimiä kertoo Anna-lehden haastattelussa ystävyyssuhteistaan ja siitä, millaisten ihmisten seurassa hän viihtyy.

Pimiän mukaan hän on hyvin suorapuheinen ja pitää samasta piirteestä myös muissa. Pimiä kertoo Annassa, että hänellä oli sen vuoksi totuttelemista periamerikkalaisten tapaan, kun hän asui Yhdysvalloissa yhdessä puolisonsa Teemu Huuhtasen kanssa.

Huuhtanen toimii peliyhtiö Next Gamesin toimitusjohtajana ja pari on viettänyt hänen työnsä vuoksi paljon aikaa Amerikassa. Pimiä kertoo Annassa, että hän menetti kerran totaalisesti hermonsa small talkiin, jota Yhdysvalloissa harrastetaan käytännössä kaikissa tilanteessa.

Pimiä ja Huuhtanen olivat viettäneet päivän kalifornialaisella rannalla tuttujen pariskuntien kanssa. Päivän päätteeksi he sopivat, että muut tulisivat Pimiän ja Huuhtasen luokse maistelemaan juustoja ja viiniä ennen illallista.

Pimiä kävi ostamassa kaiken tarpeellisen ja laittoi tarjottavat esille. Ketään ei kuitenkaan saapunut paikalle, vaikka kaikki olivat kertoneet tulevansa.

– Sain aivan hirveät raivarit. En voinut ymmärtää, mikä heitä vaivasi. Kaikki oli, että joo, me tullaan, eikä kukaan tullut, Pimiä tilittää Annassa.

Kahden kulttuurin ero aiheutti sen, että Pimiä tulkitsi vieraiden small talkin ja lupaukset väärin. Hän loukkaantui ohareista, vaikka vieraat eivät olleet ajatelleet, että niin kävisi.

– Se oli minulle tärkeä opetus. Amerikkalaiseen kulttuuriin kuuluu se jeesjees, ja niin siellä toimitaan. Nykyään osaan jo itsekin suodattaa sen small talkin, Pimiä sanoo.

Pimiä on viettänyt pidempiä aikoja Yhdysvalloissa muun muassa vuonna 2011 ja 2019.

Kesällä 2011 Pimiä vietti puolisonsa luona Kaliforniassa viisi kuukautta. Pari oli seurustellut noin puoli vuotta, kun Pimiä päätti muuttaa Huuhtasen luo.

– Se oli ihanaa aikaa. Hengasimme rannalla, matkustelimme, emmekä voineet pitää näppejämme erossa toisistamme. Epäilijöille sanoin, että tuleehan niitä lentoja Jenkeistä takaisin Suomeen monta kertaa päivässä, Vappu kertoi Me Naisille aiemmin.

Pimiä asui Huuhtasen kanssa Kaliforniassa sijaitsevassa Hermosa Beachissa. Hän kertoi IS:lle vuonna 2011, että elämä siellä oli rentoa ja hyvin erilaista kuin Suomessa.

– Täällä on tosi lunki elämänrytmi, ja monet tekevät töitä kotonaan. Se on mahtavaa, ja olen itsekin opetellut sellaista rauhaa. Uskon, että se kantaa pitkälle tulevaisuuteenkin, Pimiä kuvaili.

Vuonna 2019 Pimiän ja Huuhtasen mukaan Yhdysvaltoihin lähtivät myös heidän kaksi tytärtään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?