Ivanka Trump on tehnyt kulisseissa kovia liikkeitä, ja nyt huhumylly kiihtyy – petaako isänsä silmäterä itselleen paikkaa politiikasta? - Viihde - Ilta-Sanomat

Ivanka Trump on tehnyt kulisseissa kovia liikkeitä, ja nyt huhumylly kiihtyy – petaako isänsä silmäterä itselleen paikkaa politiikasta?

Ivanka Trump ja hänen puolisonsa Jared Kushner tekevät kaikkensa, ettei Donald Trump saisi enää lisää vahinkoa aikaan heidän maineelleen.

Isänsä avustajana toimimisen myötä Ivanka luopui bisneksistään ja vaatemerkistään, joka lakkautettiin vuonna 2018. Hän jätti asuntonsa New Yorkissa ja hylkäsi vanhan elämänsä vedoten tärkeään rooliinsa Washingtonissa.­

16.1. 17:30

Neljä vuotta sitten Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin vanhin tytär Ivanka Trump, 39, päätti puolisonsa Jared Kushnerin, 40, kanssa muuttaa New Yorkista Washingtoniin. He alkoivat työskennellä Trumpin hallinnossa Valkoisessa talossa.

Tuolloin lähteet pariskunnan lähipiiristä kFertoivat, että he ajattelivat vuosien Valkoisessa talossa avaavan molemmille väylän kohti omia kunnianhimoisia tavoitteitaan.

Ivankan arki pyöri aiemmin hyvin pitkälti New Yorkin muotimaailmassa. Hän eli ylellistä seurapiirielämää Upper East Sidella lastensa ja puolisonsa kanssa. Kushner pyöritti kiinteistöbisneksiään ja Ivanka oli kaupungin kerman vakiokasvo ja tuttu näky muoti- ja taidetapahtumien punaisilla matoilla.

Isänsä avustajana toimimisen myötä Ivanka luopui bisneksistään ja vaatemerkistään, joka lakkautettiin vuonna 2018. Hän jätti asuntonsa New Yorkissa ja hylkäsi vanhan elämänsä vedoten tärkeään rooliinsa Washingtonissa.

Ivanka Trump ja Jared Kushner ostivat joulukuussa 30 miljoonan dollarin arvoisen tontin Floridasta.­

Nyt Ivanka ja Kushner ovat kuitenkin tiukan paikan edessä. Presidentin henkilökohtaiset sosiaalisen median tilit suljettiin, häntä vastaan on nostettu uusi virkasyyte, ja häntä syytetään mellakoitsijoiden lietsomisesta Capitol-kukkulan valtauksen yhteydessä.

CNN:n mukaan Ivanka Trump ja Kushner yrittävät kaikin keinoin pitää isänsä ja appiukkonsa aisoissa, jottei lisää vahinkoa pääsisi syntymään. Vahingolla tarkoitetaan tässä tapauksessa Trump-sukunimen luoman brändin arvon alentumista.

Tapahtumista perillä oleva lähde kertoo CNN:lle, että republikaanisenaattori Lindsay Graham yritti soittaa kesken Capitolin valtauksen presidentti Trumpille anellakseen tältä julkista ulostuloa mellakoijien hillitsemiseksi. Graham ei kuitenkaan saanut presidenttiä kiinni, joten hän soitti Ivankalle ja vetosi tätä puhumaan isälleen.

Isänsä silmäteränä tunnettu Ivanka sai Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Mark Meadowsin kanssa Trumpin suostuteltua julkaisemaan videon, jossa hän sanoi kannattajilleen, että on aika lähteä kotiin.

Tämän lisäksi presidentti Trump kuitenkin toisti videolla myös väitteitä, joiden mukaan vaalit varastettiin häneltä ja totesi lopuksi rakastavansa kannattajiaan.

Ivanka oli avainasemassa myös silloin, kun Trump julkaisi muutama päivä myöhemmin videon, jossa tuomitsi kaikenlaisen väkivallan ja sekasorron aiheuttamisen. Tällä kertaa hän ei osoittanut sympatiaa hyökkääjiä kohtaan.

Kushnerin puolestaan kerrotaan puuttuneen peliin, kun Trumpin avustajat suunnittelivat tämän paluuta sosiaalisen mediaan ääriliikkeiden suosimien vaihtoehtosovellusten välityksellä.

– He yrittävät säilyttää sen taloudellisen hyödyn, mitä heillä on Trumpin nimestä jäljellä, lähde kertoo CNN:lle.

– Perheen vaitonaisuus on todiste siitä, kuinka huolissaan he ovat (tulevaisuudestaan), toinen lähde toteaa.

Ivanka Trumpin, 39, tiedetään olevan isänsä silmäterä. Hän on joutunut jarruttelemaan isänsä liikkeitä viimeaikoina.­

Joulukuussa Ivanka Trump ja Kushner ostivat 30 miljoonan dollarin ökytontin miljardöörien suosimalta alueelta Floridasta. Pariskunnan on tiettävästi tarkoitus rakentaa Miamin edustalla sijaitsevalle Indian Creek -saaren tontilleen asunto.

Nyt on pyörähtänyt käyntiin huhumylly, jonka mukaan Ivanka petaisi itselleen paikkaa Floridan senaattorina, sillä Trumpilla on edelleen Floridassa vahva ja uskollinen kannattajakunta.

Tähän uskoo myös Tampa Bay Times -lehden entinen politiikan toimittaja Adam C. Smith, joka pitää Ivanka Trumpia varteenotettavana haastajana istuvalle republikaanisenaattorille Marco Rubiolle.

– Niin kauan, kun ei ole selkeitä todisteita siitä, että Trump-brändi olisi heikentynyt myös puoleen aktivistien ja MAGA-siiven keskuudessa – eikä vain valittujen republikaaniedustajien ja valtaapitävien joukossa – uskon, että Ivanka olisi ennakkosuosikki Rubiota vastaan, Smith sanoo.

New Yorkissa presidentin vanhinta tytärtä tuskin odottaisi lämmin vastaanotto.­

On myös mahdollista, että Ivanka antaa kaikessa rauhassa tomun laskeutua ennen kuin ryhtyy seuraaviin siirtoihin. Hänet hyvin tuntevat toteavat CNN:lle, ettei naisella koskaan ollut vaikeuksia uskoa omiin kykyihinsä.

– Itseluottamusta häneltä ei ainakaan puutu, lähde toteaa.

Lähti Ivanka politiikkaan tai ei, Florida tarjonnee hänelle suopeamman elinympäristön kuin New York, josta hän lähti pois muuttaessaan isänsä palvelukseen Washingtoniin. Times Squaren jättimäistä mainostaulua koristi nimittäin syksyllä kuva, jossa Ivanka poseerasi tosi-tv:stä tutulla tavalla ja esitteli koronavirukseen kuolleiden amerikkalaisten määrää.

Taloudellisen tilanteensa valossa Ivankan ei tarvitsisi tehdä töitä Valkoisen talon jälkeen. Independentin mukaan hän tienasi viime vuonna yli 4,6 miljoonaa dollaria. Myös Kushnerilla on mittava omaisuus, johon kuuluu brittimedian mukaan jopa yli 23 000 kiinteistöä ja asuntoa. Pari tienasi julkisten raporttien mukaan viime vuonna yli 30 miljoonaa euroa ja heidän omaisuutensa arvioidaan olevan satoja miljoonia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?