Anna: Näyttelijä Sari Siikander muutti tyttärensä kanssa yksiöön ja vaihtoi luksuskosmetiikan Lidlin halpismerkkiin – unelmien talo johti talousvaikeuksiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna: Näyttelijä Sari Siikander muutti tyttärensä kanssa yksiöön ja vaihtoi luksuskosmetiikan Lidlin halpismerkkiin – unelmien talo johti talousvaikeuksiin

Näyttelijä Sari Siikander asuu nykyään yksiössä tyttärensä kanssa ja pihistää kaikista menoistaan. Hän on silti tyytyväinen päätökseensä rakennuttaa vapaa-ajan asunto.

Koronapandemia pakotti Sari Siikanderin tekemään isoja muutoksia elämäänsä.

10.2. 8:38

Näyttelijä Sari Siikander, 56, kertoo tuoreessa Anna-lehdessä, että hän rakennutti reilu vuosi siten pitkään haaveilmansa talon kotiseudulleen Valkeakoskelle. Järvenrantatontille kohonnut talo oli Siikanderin unelmien täyttymys, mutta samalla se ajoi yhdessä koronapandemian kanssa hänet talousahdinkoon.

Annan mukaan Siikanderin talo valmistui juuri ennen koronapandemian alkua. Hän oli tehnyt tarkat laskelmat siitä, miten pärjäisi taloudellisesti sen kulujen, Helsingissä sijaitsevan kotinsa ja muiden menojensa kanssa. Kaikki näytti hyvältä, kunnes korona iski.

Freelance-näyttelijänä työskentelevä Siikander menetti keväällä puolen vuoden työt ja tulonsa. Hänellä oli talonsa vuoksi maksettavanaan suuri rakennuslaina, joten hänen oli karsittava kaikista mahdollisista menoistaan selvitäkseen siitä. Siikander luopui Helsingissä sijaitsevasta kaksiostaan ja muutti yksiöön yhdessä lukion viimeistä vuotta käyvän Josefiina-tyttärensä kanssa.

– Tilanahtauteen ei kuole, mutta siinä on opettelemista, kun kumpikin istuu samassa huoneessa ja toinen tekee etätöitä Teamsissa ja toinen Zoomissa, Siikander kertoo Annassa.

Kulujen karsiminen näkyi myös muussa elämässä: Siikander ei ostanut vuoteen ainuttakaan uutta vaatetta ja vaihtoi luksuskosmetiikan Lidlin halpismerkkiin. Hän peruutti Helsingin Sanomien tilauksensa ja lukee nykyään naapuriltaan saamansa lehden.

Vaikka tilanne vaati sopeutumista, on Siikander edelleen tyytyväinen päätökseensä rakennuttaa unelmiensa talon. Hän korostaa Annassa, ettei halua valittaa tilanteestaan, sillä tiedostaa ajaneensa itsensä siihen vapaaehtoisesti.

Siikander tähdittää Sisäilmaa-sarjaa yhdessä Milka Ahlrothin (vas.), Hannu-Pekka Björkmanin ja Jarkko Niemen (oik.) kanssa.

Valkeakoskelta kotoisin oleva Sari Siikander tunnetaan pitkän linjan näyttelijänä, joka on tähdittänyt lukuisia teatteriesityksiä, tv-sarjoja ja elokuvia. Viimeisimpänä hänet on nähty Ylen Sisäilmaa-sarjassa tylyn työvoimatoimiston työntekijän Kaijan roolissa. Tiina Lymin ohjaama sarja nousi nopeasti jättihitiksi sen hulvattomien juonenkäänteiden ansiosta.

Aiemmin Siikander on näytellyt muun muassa Suojelijat-, Kylmäverisesti sinun- ja Hurmaava joukkoitsemurha -sarjoissa.

Siikander on näytellyt pitkään Helsingin kaupunginteatterissa ja Stella Polariksessa. Hän on myös mukana Uuden Iloisen Teatterin toiminnassa.

Siikanderin Josefiina-tyttären isä on näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius. Siikander ja Petelius erosivat pian Josefiinan syntymän jälkeen vuonna 2003.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?