Timo Koivusalo muistelee viimeistä tapaamistaan Sinikka Nopolan kanssa: ”Ei tullut hiljaista hetkeä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Timo Koivusalo muistelee viimeistä tapaamistaan Sinikka Nopolan kanssa: ”Ei tullut hiljaista hetkeä”

Rakastettu kirjailija Sinikka Nopola menehtyi keskiviikkona 67-vuotiaana.

Sinikka Nopolan kuolema tuli Timo Koivusalolle järkytyksenä.­

14.1. 16:58

Palkittu kirjailija Sinikka Nopola, 67, menehtyi vaikeaan sairauteen keskiviikkona Helsingissä. Tammi kertoi asiasta tiedotteessaan.

– Tulemme kaikki Tammessa ja WSOY:llä kaipaamaan Sinikka Nopolan uskomatonta mielikuvitusta, nopeaa älyä, sinnikkyyttä ja lämmintä sydäntä. Läheisten lisäksi Sinikkaa jäävät kaipaamaan kaikki me, jotka olemme rakastaneet hänen teoksiaan – sekä kaikki ne tulevat lukijat, jotka eivät vielä ole edes syntyneet, tiedotteessa kerrottiin.

Rakastetun kirjailijan kuolema on koskettanut monia.

Timo Koivusalo tutustui Sinikka Nopolaan, kun hän ohjasi kolme Risto Räppääjä -elokuvaa: Liukas Lennart, Sevillan saituri ja Yöhaukka.

– Uskomattoman mielikuvituksen omaava, loistava suomen kielen käyttäjä, älykäs ja hauska, Koivusalo kuvaa lahjakasta ja rakastettua kirjailijaa.

Koivusalon mielestä Sinikka Nopola oli myös nopea ajattelussaan, hänellä oli niin sanotusti ”nopeat hoksottimet”. Sinikka osasi ottaa kopin kaikissa tilanteissa. Ja usein hän vei tavallisen arkipuheenkin ihan uudelle tasolle. Hänen seurassaan ei ollut koskaan tylsää.

– Meillä oli kiva yhteistyö, Koivusalo kertoo.

Tieto Sinikka Nopolan kuolemasta tuli Koivusalolle järkyttävänä yllätyksenä. Hän ei tiennyt mitään Sinikan sairaudesta.

Koivusalo muistelee tavanneensa Sinikka Nopolan viimeisen kerran 2016, kun tehtiin Yöhaukka-elokuvaa. Mukana elokuvan suunnittelussa oli tietenkin myös Tiina Nopola.

– Ei tullut hiljaista hetkeä, Sinikalta tuli tarinaa, Koivusalo muistelee tapaamisia.

Koivusalon mielestä Sinikka Nopola oli kaikessa omaperäinen. Sinikka ei miettinyt, mikä on nyt ”trendikästä”, hän kulki aina omia polkujaan. Hän osasi olla hulvaton, mutta samalla hän oli myös äärimmäisen tunnollinen.

– Sinikka oli ihan omanlaisensa, en tunne toista samanlaista, Koivusalo toteaa.

Sinikka Nopolan elämäntyö on laaja ja vaikuttava. Hänet tunnetaan erityisesti rakastetuista Heinähattu ja Vilttitossu- sekä Risto Räppääjä -sarjoista, jotka hän kirjoitti sisarensa Tiina Nopolan kanssa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?