Raskaana olleen äitiysbloggaaja Emily Mitchellin, 36, kuolinsyy selvisi – menetti äkisti tajuntansa kesken aamiaisen, eikä mitään ollut enää tehtävissä - Viihde - Ilta-Sanomat

Raskaana olleen äitiysbloggaaja Emily Mitchellin, 36, kuolinsyy selvisi – menetti äkisti tajuntansa kesken aamiaisen, eikä mitään ollut enää tehtävissä

Somevaikuttaja Emily Mitchell menehtyi äkisti joulukuussa. Hän odotti viidettä lastaan.

15.1. 13:25

Bloggaajana ja somevaikuttajana tunnettu Emily Mitchell menehtyi 22. joulukuuta kesken aamiaisvalmistelujen. Kuten Ilta-Sanomat on aiemmin kertonut, viidettä lastaan odottanut Mitchell menetti yhtäkkiä tajuntansa, eikä hän enää herännyt.

Sometähden läheiset kertoivat olevansa tilanteesta järkyttyneitä, sillä Mitchell ei ollut sairastellut tai vaikuttanut muutenkaan huonovointiselta.

Perhe ja läheiset olivat ymmällään, mitä kohtalokkaana aamuna tapahtui.

– Lääkärit yrittävät saada perheelle vastauksia, läheiset kertoivat tuolloin.

Nyt 36-vuotiaan Emily Mitchellin kuolinsyy on selvinnyt. Mitchellin perhe kertoo hänen kuolleen keuhkoveritulppaan.

– Meidän on vaikea ymmärtää mitä on tapahtunut. Ensihoitajat ja sairaalan henkilökunta tekivät kaikkensa auttaakseen häntä. Siksi olemme varmoja, että nyt oli vain hänen aikansa. Jumala kutsui hänet kotiin, läheiset kertovat tiedotteessa.

Mitchell piti suosittua äitiyttä ja perhe-elämää käsittelevää The Hidden Way -blogia. Emily Mitchell päivitti sosiaalisessa mediassa ahkerasti perheensä kuulumisia ja kertoi odotusajastaan. Hän ja aviomies Joe olivat suunnitelleet antavansa viidennelle lapselleen nimen Joey.

Raskaus oli edennyt viikolle 16.

Mitchell ja aviomiehensä olivat syvästi uskonnollisia ja aviomies Joe kuvaileekin perheen julkaisemassa tiedotteessa saaneensa tukea ja lohtua uskostaan vaikeina aikoina.

– Kaipaamme äitiä kovasti, mutta meillä on rauha, sillä tiedämme Emilyn olevan paremmassa paikassa Pelastaja luona, perheen tiedotteessa todetaan.

Emily Mitchellin kuvaillaan suhtautuneen intohimoisesti kotiopetukseen ja opettaneen perheen neljää pientä lasta kotona. Aviomies Joe sanoo, että hän aikoo kunnioittaa Emilyn toiveita ja jatkaa kotiopetusta.

Aviomiehen mukaan hän aikoo päivittää perheen kuulumisia jatkossa Emily Mitchellin Instagramiin.

Mitchellin viimeiseksi Instagram-päivitykseksi jäi perhekuva, jonka yhteydessä hän kertoi mietteitään viidennen lapsensa synnytyksestä.

Terveyskirjasto Duodecimin mukaan keuhkoveritulppa syntyy, kun muualta elimistössä liikkeelle lähtenyt verihyytymä eli embolia tukkii keuhkoihin johtavan valtimon. Keuhkoveritulppa on aina vaarallinen ja edellyttää välitöntä sairaalahoitoa.

Raskaus lisää muuten terveellä äidillä laskimotukoksen vaaran noin 5–10-kertaiseksi ei-raskaana olevaan naiseen verrattuna

Laskimotukos voi hoitamattomana johtaa keuhkoveritulppaan, joka on hengenvaarallinen tila. Laskimotukos tai keuhkoveritulppa voi esiintyä missä raskauden vaiheessa tahansa, mutta suurin vaara on synnytyksen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?