Remes-suurtuotannon kansainväliset päätähdet paljastettiin vihdoin – Jasper Pääkkösen rinnalla nähdään kaksi ruotsalaistähteä

Aku Louhimiehen ohjaaman toimintatrillerin kuvaukset ovat loppusuoralla. Omerta 6/12 -elokuvassa Jasper Pääkkösen rinnalla nähdään ruotsalaistähdet Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason.

8.2.2021 9:10

Aku Louhimiehen ohjaaman Omerta 6/12 -toimintatrillerin päärooleissa Jasper Pääkkösen rinnalla nähdään ruotsalaistähdet Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason. Elokuvan kuvaukset ovat loppusuoralla ja Suomessa elokuva nähdään ensi-illassa marraskuussa 2021.

Elokuvan päätähtien julkistus on viivästynyt, sillä vuonna 2019 julkaistun mediatiedotteen mukaan ruotsalainen naispääosan esittäjä sekä muut merkittävät kansainväliset tähdet piti julkistaa alunperin jo Berliinin elokuvajuhlilla vuosi sitten.

Jasper Pääkkönen näyttelee Omerta 6/12 -elokuvassa suojelupoliisin Max Tanneria. Pääkkösen rinnalla avainrooleissa nähdään siis ruotsalaistähdet Gudnason ja Blondell. Blondell näyttelee Sylvia Madsenia Ruotsin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Säkerhetspolisenista. Gudnason näyttelee serbijoukon johtohahmoa Vasa Jankovicia.

Nanna Blondell.

Blondell kuuluu Ruotsin nouseviin, kansainvälisiin elokuvatähtiin. Hän on tuttu muun muassa tv-sarjasta The Inner Circle, ja hänet nähdään ensi-iltaansa odottavassa Marvel-elokuvassa Black Widow, sekä ensimmäisessä ruotsalaisessa Netflix-elokuvatuotannossa Red Dot.

Sverrir Gudnason.

Islantilais-ruotsalainen Sverrir Gudnason puolestaan on tuttu muun muassa elokuvista Falling, Borg vs. McEnroe ja The Girl in the Spider’s Web, peräti kahdestatoista Wallander-elokuvasta sekä suositusta Rakasta mua -sarjasta.

– On ainutlaatuista päästä tekemään toimintaelokuvaa, ja erityisen hienoa on ollut saada mukaan kaikki nämä lahjakkaat näyttelijät. Meillä on koossa kansainvälinen näyttelijäjoukko, joka tuo 6/12-tarinan voimallisesti valkokankaalle. Työskentely on ollut intensiivistä ja omistautunutta. Kuvaukset ovat edenneet aikataulussa ja ovat loppusuoralla, ohjaaja Aku Louhimies sanoo mediatiedotteessa.

Jasper Pääkkönen nähdään pääroolissa.

Omerta 6/12 -elokuvan kansainväliseen näyttelijäjoukkoon kuuluvat myös muun muassa ruotsalaiset Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow, Rahalla saa ja Rahalla saa 2, Bullets), Miodrag Stojanovic (The November Man, Rahalla saa, Silta) ja Slaven Španović (A Perfect Day), kroatialainen Zijad Gračić (tv-sarjat The Paper ja Succession), irlantilainen Michael Yare (Game of Thrones, Line of Duty) sekä virolaiset Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla ja Juhan Ulfsak (Tenet).

Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa nähdään muun muassa Joonas Saartamo, Laura Malmivaara, Wanda Dubiel, Robert Enckell, Nika Savolainen, Dennis Nylund, Andrei Alén, Kris Gummerus, Pekka Strang ja Eero Milonoff.

Elokuvaa kuvattiin Töölönlahdella viime vuonna.

Omerta 6/12 perustuu Ilkka Remeksen menestyskirjaan 6/12. Toimintatrillerissä Omerta 6/12 Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy tylysti kun presidentinlinnaan hyökätään, ja valtionjohto otetaan panttivangiksi. Suojelupoliisin Max Tanner (Jasper Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin, jonka taustalta löytyy terrori-iskuksi naamioitu suunnitelma Euroopan turvallisuuden horjuttamiseksi. Tannerin on tehtävä rohkeita ja kipeitäkin ratkaisuja selvittääkseen, kuka on iskun takana. Panoksena on ihmishenkien lisäksi koko Eurooppaa uhkaava turvallisuuspoliittinen kaaos.

Elokuvasta julkaistaan myöhemmin neliosainen televisiosarja, jonka esittää C More.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?