Tällaista on Renny Harlinin ja tyttöystävä Johannan ylellinen ja erikoinen arki – suunnittelevat perheen perustamista - Viihde - Ilta-Sanomat

Tällaista on Renny Harlinin ja tyttöystävä Johannan ylellinen ja erikoinen arki – suunnittelevat perheen perustamista

Renny Harlin ja Johanna Kokkila viettävät rauhallista, mutta ylellistä elämää Bulgariassa diplomaattien suosimalla, hienostuneella alueella.

Renny Harlin ja Johanna Kokkila asuvat yhdessä Bulgariassa.­

22.1. 7:15

Suomalaiset saivat kuulla tiistaina yllätysuutisen elokuvamaailmasta, kun Renny Harlin paljasti tekevänsä kokonaan uuden komisario Palmu -elokuvan seuraavien kahden vuoden aikana. Elokuvan suunniteltu ilmestymisajankohta on vuonna 2023.

Suomen kansainvälisesti menestynein elokuvaohjaaja kertoo IS:n haastattelussa kuulumisiaan Suomen-piipahduksensa aikana. Harlin, 61, on saapunut töiden takia pariksi viikoksi kotimaahansa, mutta tämänhetkinen ”päämaja” sijaitsee Bulgariassa.

Ohjaajalla ja tämän kumppanilla Johanna Kokkilalla, 27, on yhdessä upea koti lähellä maan pääkaupungin Sofian keskustaa. Se on hyvin suojattu kerrostaloasunto puutarhamaisella alueella, jossa asuu paljon diplomaatteja ja muita väliaikaisesti maahan muuttaneita ulkomaalaisia.

– Meillä on Johannan kanssa hirveän kiva koti, jota olemme sisustaneet yhdessä syyskuusta lähtien. Meillä on siellä hyvä olla, Harlin kertoo.

Hulppean asuinalueen ympärillä kohoavat komeat vuoret, mikä sopii mainiosti ulkoilua rakastavalle pariskunnalle.

– Olimme juuri pari viikkoa sitten gondolikyydillä vuoren huipulla. Siellä oli pakkasasteita, vaikka Bulgariassa on muuten yleensä lämmintä.

Harlinilla on kotinsa yhteydessä studio, jossa hän työstää muutamaa eri projektia. He tekevät Kokkilan kanssa myös paljon töitä yhdessä.

– Johanna tekee töitä firmassani. Hän koordinoi ja vetää meidän uusia projekteja. Meillä on paljon erilaisia tv- ja elokuvaprojekteja, joihin hän voi luovana ihmisenä tehdä erilaista visuaalista suunnittelua.

Studiolle on rakennettu myös kuntosali.

– Johanna on ollut koko ikänsä urheilija, joten hän valmistautuu tässä sivussa myös bikini fitness -kilpailuihin. Täällä on siihen hirveän hyvät olosuhteet, Harlin kuvailee.

– Johannalla on tietynlainen dieetti, jota on helppoa toteuttaa siellä. Hänelle sopii tämä elämäntyyli todella hyvin.

Pariskuntaa yhdistävät hyvin samanlaiset toiveet vapaa-ajan vieton suhteen. He hankkivat hiljattain yhdessä koiran, joka matkustaa heidän mukanaan kaikkialle. Elämästä ei puutu mitään.

– Meidän elämämme on mukavaa ja turvallista yhdessä. Ulkoilemme, kokkaamme ja olemme koiramme kanssa.

Harlin tietää hyvin, että elämäntilanne Bulgariassa on luultavasti vain väliaikainen. Hänen työnsä voi viedä hänet milloin tahansa toiselle puolelle maapalloa.

Siitä huolimatta Bulgarian-kodista on muodostunut hänelle ja Kokkilalle tärkeä paikka. He viettivät siellä äsken ensimmäisen yhteisen joulunsa.

– Kotimme oli täynnä kynttilöitä ja koristelimme kuusen. Laitoimme ruokaa, kutsuimme luoksemme ystäviämme ja nautimme olostamme.

Yhteinen tulevaisuus tuntuu Harlinista päivänselvältä asialta. Hän toteaa, että kumpikaan ei ole suhteessa mukana vain sen takia, että ”olisipa tuossa joku”.

– Ei tässä suhteessa millään leikkimielellä olla. Emme kumpikaan tarvitse mitään kainalosauvaa elämäämme.

– Tarkoitus on suunnitella tulevaisuutta yhdessä kaikkien niiden asioiden kanssa, joita siihen voisi kuulua, perheen perustaminen mukaan luettuna. Ne eivät ole juuri tänä päivänä ajankohtaisia, mutta sillä mielellä tässä ollaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?