Presidentin neuvonantajan tehtävistä väistyvä Ivanka Trump julkaisi jäähyväispuheen – eroaa isänsä puheesta yhdellä huomattavalla tavalla - Viihde - Ilta-Sanomat

Presidentin neuvonantajan tehtävistä väistyvä Ivanka Trump julkaisi jäähyväispuheen – eroaa isänsä puheesta yhdellä huomattavalla tavalla

Presidentti Donald Trumpin neuvonantaja ja tytär Ivanka Trump teki kirjoituksessaan selvän pesäeron isäänsä.

Ivanka Trump pyytää Jumalaa antamaan viisautta, rohkeutta ja voimaa presidentiksi valitulle Joe Bidenille. Arkistokuva.­

20.1. 3:47

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump on julkaissut jäähyväispuheen Joe Bidenin virkaanastujaisten kynnyksellä. Presidentin neuvonantajan tehtävistä keskiviikkona väistyvä Ivanka Trump julkaisi puheensa pikaviestipalvelu Twitterissä varhain aamuyöllä Suomen aikaa.

Presidentti Trump julkaisi oman jäähyväispuheensa videotallenteena jo aikaisemmin.

Oman hallintonsa saavutuksia ylistäneessä presidentin puheessa eräs huomionarvoisa seikka oli se, että Trump ei maininnut seuraajaansa nimeltä, vaikka kehottikin amerikkalaisia rukoilemaan keskiviikkona aloittavan uuden hallinnon puolesta.

– Tällä viikolla virkavalansa vannoo uusi hallinto, ja rukoilemme sen menestystä Amerikan säilyttämisessä turvallisena ja hyvinvoivana, Trump sanoi.

Tältä osin Ivanka Trump teki omassa jäähyväispuheessaan selkeän pesäeron isäänsä pyytämällä Jumalan antavan viisautta, rohkeutta ja voimaa presidentiksi valitulle Joe Bidenille sekä hänen varapresidentilleen Kamala Harrisille.

Seuraavassa Ivanka Trumpin puhe suomennettuna.

On ollut elinikäinen kunnia palvella maatamme presidentin neuvonantajana. Olen hyvin ylpeä siitä, mitä olemme saavuttaneet ja innoissani tulevaisuudesta. Tulin Washingtoniin taistellakseni amerikkalaisten perheiden puolesta ja lähden pois tuntien, että olen sen tehnyt.

Toivon ja uskon, että Amerikka voi mennä eteenpäin myönteisellä tavalla, tunnustaen erimielisyytemme, mutta yhteisen kannan löytäen - siten säilymme maailman mahtavimpana kansakuntana.

Viimeiset neljä vuotta on ollut uskomaton matka. Matkustaen lähes kaikkiin amerikkalaisiin osavaltioihin ja lukuisiin valtioihin, tunnen entistäkin suurempaa rakkautta Amerikan kansaa kohtaan.

Kiitän teitä kaikkia rakkaudestanne ja tuestanne, jota olette minua kohtaan osoittaneet. Jätän D.C:n taakseni kunnioittaen myötätuntoa ja armoa, joka koko kansakunnassa vallitsee. Nämä suuret ja vahvat ihmiset ovat vahvistaneet pysyvää uskoani Amerikkaan.

Antakoon Jumala viisautta, rohkeutta ja voimaa presidentiksi valitulle Joseph R. Bidenille, Dr. Jill Bidenille, varapresidentiksi valitulle Kamala D. Harrisille, Herra Douglas Emhoffille sekä kaikille johtajille, tuomareille ja virkamiehille, jotka omistautuvat suuren yleisön palvelemiselle.

Amerikkalaisina meidän kaikkien tulee rukoilla heidän onnistumisensa puolesta.

Jumala siunatkoon teitä kaikkia ja Yhdysvaltoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?