Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut – ”Hänen kanssaan oli valtava ilo työskennellä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut – ”Hänen kanssaan oli valtava ilo työskennellä”

Nopola kuoli 67-vuotiaana Helsingissä.

14.1. 14:06 | Päivitetty 14.1. 15:09

Palkittu kirjailija Sinikka Nopola, 67, on kuollut vaikeaan sairauteen keskiviikkona Helsingissä.

  • Video yllä: Helsingin Sanomien video kuvattu vuonna 2017.

Asiasta kertoo Tammi tiedotteessaan.

– Tulemme kaikki Tammessa ja WSOY:llä kaipaamaan Sinikka Nopolan uskomatonta mielikuvitusta, nopeaa älyä, sinnikkyyttä ja lämmintä sydäntä. Läheisten lisäksi Sinikkaa jäävät kaipaamaan kaikki me, jotka olemme rakastaneet hänen teoksiaan – sekä kaikki ne tulevat lukijat, jotka eivät vielä ole edes syntyneet, tiedotteessa sanotaan.

Kirjailija Sinikka Nopola kotonaan kesäkuussa 2009.­

Sinikka Nopolan elämäntyö on laaja ja vaikuttava. Hän aloitti työuransa toimittajana Helsingin Sanomissa ja siirtyi vapaaksi kirjailijaksi ja journalistiksi vuonna 1985. Hänen esikoisteoksensa Teepussit julkaistiin vuonna 1987.

Tänä päivänä Sinikka Nopola tunnetaan erityisesti rakastetuista Heinähattu ja Vilttitossu- sekä Risto Räppääjä -sarjoista, jotka hän kirjoitti sisarensa Tiina Nopolan kanssa. Molempien kirjasarjojen maailmaa on ihasteltu myös lukuisilla teatterilavoilla ja valkokankailla ympäri Suomen.

Sinikka (vas.) ja Tiina Nopola Heurekassa joulukuussa 2014.­

Kustantaja Saara Tiuraniemi tunsi Nopolan parinkymmenen vuoden ajalta ja Tammessa he ehtivät tehdä töitä yhdessä yhdeksän vuotta.

– Hänen kanssaan oli valtava ilo työskennellä. Hän todella tiesi mitä teki. Lisäksi hänellä oli loistava mielikuvitus ja hän oli hirvittävän hyvä keskustelija. Joka kerta sai uutta ajateltavaa.

Tiuraniemi muistaa erityisesti, kuinka Nopola toimi lasten kanssa, kun tekeillä oli vuonna 2019 julkaistu Heinähattu, Vilttitossu ja kana -kirja.

– Sinikka ja Tiina tulivat Iittalaan tapaamaan ystäväperhettä, joilla oli kanoja. Sinikka jututti perheen lapsia ja muistan, miten hän sai heihin aivan samalla lailla yhteyden kuin kaikkiin muihinkin ihmisiin.

– Sinikka oli lämmin, helposti lähestyttävä ihminen, joka oli vilpittömän kiinnostunut muista.

Sinikka (vas.), Emma ja Tiina Nopola Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan ensi-illassa marraskuussa 2017.­

    Juttua päivitetty kustantaja Saara Tiuraniemen kommenteilla kello 15.08.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?