Kuvat: Bidenia juhlistanut tv-show pursuili supertähtiä – Tom Hanks juonsi, ”mestari” esiintyi, avaruudessakin käytiin... - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuvat: Bidenia juhlistanut tv-show pursuili supertähtiä – Tom Hanks juonsi, ”mestari” esiintyi, avaruudessakin käytiin...

Perinteisten virkaanastujaisjuhlien sijaan Joe Bidenin kunniaksi järjestettiin näyttävä tv-show.

21.1. 5:47

Yhdysvaltain historian 46. presidentin Joe Bidenin ja maan historian ensimmäisen naisvarapresidentin Kamala Harrisin kunniaksi poikkeusoloissa järjestettiin näyttävä tv-show, jonka lähettivät suorana useat yhdysvaltalaiskanavat.

Juhlava show alkoi asiaan kuuluvasti, kun Bruce Springsteen lauloi Washingtonin Lincolnin muistomerkin portailla kappaleensa Land of Hope and Dreams, toivon ja unelmien maa.

Bruce Springsteenin esitys aloitti show’n­

Puolitoistatuntista show’ta kuljetti juontajana läpi Lincolnin muistomerkiltä käsin näyttelijä Tom Hanks.

Välillä vetovastuun ottivat mantereen toiselta laidalta Los Angelesista vuorollaan niin ikään näyttelijät Eva Longoria ja Kerry Washington.

Näyttelijä Tom Hanks juonsi lähetystä Lincolnin muistomerkillä.­

Näyttelijä Eva Longoria juonsi välillä lähetystä Los Angelesista käsin.­

Ohjelmassa oli useita musiikkiesityksiä ympäri Yhdysvaltojen. Muun muassa Bon Jovi esiintyi bändeineen Miamissa, Justin Timberlake Memphisissä, Demi Lovato Los Angelesissa, Foo Fighters Seattlessa ja John Legend Washingtonissa.

Bidenin juhlallisuuksista ei tähtiloistoa puuttunut, sillä jo aiemmin päivällä virkaanastujaisseremonian yhteydessä esiintyivät muun muassa Lady Gaga ja Jennifer Lopez.

Juhlallisen tv-show’n aikana kunnioitettiin myös koronataistelun etulinjassa työskenteleviä, ja ääneen pääsi tavallisia kansalaisiakin.

Tuore presidentti Biden piti lyhyen ja mahtipontisen puheen Lincolnin muistomerkillä, jossa hän kiitti kunniasta ja luottamuksesta sekä korosti demokratian ja yhteisöllisyyden merkitystä.

Joe Biden piti juhlallisen puheen Lincolnin muistomerkillä.­

Varapresidentti Harris piti myös lyhyen puheenvuoron laivaston soittokunnan säestämänä ja valoi uskoa amerikkalaisiin koronakriisin keskellä.

Lähetyksessä käytiin jopa avaruudessa, jossa Nasan astronautit onnittelivat avaruusasemaltaan Bidenia.

Tervehdyksensä Bidenille lähetti yhtä aikaa myös kolme entisestä Yhdysvaltain presidenttiä, Bill Clinton, George W. Bush ja Barack Obama.

Juhlallinen show päättyi hulppeaan ja todella näyttävään ilotulitukseen Washingtonin taivaalla. Samaan aikaan Katy Perry lauloi kappalettaan Firework.

Biden ja hänen puolinsa Jill ihastelivat ilotulitusta Valkoisen talon parvekkeella, Harris miehensä kanssa Lincolnin muistomerkin portailla.

Presidenttipari ihasteli ilotulitusta Valkoisen talon parvekkeelta.­

Show päättyi Katy Perryn musiikkiesitykseen, jonka aikana ilotulitukset paukkuivat taivaalla.­

Bill Clinton (vas.), George W. Bush ja Barack Obama lähettivät tervehdyksensä uudelle presidentille.­

Lähetyksissä nähtiin myös koripallolegenda Kareem Abdul-Jabbar.­

Bon Jovi esiintyi Miamissa rannalla, jossa hän lauloi kappaleensa Here comes the sun.­

John Legend oli yksi esiintyjistä.­

Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Sarah Fuller oli mukana lähetyksessä pelikentän laidalta.­

Justin Timberlake lauloi Memphisissä.­

Sellisti Yo-Yo Ma esiintyi myös.­

Nasan astronautit lähettivät tervehdyksensä avaruudesta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?